Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Discussion in 'Бременост' started by Plavuska.inaci, Oct 9, 2010.

1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Па и самата знаеш приЧини за доцнење така да не се гризи. Мене првиот пат кога сврши во мене ми дојде редовно. После месец сврши пак во мене и ете сега бременка сум :D

crazyinlove19 likes this.
  2. bebaa

bebaa Популарен член

Здраво насите во последно време ме боли стмакот но повеке на левата страна но и накај матката а рано ми е за да ми дојде.можно ли е да сум бремена. Ако сум ке бидеме многу срекни со мм.

3. saska86

saska86 Истакнат член

здр имам прашање до поискусните така кажано
    ми доцни веќе три недели,имам болки во градите и во стомакот,направив два теста и дбават
    се позитивни,меѓутоа бев кај гинекологот и тој неможеше да види ништо освен некоја црна точка во матката(што би можело и тоа да биде)ми даде да пијам фолна и во понеделник пак терба да одам на контрола да видиме дали ке има нешто.колку е сигурно дека сум бремена?првпат по многу направени тестови добивам позитивни.пишете поздрав

4. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Имаш два позитивни теста а гинеколог рекол дека е само црна точка :^) Има шанси да си бремена бидејки ти доцни 3 недели! Сепак оди пак на гинеколог и направи си тестови за не дај боже таа точка да биде нешто опасно! Позз

5. Annath

Annath Форумски идол

Многу се големи шансите за бременост - штом двата теста се позитивни, и плус гинекологот видел нешто.. таа црна точка може да е ембрионот - мислам дека некаде од 5 недела може на ехо појасно да се одреди дали се работи за ембрион или нешто друго. Ајде со лесно! ;)

6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Девојки помагајте :o јас ко да не сум со сите деновиве...имам едно смешно прашање-Колку силно клоцаат бебуште во стомак :tmi: :wasntme: :?: Јас имам впечаток дека ќе ми излезе со рачињата и нозете низ стомак и низ матка колку силно ме клоца...особено навечер и наутро дури и ме плаши по малку а и ми се увртело у глава дека нешто може да му направам или да му се случи и безпотреба си паничам.
    И сама кога ќе си го прочитам постов ми нема некоја голема логика ама си викам блазеси им на оние со втора бременост се си знаат :!: :)

7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

^Welcome to the club :lol:
    Јас сум 30 недела и син ми константно си игра фудбал со моите внатрешни органи :D
    И кај мене е повеќе изразено ово наутро и навечер кога мирувам или после јадење на благо,не се грижи сосема нормално е,си се мести внатре бебушот,што поголемо толку поизразено и за жал за нас поболно,слатки маки.

Bozica1980 likes this.
  8. mia9184

mia9184 Истакнат член

хахах, баш ме насмеа, клоцаат многу силно , па дури можеш да приметиш и отпечаток од раче или ноџе.
    Ич не се секирај нормално е , колку е поголем бебушот посилно клоца , и болии троа повише :)
    Позравче и со лесно само и без грижи :)

Bozica1980 likes this.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ви благодарам девојки ме насмеавте! Јас си викам ќе го истресам бебушов некаде по пат како решил да прета. Не и давам повеќе благо да јаде, од денес на диета :lol:
    Поздрав до вас и вашите малечки :*

bittersweet likes this.
  10. Doozy

Doozy Форумски идол

Малку да се вмешам и во оваа манџа, не знам дали сте почувствувале, но кога тетка ми беше бремена, братучед ми ицкаше внатре! :rofl: Си мрдаше, си преташе, се најнормално, ама последните две недели, речиси секојдневно беше Мистер Хикап. :D Многу беше смешно, седиме на гости или на ручек, а стомаков и подрипнува и се слушаше звук оноа, ХИК. :rofl:

Тоа го немав видено досега, па ајде да си кажам. :lol: Не дека некој ме праша. :$

Исчекуваме среќни вести од Божица и Битерсвит! :wasntme:

maca78, bittersweet and Bozica1980 like this.
  11. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

би сакала да прашам дали некоја феминка знае каде би можела да најдм нешто повеке за цветна бременост? на гоогле има ама се на бугарски ми излегува, или како е стручниот назив? :?:

12. Fikret88

Fikret88 Истакнат член

Najprvo zdravo!!!Mi docni 22 dena pred nekoj den napraviv test izleze negativen mozno li e da sum bremena a testot da zglesil???Se obiduvame vekje 9-10 meseci so mm i nisto do sega ;( pred nedela dena bev na ginekolog i mi rece deka sega za sega nema nisto i deka e mnogu rano za da se vidi pa da dpjdam pak ako ne mi dojde do krajot na mesecot.....nemam nekoi izrazeni simptomi osven cat-pat bolki vo dolniot del na stomakot kako za dobivanje!!!Ne sakam pak da pravam test bidejki se plasam od razocaruvanje...ve molam nekoj ako imal slicno iskustvo neka go spodeli fala vi...

