Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. AneAnence

AneAnence Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Феминки, јас мислам дека сум бремена една недела, но не сум сигурна рано е за тест. Настината сум и пијам таблети Риностоп. Дали е тоа во ред? И дали симптом на бременост е нагон на повраќање и повраќам киселини.

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.159

Задолжително, посебно ако имаш поголеми гради. И секако дека има посебни градници за доилки, многу се практични.

Рано ти е за симптоми, не мора да значи дека повраќаш од бременоста, можеби се работи за вирус.

3. AneAnence

AneAnence Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Па не знам дали да пијам лекови за настинка :(

4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Јас носам бидејќи ептен ми пораснаа градите, а вакви си купив 3-4 и ептен се згодни и практични
    [​IMG][​IMG]

5. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139
    Тестот за бременост мора ли да се направи со првата мокраќа или нема веза ако се направи потоа?

6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    овие како беби дол се нешто а дали ги има насекаде каде што се продават градници имат ли некое посебно име или градници за доилки да баарам

7. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    може во секое време ама најдобро е сабалје со првата мокрача за најсигурно

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  8. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    621
    Под итно да ги прекиниш риностопот, содржат псеудоефедрин и може да си направиш проблем уште во раната бременост. Не смее да се прима ефедрин во тек на бременост и доење.

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.479

вакви градници за доење во црна и бела боја се продаваат на зелено пазарче во скопје. јас го купив 180 ден. :)

10. papilona

papilona Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    143
    Добро барав на друго место да прочитам ама не успеав да најдам...да ве прашам: Знам дека фарбање на коса за време на бременост не се дозволува, ама мора да постои некоја замена, мислев дали е дозволено користење на К‘на зошто нели е на природна база? Дали некоја од вас има искуство? Благодарам

11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Порано поради киселините кои ги содржеја фарбите не се препорачуваше фарбање, денес веќе скоро сите фарби се без амонијак и се сосема нештетни.
    Јас цела бременост се фарбав и ете го син ми здрав прав се роди.

На papilona и wolf4e им се допаѓа ова.
  12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Околу фарбањето скоро прочитав дека единствено не е пожелно нагла промена на бојата, бидејќи тоа обично бара неколкукратно фарбање и не заради амонијакот или слично, туку чисто дека јакиот мирис им смета на трудниците :)

На papilona му/ѝ се допаѓа ова.
  13. papilona

papilona Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    143
    Се ОК но што знаеш што хемикалии содржат :?: кај нас се продаваат третокласни фарби, не е ЛОРЕАЛ ист во Македонија и во Германија...Затоа викам ај К‘на некако пак е поприродно ионака црна фарба си е црна фарба...

14. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    и јас си се фарбам во текот на целата бременост

15. sanjickar

sanjickar Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    39
    ќе ве молам некој кој имал искусттво да ми одговори.....дали покацената телесна температура може да се земе како знак за бременост??? Знам дека температурата нагло опаѓа во деновите пред циклус.....но јас сега сум баш во тие денови т.е три дена пред циклус а температурата ми е веќе два дена покачена 37.2 и 37.1 а не сум настината и не се осеќам лошо

16. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    здраво на сите има едно прасање мозни ли се болки во стомакот во рана бременост,имам некои не описливи болки не се многу јаки ама сепак се присутни дали е тоа нормално?

17. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    ^^Да, нормално е да се имаат болки во рана бременост, мене д-рката ми рече дека тоа било поради ширењето на матката и подготвувањето на телото....така некако...сепак тоа се слаби болки (и јас не можам конкретно да опишам за какви болки станува збор, нешто како благо боцкање од време на време во пределот кај јаниците), не е страшно, нормално е, не се секирај.
    Ако имаш многу големи болки тогаш побарај совет од д-р.
    Поздрав.

18. bici-xxx

bici-xxx Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    27
    И јас имам понекогаш болки во стомакот исти како пред добивање и понекогас како боцканје во јајниците но тоа мислам дека е нормално во рана бременост. Вчера бев на контрола и доктотот реце дека е се во ред се надевам дека и така ке биде до крај :)

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  19. klum

klum Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Можно е да си бремена,штом имаш температура,како што читав по форуми и статии,базалната температура се зголемува за време на овулацијата и ако останеч бремена истата повишена темп ти останува.Среќно ;)

20. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    при крај на осми месец сум и понекогаш ме заболува стомакот ниското мислам дека бебчето ме притиска на бешиката затоа ама кога ќе ме заболи дури од одоздола осеќам болка дали е нормална? по што и страв ми е кога ќе ме стрекне си викам да не е лошо