Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. gabence

gabence Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    24
    За совет ве молам

Драги пријатели сакам да ве прашам за совет да ми кажете ако сакате јас и дечко ми веке 6 месеци сакаме да си имаме бебенце но тој кога свршува во мене течноста одма излава,дали има некаков проблем? за совет ве молам се плашам многу.

2. kasiopeja

kasiopeja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    39
    Нема ништо за плашење за оплодување потрбен е само 1 сперматозоид а сигурно целата семена течност не истекува туку ти имаш такво чувство.
    Ако сакаш можеш да применуваш бабски рецепти од типот далежиш на грб по односи со нозете дигнати нагоре (го викавме свеќа на физичко) или да пометнеш перница под задникот.
    Јас мислам дека нема врска што и да правиш.Доволно е само нормален однос, опуштеност, дефиксација од правење дете и уживање.Ако сака да биде и со предсемена течност ќе биде.
    Ако си загрижена подобро е да направиш гинеколошки преглед, проверка на хормони,пап,микробиолошки брисеви...Се она што ќе те посоветува гинекологот. :hai:

3. gabence

gabence Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    24
    незнам во што е работата дури и партнерот има приметено дека спермата што ја става во мене откако тој е во мене со пенисот ништо не е али после како ке го извади одма излава целата сперма има приметено и тој.се плашам.

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.482

неможе целата сперма да остане внатре , неможе со ништо. нешто излегува, нешто останува. и да е 1 сперматозоид , може да заврши работа :)

5. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    завчера имав секс без кондом за прв пат но не сврши во мене, а претходно дечкоми два пати сврши во кондом и после тоа се бањаше и уринираше па сексот без кондом се случи после повеќе од половина час. е сега прашањето ми е дали е можно некое сперматозоидче да останало во каналчето па да се пренело кај мене, ма да јас мислам дека со урината и да имало се исфрлило. Мислење?

6. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Многу мала е веројатноста да останеш вака трудна ,ако си ептен срекничка само :)

Ако може некој да ме информира точно која недела се прави 4д каде го правевте и кои се вашите искуства со др .?

7. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    4D се прави од 20-22 гестациска недела. Јас со првото правев во Ремедика и тогаш (пред 5-6 год.) изнесуваше 2500 ден, скринингот го правеше д-р Павле Димчев.
    Сега сум 18 недела и планирам пак да правам во Ремедика најверојатно кај д-р Јане Стојковски бидејќи како што разбрав д-р Димчев повеќе не работи во Ремедика туку во Сиситина, ама таму нема да одам.
    Д-р Ј. Стојковски ми ја водеше првата бременост, ама не го правев скринингот со/кај него бидејќи тој период беше на одмор, па како замена ми го препорачаа д-р Димчев затоа и за него се одлучивме (ми го препорача братучетката на сопругот).

8. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Фала Лолита777 за одговорот,слушам пофални зборови за Димчев па по се изгледа изборот ке падне на него и Адамова ми ја пофалија за во државна ама многу се чекало здравје ,сега сум 16 недела па гледам со време да закажам термин .Поздрав и пиши како ке поминеш на 4д.

9. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Морам да ти препорачам контрацептивни пилули. Очигледно со дечкото си се сакате често, ама и несреќи ви се случуваат често :( . Трошиш едно чудо време и енергија дали си трудна или не! Пробај барем 3 месеци пиј ги, сакајте се и мирно спијте и двајцата. Поздрав

На DiPi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tutence

Tutence Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Prethodnio mesec mi dojde na 6ti a sega nemam uste dobieno,znaci mi kasni 8 dena nemam nikakvi simptomi na bremenost.Pred dve nedeli bev bolna i primav mnogu lekarstva i inekcii.Dali imaat nesto vrska lekarstvata so ciklusot ili sepak mozno e da e i bremenost? ve molam za sovet ? FAla

11. anuHka

anuHka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    definitivno poradi gripot i lekarstvata ti kasni.... so ciklusot mnogu raboti se povrzani.......neredovna ishrana, grip, neredovno spienje, stresovi i mn dr pri4ini pa zatoa ne se grizi :) pozz

[mod-kirilica:6scrjazc][/mod-kirilica:6scrjazc]

На ilence му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tutence

Tutence Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ви благодарам! а усте само едно прашање;ако се работи за лекарствата колку време може да касни?

13. Sonce77

Sonce77 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    9
    Какво мислење имате за РЕМЕДИКА и докторката Елена Петрова, ја познава ли некој???

14. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    Девојки ве молам за брз одговор: Дали е безбедна депилација со крема за депилирање во бременоста???
    Ви благодарам однапред

15. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    девојки по 4 месеци останв трудна ама се случи нешто нз како да кажам лошо ми кажаа дека сум 5 недела ама јас мислам дека сум 2-3 по мојот рачун и што е најлошо бев на гинеколог и ми кажаа дека има плацента ама нема плод ;( ;( ;( мн ми е тешко и ми рекоа ако не се појави оваа недела ке мора да се абортира зарем на 20 години да се случуваат вакви нешта оо Господе нз што да ви кажам ако знаете нешто во врска со вакво неш ве молам да ми дадете совет позз

16. Ferhunde-87sk

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    Значи вака, пресметката која недела си, гинекологот ја прави врз основа на последна добиена менструација, односно по датата на последната менструација...Затоа по твоја пресметка си 2-3 недели трудна а уствари си петта недела......За тоа не се замарај, туку сметај дека си петта недела...Е сега во врска со плодот, јас исто бев на преглед во петтата недела, и значи имаше бременост, ама не беше развиен сеуште полодот, односно немаше срцева акција и слично....После недела дена, бев повторно и си беше развиено ко што треба и си имаше срцева акција...Е сега, не знам кај тебе точно каква била ситуацијата, ама те советувам да си побараш и второ мислење, односно да те погледне и друг доктор, понекогаш и ехото не е ко што треба, гледај кај некој по саглам доктор со по саглам ехо да отидеш......Опушти се, со нервоза и стрес ништо нема да постигнеш, наместо тоа побарај второ мислење Ти посакувам се најдобро, позз

17. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    е сеа кај мене ја има обвивката ама нема плод во неа а по некое право требало да има во 5 недела затоа мн ме е страв

18. Ferhunde-87sk

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    Eпа мене сега нешто не ми е јасно....... Ако докторот е сигурен дека нема плод, како очекува дека во текот на оваа недела ќе се појави плодот??? Ако е така како што кажуваш ти, зар има шанси да се појави плод што до сега не се создал??? Не знам некако чудно ми е......Каде идеш на преглед???

19. Ferhunde-87sk

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    Дечки има некој да сподели искуства?????

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.159

Не е препорачлива депилација со крем во бременост, но и вообичаено - ова се однесува на интимните делови. За другото може :)