Тоа откривање на име без дозвола на членот не е во ред. И ако откривачите не бидат санкционирани, лош пример ќе бидат за другите. И другите ќе излајат нечие име оти овие не се казнети со бан.
Немам ништо лично против феминка ама стварно претера со тие нејзини изливи на насилство. Многу е јака бре
И што ако еднаш си го открил името, не го имаат тоа сите прочитано. Ова е ко за инает повеќето. Не значи дека мора насекое да му се обраќаш на членот по име.
Еве и тие што не го знаат самиот пост од членот, ради откривачите видоа име. И некој може да го препознае членот надвор и не дај Боже да му се створи проблем. Кој ќе биде крив тогаш? Ама, не се мисли на тоа.
Викаат сам си го имал откриено името, пред години. Ама јас пак мислам не е во ред. Треба да си ги користиме профилните имиња во меѓусебна комуникација на форумов без оглед.
Знаете дека за приватноста сме имале дискусии и дискусии. Не откривајте нешто што не сакате другите да го знаат. Интересно е како сега браните член, за кој пред некоја година се бараа банови, ама сега е таква ситуацијата што е обратно. Му беше избришано името, ама кога е веќе кажано не станува збор за откривање на податоци, не може да се открие нешто што веќе самиот член го кажал и стои тука за секој да го прочита.
Тој што открил лични податоци треба да биде баниран. Јас знам членот како се вика и презива, па тоа не ми дава за право да пишувам за него.
Значи недајбоже и најмал факт да споделиме за нас, после имаат право и во сосема трети теми да ни го плескаат тоа во фаца? Не викам дека е правилно што споделил име нити го бранам членот, повеќето ставови ни се различни, за било кој истото би го рекла. Сепак не значи дека треба некој да се "казнува" во секаква тема што ќе пиши месеци и години подоцна.
Ова е анонимен форум, меѓутоа таа анонимност е обострана. Не можиш да бараш апсолутна анонимност ако ти лично си го споделил името, објавуваш лични слики од тоа шо сте купиле, од коса, шминка, облека, нокти итн. Секако ако некој препознае некого не смее да споделува лични информации, тоа мислам веќе јасно е, ама не можиш да очекуваш дека никој нема да те препознае.
Хм... Членов не е популарен и омилен, затоа и се дозволува неказнето да помине откривањево на името Да беше некој популарен член, глави ќе летаа до сега. Ок, јасно ни е
Да си жива и здрава за ова. За се си у право ама ти викам камо да се можеше секад да се игнорира без да се напнеш. Џабе зборат тука дека не се замарале лабавиве, не е баш така, ниту они секад не се искулирани али ок, нека им биде. Не знам зашо ете дел од членовиве викаат глупо било блок да постоело, не биле лични работи, немало што да се секираме, а тоа што се залепиле за тебе, што те сталкаат, демнат и провоцираат, не е лично? Нека се толерираат ондак и мањаците што им пуштаат дикпик у лп на пример, па за кој к ги пријавуваат? Јер форум е, приватност си имаш, шо ти мења шо некој ти пишал и ти пратил? Глупости. Не глеам како би пречел блокот на форумов и неговата функција. Блокот ќе е само за тој член, останатите секако читаат и понатаму. Ќе глеаме да игнорираме некако, тоа е. А дека ќе прекинат замарантите, нема, упорни се они, се силат, поготово па коа у лага ги фаќаш, знаеш дека нападот најдобра одбрана им е.
Нема, јас го прашував истото. Можеш само да нагледуваш, и после да ги гледаш само надгледуваните теми.
Нема некој стар член што не го знае Евангелос со име..и тука и на еден друг стар форум.. на времето поинаку беше на форумот, сега бре ќе те најдат и по адреса и нож ќе ти извадат пред зграда.. Еве јас сум една од тие што и името си го имам пишано на форумов и голем број ме знаат и приватно, не ми смета и да ме пишат по име.. АМА се претера во последно време..и ДА, има дупли, џабе се мижи.. Еве и КараМиа да ја поздравам во оваа прилика..ако не го читам нон стоп форумов, не значи дека нема да ја препознаам од километар
Види ова дали ти е обележано: Оти ако ти е тогаш треба да ти личи како шо ти личи екранот. Одчекирај го и ќе се врати мобилната верзија.