Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    супер срцко во која недела си од бременоста?

2. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Честитки и од мене, и од сега па до крај само да си уживкаш :)

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    259.873
    21! И ти си ни "колешка" трудница?

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.750
    Допаѓања:
    107.209
    Е секако дека ке почне да мрда :D кај мене почна од 19 недела а ти си 21 :) позз и честитки :)

5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас сум во 16 недела

6. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Срцки нека ви е со лесно бременоста на сите како што и мојата беше, јас имам уште две недели, се надевам дека и порано ќе се спасам нажешково. :*

7. KENdra

KENdra Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Здраво женски , дали некоја од вас имала слични симптоми како моиве ,,, немам добиено од крајот на април бев на гинеколог пред две недели и ми рече дека не сум бремена (инаку со маж ми се обидуваме за бебче) и последниве 10 дена имам ненормални болки кај јајниците и болки во градите што прв пат ми се случуваат овие сиптоми. се мислам сега пак да одам на гинеколог да видам што ќе ми каже...
    поздрав....

8. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    пред две год го имав оваа..иди на уште еден доктор нека те види убаво,мене беа ми рекле дека некаде ми се насобрало течност која се здебелило на 13см а нормално требало 6 да биде и ми дадоа едни таблети ги испив и после месец дена кога отидов оваа ми беше намалено на 8..пак таблети и потоа и ми дојде и се беше во ред...

9. esposo

esposo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo vaka da prasam koga moze da se otkrie najrano deka si bremena????blagodaram

[mod-kirilica:2uicpt08][/mod-kirilica:2uicpt08]

10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.159
    14 дена после односот преку тест направен со урина, и 8 дена преку тест направен преку крв. Но има и еден тест преку урина кој покажува бременост 5 дена од односот, баш го видов во каталогот на Зегин. Safe clear се вика мислам беше околу 500 денари.

11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    259.873
    Мамички да ве прашам до кога пиевте магнезиум? Гледам кутивчево е при крај па незнам дали има логика да купувам ново :?:

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.689
    Допаѓања:
    202.285
    Се пие до влегување во 9 месец, значи кога ќе влезеш некаде во 36 недела. Ако немаш потреба, не пиј секој ден, и онака тој се дава заради грчевите (ако ги имаш) и да ги спречи предвремените контракции.
    Јас пиев само кога ќе осетев така поинтензивни контракции или кога се заморував малку повеќе од дозволеното :$

13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    259.873
    ^Јас пијам од Natural Wealth 250mg сабајле и навечер. Така ми сугерираше гинекологот, а од муабет со други трудници сватив дека и они селективно го пијат па малку сум во недоумица. Баш ќе прашам нареден пат, а у меѓувреме ќе си продолжам да пијам. Фала Аннатх

14. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Магнесолот(на крка се вика вака) или магнезиум се пие до крај на бременоста и пожелно е да се пие по една таблета секој ден

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.689
    Допаѓања:
    202.285
    И јас го пиев Магнезолот на Крка, и не до крај, прекинав штом влегов во 36 недела, така ми рекоа. Не го пиев нонстоп, како што напишав погоре, дури имам уште две таблети од единственото пакување што го купив. Додуша, почнав да го пијам покасно, штом влегов некаде во 7 месец, пред тоа немав потреба.

16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    259.873
    Е сега ми е уште почудно бидејќи јас го пијам од почеток на бременоста а немав никаква потреба (барем јас така си мислам) а и во упатството пишува една таблета е доволна а мене ми рекоа две :tmi:
    Понекогаш мислам дека докториве ги мрзи да зборуваат и да објаснат подетално :devil:

17. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Божица предпоставувам дека ти е прва бременост па затоа си збунета :D Мене ова ми е втора бременост и сега сум 15 недела и од минатата недела почнав со магнесолот (мене почнаа да ти трпнат рацете и нозете и сама му кажав на докторот дека е време за магнезиум).Со првата бременост го пиев до самиот крај бидејќи тогаш имав уште поголеми грчеви. Доколку докторот ти рекол дека треба да земаш по две таблети ,тогаш така и прави сигурно има некоја причина за тоа.

18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Дали е можно жената да е бремена и пак да добива менструација? :^)
    И дали тогаш менструацијата е иста како и претходно или има некаква разлика?

19. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Можно е како не, само правец на консулација на гинеколог зошто тој ќе знае најдобро да ти ги расчисти сите дилеми

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    176
    Имало такви случаеви ама ретки, наводно се викало цветна бременост(или така нешто). Една моја братучетка до 4 месец не знаеше дека е бремена. Отиде на преглед поради симпотмите кои ги имаше и дозна дека е бремена. И дадоа некои лекови и одеше секоја недела на преглед зврши крварењето и ете сега е 7 месец и Пу пу се е во ред.
    Ама не секогаш значи дека е тоа во ред. Има и такви примери кога поради некоја причина жената крвари, па не дај боже може да дојде и до спонтан.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.