Скоро секој ден налетувам на таков пост и пријавувам. Ама, не е решение само да ги бришат. @RainBow Кога Михајло ќе го среди ова?
Последно време, пред да се исклучам од форумов, имам навика да си прегледам последни мислења. Така направив и тогаш. Не беше објавено тоа. Се исклучив, отидов да си бркам друга работа и кога се уклучив следниот ден, се чудев. Едит: а плус, ми текна сега баш, беше објавено и саат ипол или два откако веќе се исклучив, значи тоа време кога стоеше дека е објавено, јас не бев на форумот. Како и да е...
И јас пријавувам. Многу чудно е. И тоа тие постови се од членови кои одамна не се активни. Како да се хакирани профилите.
Благодарам многу за пријавите, следиме ситуација и преземаме мерки за секој случај индивидуално. Безбедноста ја сфаќаме многу сериозно. Во најголем дел од случаите се работи за постари неактивни членови, кои претпоставувам или користеле едноставни лозинки или пак лозинките им „истекле“ онлајн во одреден момент. Замолувам активните членови кои исто така станале „таргет“ да ја променат лозинката со нова покомплицирана. Во меѓувреме, анализираме опции за трајно решавање на проблемот.
Дали постои опција, кога одам на “Непрочитани мислења“, да ми покажува само теми кои ја сум дозволил да ми ги покажува? А не сите во кои има нови мислења.
Ова со “хакираните” профили навистина излегува од контрола… Забележав дека се постираат мислења дури и од профили со неодамнешна нормална активност.
1. Mislite ednas da staite DARK MODE? Ocite mi iskocija alooo 2. Ke go sredite nekad ova so profilive ili? Da se desi neso od moj profil ja vi kazuvam deka ima da ve tuzam. I skandal ke napraam ovde za da mi go izbrisete profilot
Абе не сфаќате изглеа дека има луѓе кои споделуваат и приватни и доверливи ствари тука со други луѓе. Како, зашто и дали треба, тоа е нивен проблем. Не е така тоа едноставно како што мислите. Зашто хакер да ти ровара по профил, у чат, па да дојде до твоја мејл адреса која можеби ја користиш и имаш битни работи таму? Не е пријатно тоа и верувам дека никој не би посакал. Не знам до кај се со "средувањето" ама треба мерки да си преземат и да не се заебаваат. @Feminka22 смени пасворд па и мејл смени најубаво. Ете Гош добро напраила што посебен мејл стаила.
Zatoa so ovde site pisuvame svasta I toa e poentata na anonimnosta Ja ako sakam site da me znaete so ime i prezime ke se pisam Ke vidam sea mislam mi e nekoj bosh mail napraen samo za Femina kaj se gleda toa?
За сите што сакаат поголема сигурност, имплементиравме верификација во два чекори со Google Authenticator. Доколку ја немате, потребно е да ја инсталирате апликацијата Google Authenticator на вашиот Android уред или iPhone. Потоа со помош на копчето „Додај нов клуч“ (тука) и следење на инструкциите додавате код во апликацијата. При секое следно најавување на форумот, ќе треба да го воведувате кодот кој ќе ви го генерира Google Authenticator. Можете да ги зачувате уредите од доверба, па така 60 дена нема да има потреба да го воведувате кодот. Силна лозинка + Google Authenticator овозможуваат исклучително високо ниво на сигурност.