Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Discussion in 'Бременост' started by Plavuska.inaci, Oct 9, 2010.

1. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Не, не на интимните делови со крема не ни помислив, за нозе само, па си мислев да не наштетат некои од хемикалиите во кремата.....

2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Пријателке , зал ми е за ова сто го читам, но мојот совет ти е да одис кај друг гинеколог и не се мисли за тоа! кога ке ти казе друг мислење тогас увиди како стојат работите и немој предвреме да се нервирас тоа не е добро за плодот, мозеби се е во ред а ти се нервирас без врска! само позитивно и верувај во зивотот сто во тебе се развива! ти посакувам се најдобро :*

Мозно ли е ако сум бремена, еден ден пред нормално да добијам ,да ме боли стомак?благодарам однапред :$

3. sweet25

sweet25 Истакнат член

Жал ми е , биди храбра, и побарај повеќе мислења. На моја пријателка од Београд пред неколку години кога беше бремена со второто дете, и одеше во приватна клиника во Београд кога беше околу 5 месец , лекарите ја убедуваа дека бебето во неа не е живо и ја убедуваа да прават абортус :o , таа не го осеќаше , но имаше претчувство и не им поверува, и откако отиде на друга клиника се виде дека бебето е живо,си го роди, среќа што не им поверува, мене не ми се веруваше, и тоа во добра приватна клиника таква грешка да направат :x .
    Инаку мене бременоста ми ја водеше Др. Коруноски и е мн комуникативен, убаво објаснува, и сум презадоволна од него.

4. Sonce77

Sonce77 Активен член

Фарбање на косата за време на бременост

Кажете ми дали треба да се фарба косата за време на брменоста, слушнав дека е штетно?
    Да не се случајно штетни и кремите за лице, Невеа виссаге Q10 или било какви други?

5. napatena-26

napatena-26 Активен член

Zdravo i od mene. Jas sakav da go spodelam svoeto iskustvo i voedno ocekuvam i povraten odgovor vo vrska so mojot problem. Od 20 gn od bremenosta jas sum na Clexane 3 *40 na den poradi visokite didimeri se do 36 gn. Vcera vo 37.6 gn na kontrola vo klinicki po preporaka od vrvren transfuziolog pod itno da me porodat poradi pregolemi didimeri, smaleni protoci kon bebeto na 0.47 i gubenje na motorikata na rakata (vremeno zakocuvanje na celata saka) od ginekologot odgovorot bese pred 38 gn ne te poragam zakonski ne smeela ako nemam bolki porodilni ( probllem za 1 den) sega sum veke 38 gn, za racete - kalcium i sekako ponedelnik 27.02.2012 kontrola. Dva dena za nasite dva zivoti treba jas da se grizam .... ironicno no i smesno !!! Ete dragi moi i ova go ima !!!

6. ELIT-----84

ELIT-----84 Истакнат член

prvite 3 meseci e stetno da se upotrebuva farbi za kosa poradi sto se razvivaat organite na bebceto vo tebe

7. Sonce77

Sonce77 Активен член

А после?

8. kallias

kallias Популарен член

А после не :D

9. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Во врска со фарбањето во бременост, секој различно кажува,ама еве и јас да си кажам мое искуство..... Мене докторката ми кажа дека нема никаков проблем ако од старт си се фарбам, и така и правев и тоа со 9% хидроген, и фала богу, до сега нема никакви проблеми....... Ми рече само да не вдишувам многу од фарбата, ама пошто си се фарбав во салон, немав никаков проблем, си се фарбам најнормално и сега...... За кремата за лице мислам дека нема никаков проблем да ја користиш...... Мене лично докторката ми препорача само да не користам креми со јаки овошни киселини, како и третмани на лицето со истите како на пример хемискиот пилинг заради тоа што е штетно поголемо количество ретинол (витамин А) во првите три месеци од развојот на бебето......Е сега, не мора да значи дека во тие креми има не знам колку многу ретинол, ама чисто ете ради сигурност...... А инаку, ако ептен ти е страв со обичните фарби да ја фарбаш косата, вчера баш во аптека ми понудија една италијанска фарба, на природна органска база, демек не е воопшто штетна па се препорачува за трудници, ама јас со кене си продолжувам дека плава коса не е баш за експериментирање......Можеш да ја провериш таа фарбата, не ми текнува сега како точно се викаше фарбата, ја има во аптека Гален фарм карши универзална.... Позз

10. hoyos

hoyos Активен член

БЕБЕ ИЛИ ФИТНЕС

ДАЛИ Е ШТЕТНО КОРИСТЕЊЕ НА ПРОТЕИНИ,КРЕАТИНИ И ДР. СОСТОЈКИ ЗА ЛУЃЕ КОЈ ШТО ВЕЖБААТ РЕДОВНО ФИТНЕС И САКААТ ДА ИМААТ БЕБЕ

11. slavica999

slavica999 Популарен член

Мислам дека не е во ред да се допингуваш со протеини, креатини... во бременост. Во тек на бременост може да дојде до намалување на протеини па накнадно да ги внесуваш ама во договор со гинеколог во зависност од анализи на крв и мокраќа.
    Сепак прашај си гинеколог, тој најубаво знае.

12. andrijanaana

andrijanaana Активен член

здраво! би сакала да прашам колкави се шансите за забременувње истиот ден кога ми заврши циклусто,значи истата ден кога ми завршуваше имавме однос со децко ми и тој сврши во мене иако станав и се измив со топла вода. ке ве молам за мислење....однапред благодарам

13. papilona

papilona Истакнат член

исти како и кога немаш добиено, една другарка исто на последен ден на менструација остана трудна, само што не можеш да си сигурна додека не направиш тест, е сега тестот нема да ти искочи точен до следниот циклус, али кулирај и почекај си, може нема ништо сепак забременувањето зависи од многу фактори

14. andrijanaana

andrijanaana Активен член

земав тест со кој може да се провери после 7дена од односот ,беше негативен немам некои посебни симтоми но сепак само сакав да прашам за мислење колкави се шансите...

15. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Ке си почекас до месецниот циклус ако не добиеш мислам ако ти доцни 7 дена тогаш ке си земеш тест а првите недели од односот нема симптоми тие се појавуваат пред да добиеш и кога ке ти задоцни тогаш се појавуваат.позз

16. papilona

papilona Истакнат член

кој тест е тоа? пошто јас имав направено 10 теста од односот до следното добивање, и беа негативни се додека не ми се покажа втората линија првиот ден кога ми каснеше.

17. slimy

slimy Популарен член

Каков тест е тој и каде може да се купи?

18. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

девојки нема таков тест верујте јас мора да чекам за да се уверам дека сум бремена прашував во секоја аптека дали има некој тест за порано да го каже резултатот нема,само преку крвта можат да ви утврдат порано дека сте бремени .позз

19. ispep

ispep Активен член

ako na testot se pojavat dve crti
    no prvata e vo potemna a vtorata vo posvetla boja dali znaci deka e pozitiven

20. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

И тоа како е позитивен. Честитки...