Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    девојки имам висока внатресна температура а од тоа добив и херпас на устата епа сеа дали има лошо влијание херпесот на плодот и високата температура а сето ова го добив бидејки сум алергична на полен предходно ко имав настинка гинекологот ми рече само парацетамол и сеа користам ама ништо не ми помага ако знаете нешто кажете :* :sweat:

2. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    ставај на нозите чорапчиња натопени со вински оцет или алкохол ама чист тој што е не домашна ракија ,исто се мачкај и по телото

На Nedzhla му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dusi4ka1993

dusi4ka1993 Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Девојки, сакам да ве прашам во врска со знаците на бременост. Дали мора да значи дека ако прокрвариш веке си бремена бидејки на мене ми се појави како црвено мокрење. Дали може и тоа да претставувава такво нешто.

4. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Па мене ми се случи такво кврарење како црвено мокрење некаде 8 недела,бев одма на лекар испадна дека е хематом. Но најдобро е да не нагаѓаме...А тест имаш ли направено?

Јас за друго да прашам :D Па добро девојки и вас ви волку многу ви се одеше во тоалет(по мала) ?? :D Па веке ексик,таман ќе седнам одма ,за ноќе спиењето ми е со 5 станувања,вака ке биде ли сите месеци?

5. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    да ве прашам тоа што е 4 де снимањето морално е во кој месец се праи и кај може да се напраи позз

6. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    4д ехото е најновото ехо со многу добри перформанси и резолуција на него детално се прегледува целото бебе знаци од глава мозок рачинја се мери коските долзината се гледа срцето комори предкомори се гледаат сите внатресни органи и е многу прецизно најдбро е да се прави 4д ехо во 12 гн во 18-22 и некаде 28-32гн инаку во 12 недела со 4д ехо се гледа полот а толку е чиста сликата што моето бебе што го видов на 4д ехо во 22 гн какво го видов такво испадна кога се роди мислам ликот бесе ист се гледа и како лици секоја чест за 4 д ехото не е скапо сега некаде 1200-1500 ден зависи во која болница го правите во 2007 бсе 2500во ремедика каде го правев јас поздрав се надевам дека ти помогнав

На Nedzhla и irenna им се допаѓа ова.
  7. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    фала ти мн ама мене ми рекоа дека е 6000 ден во ремедика нз дали е точно ако знае некој нека ми каже сепак тебе мн ти благодарам позз

8. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    со сигурност ти казувам дека е од 1200 до 1500 во ремедика сега значи преглед со 4д ехо најдобро енајди бројцеод интернет и прасај си на салтер ако ти одговара одма закази си
    не спомна која недела си

9. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Како што минуваат месеците така се повеќе ќе имаш проблеми со спиењето. А за одењето во тоалет па по едно 10 пати во текот на ноќта одев :lol:

10. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Толку многу ми се спие, а никако да си поспијам како човек преку ноќ, милион пати станувам за во вц, а уште толку се превртувам од едната на другата страна... незнам 9н 5д сум но во мене има страв да не му направам нешто на бебето, никако да се наместам во удобна положба за спиење :worried:

11. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    А да не збориш ти за 3Д ехо, пошто во Ремедика јас идев на 3Д ехо и кошташе 1500 денари, а за 4Д мислам дека и немаа тогаш, а ти викаш во 2007 си идела на 4Д.....И јас мислам дека е околу 6 000 4Д ехото.......

12. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    10 недела сум :D барем така ми кажаа оти ко идам на прегледи еднаш ми викаат за 2 дена ке си оваа недела еднаш ми викаат аа па сеа си таа недела ама сеа за сеа треба да сум во 10 недела :$

13. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    Nedzla, инаку малку офф топик, ама, сега се е во ред со бременоста и бебето, така????

14. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    да да се е во ред па дури и се мисли дека се двечки :lol: па ке видиме немам идено од 5 недела на доктор здравје ке видиме :*

15. ivan4etoo

ivan4etoo Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ИТНО Е

Ке може ли некој да ми каже ми се дешава често... сакам да забременам.... но при свршување во вагината ми се појавува крварење, при однос без да се сврши нема никаква појава.... сум слушнала дека додека се крвари нема никаква шанса да се остани бремена... но како тоа може да се спречи.... ви благодарам однапред...

16. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Мислам дека најдобро ти е да одиш на преглед

На ivan4etoo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Мислам дека треба на гинеколог да отидеш бидејќи крвариш при однос тоа не смее да се случува незнам зошто до сега не си отишла на лекар да го решиш проблемот па потоа да размислуваш за бременост. Јас би ти препорачала уште утре да отидеш на лекар

На ivan4etoo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Devojki dali kandidata pretstavuva precka pri zabremenuvanje?

19. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    девојки кога може да се види полот јас сеа во 12 недела ке одам на преглед и брис да ми земаат некој ми рекоа за брисот дека болело ко ти зимале неш ти ставале а некои викаат дека не боли вашите искуства.позз а имам големо претчувство дека е женско ама јас сакам машко ххахаха :lol:

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.479

Полот во 12 недела е рано да се види иако мојава докторка на 16 недела ми рече дека изгледа е женско но не беше сигурна. Кога правев 4д на 23 недела тогаш беше веке 100%
    А за каков брис збориш? За ПАП тест? Не боли воопшто :)