Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. Lara28

Lara28 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    Imam prasanje. Mi docnese menstracija edna nedela i bev na ginekolog koj sto mi prepisa primolut nor. Od denes pocnav da gi pijam, megutoa vcera imav nezastiten odnos so decko mi i toj svrsi vo mene. Me interesira dali moze da zabremenam i dali treba da zemam pilula za den potoa?

2. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Како ќе зимаш пилула за ден потоа, кога веќе земаш примолут нор? :fubar:
    Не ти се плодни денови, плус примолут нор се на некој начин и контрацептивно средство.Не си играј со хормоните.

3. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Омега 3 зајакнува имунитетот. Таа киселина ја има во рибата. Добро е за мозачното развитие на фетусот. Исто и помага за спречуване на несакани абортуси...
    Јади повеке риба!!! Да си купиш риба за цел месец да јадеш, исто ти се фаќа од гледна точка на финансите, да си купиш и 1 пакување омега 3. По убо риба, нели?

4. Frozex

Frozex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    9
    Фала ти на информацијата !! Бај Д веј машко сум за жена ми прашувам дали смее да пие загрижен сопруг сум шо да праам :)))

На J.Ivanoska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Извини, не ни обрнав внимание. :emo:
    Препорачливо е!
    Убави се Pregnacare. Апчиња за бремени. Таму има витамини, минари, све што е потребно како дневна доза.
    Јас пиев точно такви
    А од Бугарија си купував такви
    Тие се по нови, овде ги нема уште изгледа. Овие веке се со омега 3.
    Кога си направи крвна слика, докторот ќе види што и недостига.
    Ако обрниш внимание позаде на секоја едно пакување витамини за бремени, на сите е различна концентрацијата на витамини. Некаде е помалку, некаде е повеке....
    Затоа е најубо кога можете да се посоветувате со доктор...
    Не дека нешто ќе и стане од витамини |( :D туку е убаво да делуваат на тоа што и недостига..
    Поздрав :hai:

6. letisija123

letisija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    ja sum veke so nego od 14 godini i taka da vodime lubov skoro sekoj den kako bi mozeloo da ne ostanam bremena a sega imam 22 godini celata sperma mi iskaca nadvor ne mozam da ostanam bremenna daj te mi nekoj lekovi poracete mi ili nestoo drugo ve molam.

[mod-kirilica:3kzhpleo][/mod-kirilica:3kzhpleo]

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.159
    Колку време се обидувате?
    Ако сакаш од прва да се фати, тешко ако сте се пазеле долго време, ретко која од првпат забременила. А дека спермата ти излегува цела надвор, грешка ќе да си. Доволно си останува внатре, ич не му се секирај. Еден сперматозоид е доволен, не ти треба цело буре. И немојте секој ден да имате односи, дај му малку на мажето да дише. Со толкава оптовареност да се забремени што поскоро, потешко ќе ви оди и водењето љубов.

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    дали може да ми каже некоја феминка нешто повеке за ран спонтан абортус, или кај можам да прочитам на инт, барав ама ништо не успеав да најдам :(

9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
  10. Francesska

Francesska Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    ајде ќе пишам и тука па може ќе ме утешите..Со мажот ми се обидуваме 4 месеци да имаме бебнце но не ни успева некако, на преглед ми рекоа дека имам низок пролактин и поради тоа имам скратени циклуси кои се неовулаторни. По примање на достинекс циклусот ми се среди, последните пати ми беа ептен нормални со болки и се, е сега во овулаторниот период имавме односи и ми доцни еден ден, градите ме болат веке 3 недели, а имам болки како да ке добијам во секој момент, имам тврда столица, односно немам одено во вц во последниот период а само гасови имам, како и да ми се лоши и се чуствувам омалаксана и постојано или се препотувам или се смрзнувам. Молам за совет, ми е страв да правам тест дека ке испадне негативен а ме плашат и болните гради да не имам некои цисти...

11. papilona

papilona Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    143
    На колку недели бременост може да се одреди полот на бебето??

12. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    621
    Мислам дека веќе после 18та недела може да се одреди полот. Неможам точно да се присетам која недела бев кога ми потврдија дека носам мома ама знам дека ближев накај 5ти месец.

13. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Одприлика 4,5-5 месец ,но првенствено зависи од тоа како е поставен плодот и колку може да се види.

14. Belisima

Belisima Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    26
    Некаде околу 18 недела но не е баш сигурно на другарка ми прво и рекоа машко а после 1 месец и рекоа женско и на крај се роди женско :)

15. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    зависи и од тоа колку добро ехо има ако е добро накај 4 може да ти каже точно

16. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Девојки се обидуваме за бебе но, мене ужасно ме боли глава па не знам дали да пијам аналгин? Не знам дали се фатило или не па се мислам што мислите вие? Да пијам или не?

17. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Подобро парацетамол се напиј (кој е дозволен и во бременоста).

На Alondra му/ѝ се допаѓа ова.
  18. papilona

papilona Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    143
    Па немаат баш најнова апаратура кај гинекологов, а реално ме интересира и каде/кај кого од ваше искуство е најдобро да се обави ехото и контролите за да бидам најсигурна дека е се ок, и дека е се нормално...колку е тешко да се најде добар гинеколог денес :(

19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.116
    Полот е најмалку важен.

Околу 20-та недела оди на 4Д, и таму се гледа се, и евентуални малформации, и пол. Некои уште во 16-та недела го прават, некои 18-та, некои 20-та.
    По книги јас кога бев бремена стоеше 18-22, ама не строго за 4Д, туку општо за детален преглед. Мислам дека 4Д може и порано, па затоа и во 16-та неедла го прават.

На papilona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    после породувањето дали носите градник? дали има посебни градници за доилки?