13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Тестовите обично не грешат жалам Фикрет, ама за некој ден направи уште еден за да бидеш мирна.

Имам и јас пак прашање кое може му е тука местото а може и не...ама ајде ќе се обидам. Знам дека трудници обично се мачат со тврда столица е јас имам обратен проблем одам во вц и по 3-4 пати на ден. Не е дијареа но сепак незнам дали е нормално и изметот е со некоја малку зеленкаста боја скоро секогаш :tmi: :tmi: :tmi: ! Сите ми викаат дека подобро вака отколку да се мачам да одам во вц но незнам дали и моево е нормално :?:

14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Од тоа што сум читала и што сум разбрала, цветна бременост не е стручен назив. Тоа не е некој посебен вид на бременост, со таа разлика што жената си добива мензис и покрај тоа што е бремена. Во тој случај менструациите се пократки, помалку обилни и најчесто со друга боја-кафеаво или розево. Ова најчесто трае првите 3-4 месеци, а кај некои продолжува во текот на целата бременост.

Другите симптоми остануваат исти како во "нормалната" бременост-болки во градите, гадење, често мокрење итн. Ако се сомневаш, направи си тест и задолжително на гинеколог!
    Задолжителна е посета на гинеколог при појава на било какво крварење во бременост, затоа што може да биде и опасно (спонтан абортус, вонматерична бременост), но немора да значи.

15. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

па нормално е да си се поместува внатре јас сум 24 недела и се повеќе го осеќам и мн ми е убаво кога ми претка внатре некогаш кога го нема си викам ајде бе мрдни малку да те осетам

Bozica1980 likes this.
  16. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

фала многу, вторник ке одам на гинеколог па ке видиме што ке каже ;)

17. maca78

maca78 Истакнат член

пред мене золва ми беше трудна и ептем ми беше смешно кога бебувчето икаше,и баш си велев дали и моето ке ика...и син ми два пати го фати икање во мешето,еднаш малку а еднаш интензивно и многу ми беше смешно.
    а за мрдање колку поголемко е во мешето толку поке се осека и дури се гледа.бевме на една крштевка и дали на моето многу му се погоди или ич незнам ама од коа влеговме дури заминавме не престана да клоца,и то беше ептем видливо целиот стомак ми играше...во секој случај супер е кога така го осекаш

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Повторно јас :tmi: Бев вчера на ехо кај гинекологот и се договаравме за брисеви наредната недела да ми земе и успат ме прашува што се пијам што ми има препишано и вика се е тоа ок е сега земи си ПОЛИГИНАКС вагиналети и ставај по една неделно :o е сеа или он погреши или јас грешно чув. Денес кога сакав да ги купам се консултирав и со фармацевтката и она се зачуди дека некој ми ги препишал само превентивно овие вагиналети. Ми кажа дека се со широк спектар и се посилни од канестенот и дека нема да имаат никаков ефект ако се ставаат само еднаш неделно...Сега сум збунка...има ли некоја вакво искуство :(

19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Односите во теков на бременоста ми се нормални и одобрени од докторот, ама имам една дилема дали е ок да свршува мм во мене..31недела сум?

20. AIT

AIT Популарен член

Проблемот со столица може да ти е од препарат со железо кој е многу силен за твојот стомак и кој го исфрлаш токму на ваков начин.Мене истово ми се случува кога јадам свежо цвекло кое е зачинето со оцет или балсамико(ако е со лимон немам проблем).Во врска со вагиналетите стварно не знам ,но можеби ти ги дал превентивно за ако има некоја инфекција или бактерија да се исчисти (предпоставувам те спрема за нормално породување па каналите да бидат чисти). За свршувањето мојот гинеколог и за првата и еве сега за вторава бременост ми препорача тоа да не биде внатре за евентуално да се избегнат инфекции.Инаку доколку се помине крајниот термин докториве препорачуваат секс со свршување наводно тоа ќе го забрзало процесот.

Bozica1980 likes this.