Може дури и бетер да ти биде, кога ќе се опседнеш психички дека некој ти направил магија, а нема благе везе.
Не знам. А шо има врска ако некој оди на бајачка за ,,гледање,, па таа му ,,изгледа,, дека ќе се разболи од незнамшо ако не напраи незнамшо Не бе, ич не се жртви...
Леле темава гатање баење, порано и јас сум идела, не викам дека не сум била, ама сега кога ќе се сетам, само ми го затруле мозокот и ми ги земале парите, само лажат народ и ја сум за да се затвори темата, тешка манипулација со народ!!!
Ние на македонски слабо се разбираме, нема тема каде што не избила 3та светска, сега ни фали уште на англиски да си ги извадиме очите
Hi feminas! Today my mother in law decided to sleep in the same room as me and my husband. What to do?
I think her husband has to sing the lullaby for the MIL. Otherwise, all three of them will have nightmares, right??
Yes, he is just being a goodboi, that means he is loving and caring. Mother/mother in law just wants the best for everyone.
Не може, поелоквентно ќе звучам коа ти се пуштам на енглески, ја сакам да сум си класично, фиромијанско, затуцано баце коа ти се пуштам.
Ако ја бришете гатање/баење, да ги избришете сите надрилекарски совети од типот за таа болест слободно напиј се ваков чај, дозволен е од доктор во бременост, доење итн, пошто секако се бришат не толку битни офтоцпици, а совети за апчиња од ракав стојат, според мене далеку пострашно одколку од бајач, ама уште си стојат
Многу филозофии за да се каже дека едни исти ритуали се попопуларни од другиве. Озбилно не сфаќам што толку пречи, демек дома дојдоа да ти продаваат магии. Сите си имаме некои нерационални размислувања, нема потреба од супериорност. Абе океј тоа, ама форум е, ќе има секакви теми, не ми иде да се бришат по желба на членовите...
He has no wright NOT to be with him friends in the local kafeana. My mommy in law and I will see the kids this night. He is only man, it is understandible. Sorry for my typing, I don't have cirilca.