Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Discussion in 'Бременост' started by Plavuska.inaci, Oct 9, 2010.

1. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

девојки нема таков тест верујте јас мора да чекам за да се уверам дека сум бремена прашував во секоја аптека дали има некој тест за порано да го каже резултатот нема,само преку крвта можат да ви утврдат порано дека сте бремени .позз[/quote]
    ПОстое тестот 200 денари е и се вика селф клиар (self clear). Ние го имаме во аптека и баш тој тест ми ја потврди бременоста 10дена по односот, а 5дена пред да добијам, Значи воопшто не ми каснеше.

2. ispep

ispep Активен член

sigurno

3. ispep

ispep Активен член

sigurno napraviv dva testa i na dvata e isto prvata srta e crvena vtorata rozeva

4. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Позитивен е девојко, почни со славењето ако си ја посакувала бременоста, ако пак е непланирана мисли што ке превземате со дечко ти. Втората црта е розова затоа што си во ран стадиум на бременост, конц, на ХЦг хормонот е ниска и затоа.

5. ispep

ispep Активен член

blagodaram posakuvan e

GretaGarbo and peperutkaa like this.
  6. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Нека е со среќа и со лесно да си ја износиш бременоста

7. S-a-n-4-e

S-a-n-4-e Истакнат член

zdravo remena sum vo 29 nedela i denes zabelezav koga bev vo wc krv no krvta doagase od ga*** dali nekoj ima iskustvo so takvo nesto me faka strav dali moze da dojde do predvremeno poroduvanje :( ? ve molam za odgovor blagodaram

8. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Може ти се хемороиди бидејќи многу трудници ги имаат. Ама, да не шпекулираме на празно, трк до на гинеколог да ти е главата мирна.

S-a-n-4-e likes this.
  9. S-a-n-4-e

S-a-n-4-e Истакнат член

ti blagodaram za odgovorot ke idam i ke vidam sto ke kaze ginikologot. :)

10. blond

blond Популарен член

Арно ти пишаа погоре, најверојатно се хемороиди, ама за сигурно посета на гинеколог најскоро.

11. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Dragi prijatelki, se obiduvame sest meseci da zabremenam i bez uspeh dosega! Denovive slusnav nesto sto mislam deka e cista glupost,demek treba da pijam tableti za kontracepcija tri meseci i stom ke prestanam odma ke zabremenam!!! mene ova mi e detsko razmisluvanje no od pusta zelba da zabremenam-za se nesto sum vo dilema!!! pa me interesira vaseto mislenje za ova! odnapred vi blagodaram na site :*

12. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

A дали имаш посетенео гиниколог? Тој најдобто може да ти каже што како ние овде само од кутура ќе нагаѓаме

13. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Normalno pravam kontroli na sekoi sest meseci i se e vo red, no ovaa banalnost ja nemam slusnato do sega taka da ne sum prasala, abre glupost e ova, kaj nekoi slucajno se trefnalo i sega kao pravilo i moznost! i sto ke cekam tri meseci i posle koj znae...ja podobro da se obiduvam so maz mi, kako e Gospod -nikoj ne e, ke me blagoslovi koga ke misli deka treba! samo onaka prasav za mislenje, sepak fala na odgovorot:)pozdrav

14. Lori-30

Lori-30 Популарен член

eve najdov eden citat od dobar ginekolog, veli:
    Прекинете со користење на хормонски пилули(za kontracepcija) и оставете да поминат барем два циклуса пред да се обидете да затруднете.

15. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

сакам да ве прашам дали секојдневните влошки штетат во текот на бременоста бидејки имам премногу бело прање.позз

16. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Ако имаш многу бело прање отиди на гинеколог нека ти даде вагиналети, ке ти престане од нив
    не сум сигурна,ама мислам дека не се препорачува да се носат во текот на бременост

17. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Сакам да ве прашам дали сте спиеле бремени на стомак? Можеби е смешно прашањево но ме интересира дали е во ред тоа од ваше искуство?

18. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

мислам дека нема доток на кислород ако спиеш на стомах,инаку докторот ме тераше да спијам повеќе на лева страна

19. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се препорачува спиење на лева страна затоа што има најдобар проток на крвта до постелката. До третото тромесечје не е проблем спиење на стомак ако ти е удобно (јас не спиев воопшто на стомак ,ми беше шубе). А во првите 20недели можете да спиете на грб а после не се препорачува

20. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

воопшто не е глупост! јас вака забременив т.е. не се ни обидувавме за бебе , а имав проблеми со мензисот и затоа и ги пиев , и тогаш кога мм сврши во мене престанав да ги пијам , и се фати од прва. Јас инаку ги пиев 6 месеци, Диане 35 се викаат. Прашај гинеколог во врска со ова.