Уште е банирана ама не кажуваат дали перманентно, ниту за Бубаче. Можат модераторите аватари да тргаат?
Или Вајлд самата не сака да пишува. @RainBow Дали Вајлд доби траен бан или тоа е „државна тајна“ што не треба да ја знаеме ?
Колку и да се напорни на моменти, ликови како Вајлд, Бубаче, Бриџа и други го движат форумот да не е рамна линија. Жал ми е ако се одбанирани, а ги нема. Сега освен снаи и свекрви и бебиња, не гледам негде да е раздвижено, за жал.
@RainBow зашо е затворена трета смена? Кога не ни правам толку муабет, колку што правев летото? И која е поентата на трета смена, не ми е јасно? Коа од сам старт читам дека сте мѕабетеле рандом глупости да помине време?
Форумов стана никаков. Јас бев банирана во исчезнати лица буквално за ништо. Размислувам да не пишувам веќе на ниедна тема, не е тоа што беше, а и Реинбоу го направи за никаде.
Стана никаков зашо секој има пристап и може да се зачлени, и нормално кога читаш глупости поретко и ќе пишуваш, и со тоа оставаш на некоја стојанка да дели правда и рипа. А ова реинбоу што никад не одговара зошто е некој баниран, зошто вака / така е сосема деуга работа.
Мене па ме нервира што не остава ете малку да се закачиш, не навреди, но ете да биде поинтересно. Одма бришење коментари. Мене ми одмили, затоа и се размислувам да не пишувам и да не читам. Вака многу членови ќе изгубат.
И мене не ми беше јасно за што конкретно е темата, па морав да копам по мислења од 2011 година и да научам што било дозволено а што забрането. Ете и самата читаш дека уште во 2011 година ги караат на членовите да не ја претворат темата у чет. Изгледа по некоја логика дозволено е само да се пријавите кој е онлајн во тие доцни часови и да се повикувате на муабет на четот ако сум добро разбрала и јас или не сум
Темата не беше наменета за чет, има чет, кога ќе кликнете на фемина форум од десна страна е четот и пишува Вклучи се. (за тие што не знаат и ме прашаа во порака.) Добро си разбрала, ништо прекомплицирано. За оние што во доцните ноќни часови уште не спијат. Има веќе теми за муабети, плус има и чет и нема смисла повеќе теми да се претвораат во чет. За банот, не верувам вајлд да биде одбанирана, премногу навреди едноставно, милион пати беше привремено банирана, ама џабе. И многу интересно е како сега испадна е добро де, навреди пфффф, не требало да бидат банирани, ама некоја од вас лично да ја навредат со зборови со какви знаеја да се служат веднаш беше барање на бан и постови за тоа како сме биле премногу толерантни само зашто носеле трафик на форум и биле активни. Сега, банирани, пак не чини... Ама, и заборавате, треба да ги извадам навредите и постовите, па да се потсетиме изгледа, зошто некој е баниран. (Како на пример постот кога вајлд сите ги нарече магарици од една тема, или бубаче кога и посака на друга членка да прави журка на респиратор.) И како не е за ништо, никогаш не е за ништо, зошто имаме огромна толеранција и милион пати предупредуваме, па се објаснуваме по пораки зошто вака или зошто онака. Изгледа поинтересни се расправии и навреди на крајот на денот, отколку квалитетна дискусија, а тоа не е до нас модераторите.
Мислам дека повеќето од нас не ни знаат за што се банирани одредени членови. Тие што биле дел од кавгата и некои што во моментот читале знаат, другиве не знаеме, претпоставувам затоа и цело време се прашува за одредени банирани членови. Иначе, ова со магарици е смешна причина за перманентен бан, мое мислење е дека ако веќе имало причина за перма бан во ред е да се објави дека некој е перманентно баниран и за што.