Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Discussion in 'Бременост' started by Plavuska.inaci, Oct 9, 2010.

1. nesa

nesa Популарен член

^ Блонд сите имаме, мислам дека нема начин да го отстраниш.

2. blond

blond Популарен член

Ама многу е (постојано се влажнам без причина :$ )

3. nesa

nesa Популарен член

^ секојдневни влошки употребувај, јас така се справувам :D

4. Spagetka

Spagetka Истакнат член

Јас вагинален исцедок ако мислиш на ( бело прање ) одсекогас сум го имала го имам и сега и не ми е чудно.И незнам дали може да се намали пошто во самата бременост сите жени го имаат дури некои и поизразено не е ништо страшно носи си улошки мали и тоа е тоа.

5. Li0ness

Li0ness Популарен член

Секојдневни влошки никако, одлична база за инфекција се. Тоа ми го кажаа тројца гинеколози сега кога бев бремена со второто бебенце. Ако веќе мора, САМО од оние стерилни влошки обичен памук со мрежичка.
    Инаку, засилениот исцедок може да биде резултат и од лудувањето на хормоните, штом сѐ друго е исклучено како причина.
    За фарбањето- јас се исфарбав само двапати кога бев бремена (ама може и затоа што се фарбам во мојата природна боја, само покривам) ама со боја без амонијак. И сега кога дојдам на околу 3 месеци се фарбам со истата, па барем се надевам дека е помалку штетна :)

6. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Ајде едно прашање до оние кои веќе родиле едно бебнце :) Како изгледа тоа, (како ќе знам) кога пааднало чепчето? :$ :$

7. blond

blond Популарен член

И мене ме интересира истото :D

8. AIT

AIT Популарен член

Јас имам родено ама за чепчето кога ,како не знам.Мене од спиење ме разбудија болки и знаев дека тоа е тоа и дека е време за раѓање.Кога попладнето ме примија во болница ми пукна водењакот и предпоставувам дека со него паднало и чепчето. :^)

9. femina90

femina90 Популарен член

А јас да ве прашам што е тоа чепче? :D :^)

10. Shana

Shana Истакнат член

Проблеми во комуникација поради разни дијалекти :D Дали идна мамичке прашуваш за пупето, засушената папочна врвца или нешто друго?

11. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

еххе и јас ве прашувам истото :lol:

12. Annath

Annath Форумски идол

Тука се прашува за чепот на грлото на матката, што ја држи „затворена“ во текот на целата бременост. Некои велат дека чепот им паднал кога ќе забележат кафеав или црвеникав исцедок. А други не го ни забележуваат. Ни јас не знам како е, баш деновиве се прашував како би изгледало, за да си знам :?:

13. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Во врска со ова да прашам нешто иако е може глупо прашањето :$ Дали може тој т.н чеп полека да се разградува , односно да попушта а јас да не забележам ништо невообичаено? Од причина што имам бактерија, а некаде прочитав дека може таа после 7 ми месец да го јаде цервиксот и да дојде до предвремено породување. значи прашањето ми е , ако се случува нешто од ова дали ќе забележам јас некои промени или тоа со чепот наеднаш се случува:?

14. Annath

Annath Форумски идол

Искрено, не знам, бидејќи сите различно кажуваат. Ама мислам дека не може а да не забележиш дека нешто се случува. Најголем дел од искуствата што сум ги прочитала се промени во исцедокот, ако ништо друго, погуст е, малку кафен можеби. Но, не ме држи за збор, бидејќи навистина ни јас не знам, не сум прочитала стручно мислење околу ова.

15. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

аааааа ете да научиме нешто ново, искрено јас првпат слушам за ова(немој да ми се смеете) :P

16. nesa

nesa Популарен член

Е за ова првпат слушам. мене водењакот ми го пукнаа во болница, ама за чеп појма немам :x

17. Annath

Annath Форумски идол

Зошто да се смееме, многу и не знаат, не си единствена ;)

ljubicicaa likes this.
  18. Poisoon

Poisoon Истакнат член

Ме интересира кои чаеви и таблети смеат да се користат за тврда столица во бременоста? Го прашав мојот гинеколог, тој ми кажа да јадам повеќе овошје и сок од јаболко да пијам, но немам голем ефект од тоа.

19. Annath

Annath Форумски идол

Земи си ленено семе, дефинитивно помага за средување на столицата, а можеш и шумливи таблети со магнезиум (magnesol). Ако ништо друго не ти помага, лененото семе сигурно ќе има ефект. И секако, оброците да ти бидат редовни, ако може секој ден во исто време би било идеално. Лененото семе пиј го во јогурт или во вода, да не мораш да го џвакаш (иако нема лош вкус).

20. milky-candy

milky-candy Нов член

За тврда столица, било да е во бременост или не - најдобро е да се конзумираат исушени сливи (Во Веро има најдобри, на рефус...) и јогурт со корнфлекс помага многу. Свежа зелка сецкана со маслиново масло е одличен чистач на цревата, заради тоа што содржи многу целулоза. Немој да јадеш сувомеснати производи и брза храна.