Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    621
    девојки нема таков тест верујте јас мора да чекам за да се уверам дека сум бремена прашував во секоја аптека дали има некој тест за порано да го каже резултатот нема,само преку крвта можат да ви утврдат порано дека сте бремени .позз[/quote]
    ПОстое тестот 200 денари е и се вика селф клиар (self clear). Ние го имаме во аптека и баш тој тест ми ја потврди бременоста 10дена по односот, а 5дена пред да добијам, Значи воопшто не ми каснеше.

2. ispep

ispep Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
  3. ispep

ispep Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    sigurno napraviv dva testa i na dvata e isto prvata srta e crvena vtorata rozeva

4. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    621
    Позитивен е девојко, почни со славењето ако си ја посакувала бременоста, ако пак е непланирана мисли што ке превземате со дечко ти. Втората црта е розова затоа што си во ран стадиум на бременост, конц, на ХЦг хормонот е ниска и затоа.

5. ispep

ispep Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    blagodaram posakuvan e

На GretaGarbo и peperutkaa им се допаѓа ова.
  6. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Нека е со среќа и со лесно да си ја износиш бременоста

7. S-a-n-4-e

S-a-n-4-e Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    zdravo remena sum vo 29 nedela i denes zabelezav koga bev vo wc krv no krvta doagase od ga*** dali nekoj ima iskustvo so takvo nesto me faka strav dali moze da dojde do predvremeno poroduvanje :( ? ve molam za odgovor blagodaram

8. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Може ти се хемороиди бидејќи многу трудници ги имаат. Ама, да не шпекулираме на празно, трк до на гинеколог да ти е главата мирна.

На S-a-n-4-e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. S-a-n-4-e

S-a-n-4-e Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    ti blagodaram za odgovorot ke idam i ke vidam sto ke kaze ginikologot. :)

10. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Арно ти пишаа погоре, најверојатно се хемороиди, ама за сигурно посета на гинеколог најскоро.

11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Dragi prijatelki, se obiduvame sest meseci da zabremenam i bez uspeh dosega! Denovive slusnav nesto sto mislam deka e cista glupost,demek treba da pijam tableti za kontracepcija tri meseci i stom ke prestanam odma ke zabremenam!!! mene ova mi e detsko razmisluvanje no od pusta zelba da zabremenam-za se nesto sum vo dilema!!! pa me interesira vaseto mislenje za ova! odnapred vi blagodaram na site :*

12. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    A дали имаш посетенео гиниколог? Тој најдобто може да ти каже што како ние овде само од кутура ќе нагаѓаме

13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Normalno pravam kontroli na sekoi sest meseci i se e vo red, no ovaa banalnost ja nemam slusnato do sega taka da ne sum prasala, abre glupost e ova, kaj nekoi slucajno se trefnalo i sega kao pravilo i moznost! i sto ke cekam tri meseci i posle koj znae...ja podobro da se obiduvam so maz mi, kako e Gospod -nikoj ne e, ke me blagoslovi koga ke misli deka treba! samo onaka prasav za mislenje, sepak fala na odgovorot:)pozdrav

14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    eve najdov eden citat od dobar ginekolog, veli:
    Прекинете со користење на хормонски пилули(za kontracepcija) и оставете да поминат барем два циклуса пред да се обидете да затруднете.

15. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    сакам да ве прашам дали секојдневните влошки штетат во текот на бременоста бидејки имам премногу бело прање.позз

16. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Ако имаш многу бело прање отиди на гинеколог нека ти даде вагиналети, ке ти престане од нив
    не сум сигурна,ама мислам дека не се препорачува да се носат во текот на бременост

17. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Сакам да ве прашам дали сте спиеле бремени на стомак? Можеби е смешно прашањево но ме интересира дали е во ред тоа од ваше искуство?

18. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    мислам дека нема доток на кислород ако спиеш на стомах,инаку докторот ме тераше да спијам повеќе на лева страна

19. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201
    Се препорачува спиење на лева страна затоа што има најдобар проток на крвта до постелката. До третото тромесечје не е проблем спиење на стомак ако ти е удобно (јас не спиев воопшто на стомак ,ми беше шубе). А во првите 20недели можете да спиете на грб а после не се препорачува

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.482

воопшто не е глупост! јас вака забременив т.е. не се ни обидувавме за бебе , а имав проблеми со мензисот и затоа и ги пиев , и тогаш кога мм сврши во мене престанав да ги пијам , и се фати од прва. Јас инаку ги пиев 6 месеци, Диане 35 се викаат. Прашај гинеколог во врска со ова.