Форумџика на годината

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. zlatapetkova

zlatapetkova Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    56
    душичке најнормално е све тоа...па жив човек си мозок е тоа...ќе помисли све и свашта.Секако дека и мене многу пати ми се врти таа мисла....јас многу сакам бебенце но кога работиме на случајот секундарно ме обзема една мисла...леее боже си викам што прабам јас??дали навистина го сакам ова?дали ќе можам да го гледам?? така да не си само ти...ти велам сосема нормално е.Во таков период сме,сентиментални малце :)

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  2. peackata

peackata Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Dali mozam da ostanam bremena ako ne zavrsi vnatre?

So decko mi sme zaedno izvesno vreme a veke 3 meseci ziveeme zaedno..Imame razgovarano na tema Bebe!!Sakame da imame devojce..No toj saka malku da pocekame..Sekako toa ne e mojata zelba,jas sakam da zabremenam sto pobrzo..Sekako ke si pomislite deka go sakam deteto samo za da go zadrzam covekot pokraj mene..No ke zgresite..Jas sakam bebe bidejki se cuvstvuvam podgotvena za toa..Imam 23 godini a toj 33..
    Da prejdam na glavnoto!!
    Imame odnos SEKOJ DEN....Znaci 3 meseci sekoj den,sekako so po malku pauza (pa ne sum masina :) ) ..
    Ne svrsil vo mene nitu ednas...
    Me interesira dali vo redoven seks mozam da ostanam bremena i bez da svrsi vo mene??
    Odnapred blagodaram!

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.691
    Допаѓања:
    202.286
    Joelle, душо, немој да се оптоваруваш со тоа. Нормално е да се плашиш, нормално е дека ќе мислиш и така, дека ќе те фаќа страв и нервоза, ќе се лутиш и ќе мразиш се' живо што не можеш да се наспиеш, да имаш барем еден момент за себеси, да се одмориш, да излезеш, да не мислиш на тоа кога треба да промениш пелена или да го надоиш бебето. А мажите секогаш така размислуваат, дека ние жените сме тие што ќе го гледаат бебето, а тие ќе одат на работа. Еве јас од искуство ти кажувам. Дома сум сама по скоро цел ден со малиот, се случува да го земат свекор ми и свекрва ми кога немаат обврски, а мажот ми е со него кога ќе си дојде од работа. Ама ноќе, јас сум таа што станува... и мажот ми стануваше на почетокот, ама сега поретко, скоро ич.

Тешко е, навистина е тешко, ама имаш срце, имаш душа, нема да го мразиш тоа малечко суштество кое ќе зависи од тебе, нема шанси да не го сакаш најмногу на свет, без оглед на тоа што ќе мораш да се откажеш од животот кој си го имала претходно. Факт е дека ништо повеќе нема да биде исто. Ова може да го демантираат оние на кои животот не им се сменил (читај, им го тупнале бебето на бабите и дедовците или дадилките да им го одгледуваат, а тие си тераат сладок живот - за жал има и такви). Но верувај, ќе се промени тоа штом малото ќе порасне и нема да зависи толку од тебе. Дефинитивно нема шанси да го мразиш... кога првпат ќе го видиш така малечко и кревко, ќе заборавиш на се'. Можеби звучи како клише, ама навистина е така.

На S-a-n-4-e, Bozica1980 и joelle им се допаѓа ова.
  4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Па како можеш да останеш бремена ако не свршува во тебе? Од што од воздух? :x За да остане една жена/девојка бремена потребно е мажот да сврши во неа, потребни се сперматозоиди кои ќе одта до женската јајце клеткакадешто ќе настане оплодување, инаку нема бременост :o

5. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Упс... А бе будало моја, да знаев дека вакви чувства ќе ти разбудев, немаше да го направам тоа што го направив.

Туку ај да ти одговорам. Мислиш јас не се осеќав така? Не знаев памперс да сменам, а не пак да го избањам бебето, не знаев да го надојам т.е само да му ја дадам ци*ката во уста :tmi: , не знаев ништо, апсолутно ништо. Но знаеш до кога се така беше? Додека не се појави потреба да го земам и да го смирам да не плаче.
    Сред ноќ во болницата пиштеше на сет глас, а јас поради царскиот не можев да станам (оние што биле под нож знаат колку е тешко да станеш). Барав помош, сестрите си спиеја,не ме слушаа. Е тогаш ме заболе секое делче од моето тело, собрав сила и едвај станав. Морав да станам, ако јас не му помогнам тогаш кој ?!?

