1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашање за форумот?

Дискусија во 'За форумот' започната од Snow-Queen, 7 јануари 2012.

1. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.451
    Допаѓања:
    5.417
    Bingo, точно у срж. :clap:
    Ова важи и за "идолите" иначе, банирани или не.

2. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.296
    Очигледно е потребна една чистка, и зголемување на пристап до некои теми. Да треба да пишуваш и пишуваш за да дојдеш до некој пристап.
    А не вака, а има бука у држава имам приметено тон нови членови , кои не дискутираат него се расправаат…
    :!:

На Anyshka, GirlVolley и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.583
    Допаѓања:
    79.039
    Ова треба, она треба, мех. Убаво си е. :mm:

На ruben-neves и Nausicaa им се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.637
    Допаѓања:
    33.901
    Да, го движеа форумот со вулгарности посебно од Бубаче, со толку вулгарни зборови некој да навредува немам видено, другите две членки ок ми биле, секој може да биде напорен ако не се согласува со нечие мислење, ама Бубаче беше не знам, никаков речник немаше. Ова е мое мислење, не мора да скокате.

На Srckata28, L.i.n.a.a и Angie1432 им се допаѓа ова.
  5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.637
    Допаѓања:
    33.901
    Единствена тема каде што имаше зафркнанција, не разделија хаха.
    Да се редактирам, па и од другата нова тема не разделија, не дозволуваат да се дружиме, изгледа тука само да се навредуваме сакаат.

На Spicy Senorita, SummerGirl, Curious cat и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    15.998
    Допаѓања:
    124.033
    Прилично си нова овде, па не знаеш.
    Тие две често беа во полошо издание од Бубаче.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.558
    Допаѓања:
    34.883
    Се супер. Уште да ми кажеш зошто и Бриџа не доби ист третман како другиве две?
    Многуврлосумљубопитна :?:

8. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.637
    Допаѓања:
    33.901
    Не знам, јас си кажувам лично за мене, тие двете не ме навредиле, Бубаче не само мене, и многу други членки. Едно е да не се сложиш со нечие мислење, па и да се расправаш, ама Бубаче употребуваше вулгарни зборови, сега па ова што го читам со респираторов, кој при здрав разум би посакал такво нешто? Па и за некоја членка што и се доверила во лична порака, почна и неа да ја навредува, па за некоја членка како пишувала со мрсна коса, како да ја видела, ај да не набројувам, има многу навреди.

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  9. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.451
    Допаѓања:
    5.417
    Не знам како би изгледала таа чистка и колку е тоа во контрола на форумот и модераторите искрено. :?:
    Пак ќе речам не знам како било претходно. Ама се мењаваат времињата и луѓето, а со тоа и квалитетот на луѓето, а со тоа и квалитетните членови и мислења, и резултатот е тој што е.
    Светот не е ист од на пример пред 10+години и сега, и тек (ќе) се мењава/ат. Сега тоа е и добра ствар од една страна, и лоша од друга.
    Во исто време па и дискусиите и мајндсетот на некои од членовите не се мрднати од да речеме некаде 2015-6, евентуално пред пандемијата, а светот е доста променет од тогаш рековме, ама добро.
    Не знам како планираат и шо планираат, на крај нивно си е и ако сакаат форумот да им се состои од домаќински муабети, бебиња и по кои селебрити и животни скандали, еве сега и тик ток трендови, пак нивно си е.

Последна измена: 27 декември 2023
    На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.808
    Допаѓања:
    13.381
    Бубаче беше најлошо издание. Долго ја толерираа, не заслужува да биде одбанирана.

На L.i.n.a.a и Anyshka им се допаѓа ова.
  11. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    4.714
    Вака сега, некои од вас и провоцирате премногу, па секој нема табиет да премолчи и одмине... Еве конкретно, мене, Вајлд ме навредила, паметам убаво... Ама ете, сакам да се врати, интересна ми е за читање... За другите не можам да дадам
    мислење.... Поздрав до сите ако нѐ читаат...

