Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    Нормално е тоа, од тежината. И мене знаеше така да ме здоболи, иако бебето го носев високо. Одмарај повеќе штом си веќе осми месец. Ама немој да се залегнеш пак, и тоа не чини ;)

2. anngie.x3

anngie.x3 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Бременост и менструација - некои велат да, некои велат нема шанса. Ваше мислење.? :)

3. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    има жени кои останале бремени за време на менструацијата

4. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Феминки некое чаре за остоци на нозете во бременост (не јадам солено и сите резултати ми се во ред).Некој бабски лек ???

5. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Кога се поголеми шансите за забременување, непосредно пред менструација или по завршување на плодни денови?

6. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Па после завршување на плодни денови, ама тешко е да кажеш зашто не знаеш кога точно ќе добиеш :)

7. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Ози кај секоја жена е индивидуално. Јас малку не ти го разбрав прашањето :) зашто во плодни денови се останува бремена. Неплодните денови ги рачунаат обично од 3-5 ден пред и по завршување на менструалниот циклус. Се надевам дека се разбравме ;)

8. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Како знаевте дека сте подготвени да бидете мајки?

9. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Ахам, разбирам, но нели велат можно е да се забремени и доколку партнерите имаат односи ден пред или и за време на менструацијата.

10. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Ози, има случаи каде што се останати бремени за време на циклус. Може не ти се верува, ама имам близок пример, останата е бремена за време на менструација (си мислела ај имам добиено нека сврши внатре, ништо нема да биде). Е па не бидна ништо, само близначиња :lol:

Инаку прашањето ти е едно исто. По завршување на плодните денови се деновите непосредно пред менструација.
    Пр. ако ти дојде на 1ви, плодни денови се околу 15 тие денови. Би требало да добиеш пак околу 28. Денови по завршување на плодните денови се околу 22-23, а пред добивање иста дата.

11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

:D :D :D незнаеш кога си подготвен да бидеш мајка освен што сакаш свое бебе. А незнаеш, затоа што незнаеш што те очекува (обврски, чуда, муки....) али првиот поглед кога го видиш откако го родиш се создава тоа волшебство ,,мајка,, е тогаш почнува да ти се разјаснува се.
    Додека не го фатиш со свои раце и создадеш контакт со бебето не си свесна за улогата мајка. И додека го носиш 9 мес. во својата утроба на некој начин си повржана со него и почнуваш да гаиш поим ,,мама,, ама сепак преовладува чувството ,,сакам бебе,,.
    Чувството ,, сакам бебе,, и ,,мајка,, се сосема различни. Некој природен тек на случувања кај жената.
    И така и сега не ти е јасно што ти пишав ;) затоа што некои работи треба едноставно да ги осетиш за да ги сватиш :)

Феминки некое чаре за остоци на нозете во бременост (не јадам солено и сите резултати ми се во ред).Некој бабски лек ???

Земи си магнезол шумеќи таблети, избегавај долго седење на стол, кога седиш или легај стави си перница или на нешто поткачи ги нозете нагоре.

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  12. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Ај ќе видиме, но ако е веста убава не е ни важно кога било зачнато бебчето :l:

И да се надоврзам на постот над мене:
    Јас лично мислам дека спремноста да се биде мајка не може да се дефинира точно, еве јас би сакала сега да станам мајка и ќе бидам најсреќна на свет ако се случи тоа, иако имам уште година и пол од факултетот, иако имам “само“ 21 година. Ако почнам да планирам кога и како ќе родам бебе, може да се случи да не можам да го имам тогаш кога ќе сакам, а тогаш џабе ќе ни биде сето планирање и спремање.

На nesa и blond им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160

Искрено, од моето досегашно искуство - никогаш, ама баш никогаш не си спремна да бидеш мајка. Само, кога ќе дојде моментот, и тоа како ќе бидеш способна да се справиш со се' што те чека. Ама немој да го одложуваш моментот и да чекаш да бидеш спремна. Оти ако чекаш, можеш да ја пропуштиш шансата. Не е лесно да се биде родител, ама е нешто најубаво. Барем за мене :)

На Moira, lolyta777, OzzyAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Пред некои си 5-6 години многу сакав да имам бебе, ама тоа беше една „чудна“ желба - нешто како еуфорија, како нешто ново што сакав да го искусам за да си го „променам“ барем малце животот. И нормално, сето ова не го знаев тогаш туку сега - ех да ми е овој ум на тие години :lol:
    Значи, после 5 години од тогаш, јас пред година и нешто се осетив НАВИСТИНА спремна да имам бебе, со таа разлика што сега бев смирена и сосема свесна за се` што ме чека :) Не дека јас одложував, туку едноставно не ми се поклопија коцките тогаш за бебе....тајмингот е мноооооогу битен за мирно и задоволно бебе, затоа не брзајте по секоја цена, ама и никогаш не се откажувајте од оваа привилегија :l:

15. mia9184

mia9184 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    296

И јади повеќе месо!

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rakakva

rakakva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    Devojki jas malku sum dosadna,no me zagrizuva toa sto spored presmetkite na doktorot veke na pocetokot na Dekemvri vleguvam vo petti mesec,a mene stomakot mi e daska i ne cuvstvuvam nitu eden od onie simptomi sto gi citav.Uste desetina dena imam zakazano na kontrola,no nemam mir i postojano raazmisluvam za toa da ne se ima sluceno nesto.Od koga pocnuva da se poznava stomaceto i dali ima nekoj sto ima pominato niz slicno? pozdrav

17. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405

Не се секирај и мене до 4 месец скоро и 5 не ми се познаваше ништо, , баш кон 5 почна по малце да ми се познава, па да сега еве нагло расте машала.
    Највеке бебушот расти од 7 до 9 месец.Така да не се нервирај, али јади си редовно внесувај многу зеленчук и овоше дај му ги поребните витнамини и себе и на бебчето и се ке биди во ред.
    Велиш ни еден од симтомите , најверојватно мислиш на лошењата кој после 3 месец поминуваат , сега си во второ тромесечие и е најрелаксирано уживај колку што можеш повеке.
    Кога ке влезеш во третото е тогаш ти се помачните денови да речам. :!:
    Не се секирај оди си редовно на контроли, јади редовно и со лесно да ти е бременоста. ;)

18. rakakva

rakakva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    Ti Blagodaram Mnogu! da ti kazam mi olesni malku,bidejki jas sum si panicar:)).

19. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Добро ти пишаа погоре. Не грижи се, кај некои се познава уште на почетокот, кај некои подоцна се појавува мешето. Јас бев од тие што уште во 4ти имав меше. И сите ме прашуваа дали носам две :lol: Ма и во 9ти ме прашуваа дали сум сигурна дека е едно, а не две :lol:
    Додека пак една другарка немаше меше до 6-7ми месец.
    Не грижи се.

20. Frozex

Frozex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    9
    Ајде девојки ми треба лек за главоболка за мојата сопруга. Бремена е 7 месец уште малку во 8 ќе влезе, ми треба совет што и како е дозволено!