Во врска со заедничкото гледање на бебето... Па ти понатаму ќе заработуваш, ќе бидеш корисна... Тогаш ќе си најкорисна-ќе го растеш продуктот на вашата љубов, ќе се грижиш за вашата иднина. За материјалното има време, ќе си надокнадиш потоа. Мажето ќе ти помогне со гледањето, сигурна сум во тоа! Ако треба тој и ќе најми бебиситерка само ТИ да си среќна.

Сигурно во текот на целата бременост (па и сега де) дали ќе бидеш добра мајка, дали правилно ќе го гледаш бебето и сл, ај да почекам некоја година, тогаш ќе е подобро. Но верувај ми, по милионити пат го повторувам ова: Годините не се мерило за зрелоста на човекот.

Страв е нормално да имаш.

А познавајќи те тебе, ти од ништо не се откажуваш! Борбена си и секогаш успеваш во она што си го намислила и успешно го извршуваш.
    Не се сомневам дека со идното твое маже ќе бидете супер родители.

Доста пишував неповрзани работи овде, останатото на скајп. :* :* :*

На Annath, joelle, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. zlatapetkova

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    56
    кажете ми ве молам после колку време од незаштитениот однос можам да направам тест преку крв?? Дали морам да чекам како и кај тестовите преку урина две до три недели или преку крв покажува порано????? :)

7. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    преку крв показува порано

8. zlatapetkova

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    56
    ok фала ти...а знаеш отприлика колку чини тестот?

9. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    незнам да ти казам право,јас не зивеам во мк. А имаш некои симптоми на бременост?

10. zlatapetkova

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    56
    па сеуште не...со оглед дека е многу рано...само една недела од односот...со исклучок на тоа дека многуу ме болат градите....и дека дури и кога ќе кивнам осеќам некои боцкања во јајниците....не знам дали е од тоа

11. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    една недела е сеусте рано,ти дрзам срека да бидес бремена :)

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Тестовите за бременост во Мк се од 50 ден.па до 500 ден.зависи каков сакаш, а надвор од Мк се поскапи, бидејќи јас не живеам во Мк, овде се од 10 евра па нагоре.

13. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Не, мора да сврши во тебе. Не значи ако секој ден имаш секс има поголеми шанси да останеш бремена (многу мала скоро никаква шанса од забременување има од предсемената течност).
    Не брзај со бременоста тоа е голема одговорност. Целата работа не е само да се роди туку и да го изведеш на правилен пат. Сигурно дечко ти не ја брза работата бидејќи размислува и на др. теми ( обезбедена работа, куќа-живеалиште, одговорност...)

14. zlatapetkova

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    56
    од твоја уста во божји уши :)

15. polzela

polzela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Не се секирај ќе биде.Јас со маж ми пола година се обидувавме и кога престанав да се оптеретувам со тоа и кога најмалку очекував бидна

16. zlatapetkova

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    56
    дај ве молам кажете ми дали може да сум бремена една или две недели а да имам густ бел исцедок?? Значи имам многу бел иседок,густ ама не ме чеша и нема мирис???

17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Може да си бремена, тоа тестот ќе покаже :) а може и да имаш бел исцедок и да си бремена (јас на почетокот од бременоста си носев дневни влошки). А да не имаше пиено антибиотици претходно?
    Не е страшно тоа

18. zlatapetkova

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    56
    не не сум пиела антибиотици :)

19. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    zlata jas 10 dena otprilika po odnosot zabelezav deka imam bel iscedok bez miris, no toa ne mi dade sansa deka mozi da sum bremena, no bolnite bradavici koi bea dosta cuvstvitelni na dopir me nateraa da napravam test 14-15 dena po odnosot i testot bese pozitiven.drugite simptomi kako gadenje, pospanost i povrakanje gi dobib duri kraj na 6ta nedla.

ti posakuvam uspeh
    pozdrav

20. HappyDaddy

HappyDaddy Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас и девојка ми се обидуваме да забремениме веќе подолго време. Ова е веќе втора година како се обидуваме безуспешно. Пробавме се и сешто без никакви резултати. Од скоро по препорака на доктор користиме некој нов производ што се вика Pre-Seed. Тоа е медицински лубрикант што се користи за време на овулација кај жената. Дали некој друг го користел производот и може да ми каже нешто повеќе за него?