Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. anuHka

anuHka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    Ok fala ti mnogu AIT sepak mene ova mi e prva bremenost :$ :$

2. swansy

swansy Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    дали некоја може да ми каже кога најрано и дали можам да откријам бременост на вагинално ехо?

3. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.093
    Допаѓања:
    43.359
    па мислам најрано кога ке ти доцни менструацијата , некаде во 5 недела од бременост. Барем мене ми открија рана бременост со вагинално ехо во 5та недела.

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Swansy ти што направи,беше на доктор?сеуште имаш симптоми ?

5. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    478
    некако последниов месец ептен се опуштивме со мм ;) сакаме бебче но едноставно не се напнувавме да биде па да биде. Не сме гледале плодни денови...едноставно си теравме работа.
    Зборувам за период од некаде 12 дена после завршувањето на последната менструација.
    Последниве 3 дена чувствувам гадење ( првиот пат поручек, а после од сабајле) и кафето а бе не можам да го поднесам. При однос некако чувствувам не болка, но некакво пецкање на десниот јајник. И често ми се оди во вц, и по мочкање и по голема нужда :$ .
    Што мислите фемиинки мои, има ли шанси да се радувкаме на оваа нова година?? :inlove:

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Има шанси, секако дека има. Само направи си тест ако ти доцни. Се надевам ќе се израдувате наскоро ;)

На LaChiquita му/ѝ се допаѓа ова.
  7. swansy

swansy Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    не... не знам веќе што да правам... имам некои симптоми али имав и крварење исто така и два теста негативни... сите ме убедуваат дека не сум али јас сеуште не сум убедена :(

8. anuHka

anuHka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27

i jas gi imav istite simptomi....daj boze site da se raduvame godinava :D :D so sreka :*

9. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    сакам да ве прашам нешто можеби е смешно ,имам слушнато дека по редовни сексуални односи не можело да се остане бремена,не сум уште во брак со дечко ми сме 6 години во врска и се пазиме се уште не користиме контрацептивни сретства никакви ни пак свршил некогаш во мене,па некогаш ме фаќа паника за тоа дали би можела без проблем да забременам здравје боже кога ќе се земеме ,благодарам поздрав . ;)

10. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    Нема врска, сте се пазеле затоа не си останала бремена. Кога ке дојде време, здравје, се ке си биде како треба ;)

11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Не дека ќе те исплашам ама имам слушнато и тоа се многу ретки случаеви. Можеби после 10год пазење и после 33-35год прворотка, факт е дека потешко ќе остане бремена ама и за тоа има решение.
    Не се плаши и не размислувај тоа уште сега ;)

12. O.l.e

O.l.e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    ако може да сподели некој чувство пред пораѓање или некој симптом што наговестува дека е време за пораѓај (дали може да е симптом чудно стегање/болка на јајниците,терминот е 06.01.2012)
    не прашувам за мене за золва ми е, само она не е баш многу по форумиве
    Фала ви многу

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Девојки и јас имам едно прашање, утре планирам да направам проверка на крф и мокрача, чисто како систематски преглед секоја година си правам, па ако во случај да сум останала бремена ( што мислам дека е и рано ако веќе се случило тоа) дали ќе покаже на тие резултати или друго испитување преку крф се прави за бременост?!
    Благодарам. Поздрав :)

14. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    јас кога правев целосна крвна слика пред некој месец ги прашав таму, и ми рекоа дека треба да ми земат плус крв за посебно да испитаат и да видат дали сум бремена ;) така да ако сакаш кажи им да ти направат и такво испитување :)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    Породувањето започнува со болки ниско во стомакот. Болките се како силни грчеви кои траат одредено време и се повторуваат на одрередно време. Од друга страна може да и пукне водењакот а да нема болки воопшто. Индивидуално е ама ке знае кога ке дојде време за одење во болнца, верувај ми ;)

16. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Здраво !
    Значи вака,јас сум во 32 недела од бременоста,минатата недела бев на контрола и гин.кажа дека е се во ред со бебушот само што главчето му е малку поголемо од телцето..Дали ке се промени ова и дали може телото до крајот на бременоста да дојде исто со главчето?
    Сте биле ли во слична ситуација? :(

17. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    денес го испив третото апче фолна киселина,ама забележав уште сношти на вратот имам мн ситни мозолчиња, можно е да ми е од нив??
    прочитав во упатството дека може да се појават мн мали алергиски реакции, ама јас досега од никакви лекови сум немала алергии па некако чудно мие...
    се мислам дали да престанам да ги пијам или не? :?:

На anuHka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bela17

Bela17 Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Pomosh ve molam!! Imam redoven odnos so partnerot 4 ipol godini,i poasledinot pat svrshi vo mene,mozno e da sum trudna?? Imav temperatura nastinav imam zapek :( neznam dali se toa simptomi me chesha stomakot me pecka a denes treba da dobijam ??? odgovorete mi

19. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037

Ако свршил во тебе најверојатно си останала трудна..А кога сте имале последен пат односи? Симтомите може а и немора одма да се појават.

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.489

пред колку време се случило ова? ако поминале доста денови , недели.. најубаво направи си тест и ако нејкете дете , друг пат користете кондом :!: