Општи прашања Јас кога ја отворив немаше друга таква тема (ваљда била заклучена) ама во ред е само ме интересираше.Фала
Како можам да ја намалам големината на сликите? Сакав да ставам неколку фотографии во Ваши лични "професионални" фотографии, ама ми кажува дека фајлот е преголем
Знам дека и претходно имаат прашувано и побарав, прочитав ама не сватив убаво Може некој да ми објасни ама убаво, (чекор по чекор) како да поставам слика а да не биде од компјутер (нели, она прикачи фајл) и да не биде така во рамка ? Не сум нова, ама до сеа не сум ставала така слики, се од компјутер си ги прикачував.
Па отвори некоја страна на пример www.befunky.com и стави ја сликата,потоа лево имаш опција resize и ќе ја намалиш.
Општи прашања Прво отвори ја сликата, зашто ако ја најдеш на сајт и само кликнеш на неа не ти менува адреса, туку оди десен клик, па open picture in a new tab, или нешто слично, па кога ќе ти ја отвори само сликата во нов прозор, копирај ја адресата, стави ја во пост, маркирај ја адресата и стави и Img а не URL.
Општи прашања Оди десен клик на сликата и copy image URL и после кога ќе сакаш да ја ставиш кликни на IMG вака и меѓу двете img десен клик и paste
Општи прашања Па адресата ти е горе, не може да нема, секоја страна што ја отвораш горе во лентата со адреси ти е претставена со адреса т.е. линк за истата, на пр. http://www.google.com Или пробај како што ти пиша K.Mari4ka
Општи прашања Kako mozam za potpis da stavam GIF slika?Probav stopati ama vika deka imalo previse simboli
И јас пробував,ама ми пишува дека димензиите на сликата неможеле да се изберат... ЗНАЕ ЛИ НЕКОЈ КАКО?
sara333, кодот на сликата е преголем. сликата самата постави ја на некој сајт прикачи ја пример photobucket и после преку урл линк стави ја. Дала, во било кој програм на компјутерот намали ги димензиите,прикачи на некој сајт прикачи ја пример photobucket и после преку урл линк стави ја.
Ништо посебно, ќе ги копираш деловите кои сакаш или целото мислење, и ќе ги одвоиш со празно место/празен ред. Нема некоја филозофија.
Така имам правено тоа го знам ама јас сакам да останат мислењата од другите во ова розовово прозорче како сега што ќе остане
Ќе цитираш прво едното мислење, ќе го копираш заедно со кодот за цитат, ќе се вратиш назад на форум да го цитираш и другото мислење и таму ќе го пастираш претходно цитираното мислење. Се надевам дека ме разбра бидејќи малку чудно објаснив