На Feminka22 и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.808
    Допаѓања:
    13.381
    Бубаче навредуваше. Ние коментираме во тема, а таа упатува лични навреди. Едно е да не премолчиш за нешто, а сосема друго да навредуваш. Таква не заслужува да пишува овде. Не е воопшто интересна.

На IRBBB и Anyshka им се допаѓа ова.
  13. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    4.714
    Во ред, ете мене Вајлд ме навреди со потсмев и цинизам.. Сама си има кажано дека претерува понекогаш... А зар јас и ти совршени сме, не сме, само прашањето е колку сме самокритични...
    Сите имаме различни ставови во поглед на ова, во ред е, ова е твое мислење, почитувам.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    15.998
    Допаѓања:
    124.033
    Јас кажав мое гледиште.

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Изминативе неколку години не сум активна како што бев порано, ама сепак го отворав форумот и читав.

Дечки, може ми е субјективно мислењето ама форумот не бил вака мирен многу одамна. Мирен кажано во најпозитивна смисла. И да има дискусија, не излегува од контрола. Нема навреди, нема провоцирање, нема страни и страни и страни буквални кавги.

Конкретните три членки беа активни, точно. И пишуваа, и правеа да бидат интересни темите, и ги „живнуваа“ дискусиите ама што дека ако истите дискусии по некое време преминуваа во мајки шајки комуникација. Пак ќе кажам- страни и страни препукување. Да ти одмили форумот.

И знам дека е непрактично, и секако дека нема да се прифати, ама мој предлог е да не се бришат кавгите и навредите. Зошто не се само трите банирани членки, туку уште еден куп „фини, примерни, културни“ членки си ги покажале вистинските лица под форумските маски во тие дискусии. Кој се погодил тогаш присутен, прочитал.

Така да, само строго :)

На Feminka22, Dust, Miss666 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.637
    Допаѓања:
    33.901
    Ама сите се препукуваме/расправаме ако не се сложиме со нечие мислење, ама Бубаче апла навредуваше со вулгарни зборови.
    И мене ме испровоцирале, и јас сум испровоцирала, сме се препукуваме, ама така не сме се навредувале како таа што навредуваше. Поради Бубаче и многу членки банираа беспотребно, меѓу кои и јас, едно е да те испровоцира и да вратиш, а друго е да навредиш користејќи вулгарни зборови, не бираше какви зборови користеше, читајќи ја не прочитав некој неа да ја испровоцирал, туку таа провоцираше дрско.

17. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    4.714
    Не знам за неа, ете не сум дошла во контакт со неа... Не е во ред да навредува со вулгарни зборови, не само таа, туку и било кој...ако веќе ѝ било укажано требало да се корегира... Ама прашањето е дали и колку може, ако нешто носи во себе, вродено е... Ова се однесува за сите нас, сите сме со мани...

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.574
    Допаѓања:
    39.511
    Неа ако ја некој испровоцира или навреде како таа што правеше, одма тражеше да го банират.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.713
    Допаѓања:
    266.244
    Не знам, мое сфаќање за дебата е баш тоа “контрирање“ и секој аргументира свој став... е да, сите во дадена ситуација знаеме да изгубиме контрола, луѓе сме.
    Ама можеби субјективно, повеќе ги сакам тие безобразните што и ќе ме навредат, него секој трет збор “мила“ а онака, како сум ти мила кога нит се познаваме, него глуматаме фини и добри.
    Пак ќе кажам, до мене е. Сите три ме навредиле, а сигурна сум дека и јас сум навредила макар ненамерно некого. Со Бубаче не ни сум се наоѓала по теми толку, ама со другите две да.

На Directioner005, sino.o.oka, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.601
    И јас ги мразам фините со мила, злато, срце, едно е да се контрираш, друго да навредуваш.
    Има од навредување до навредување разлика, сите сме навредиле несвесно и јас, ама има некои го користат тоа што го знаат за тебе и те удираат таму каде што најмногу те боли, ова општо, јас покасно се приклучив на форумов, и сум немала дебата со ниту една.

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.