Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Discussion in 'Бременост' started by Plavuska.inaci, Oct 9, 2010.

1. blond

blond Популарен член

Мене некаде почеток на 4ти месец ми кажаа какво носам, но не беше сигурна докторката. Потоа на 4д ми потврдија дека е машко (во 22ра недела).
    А за брисевите, зависи за каков брис се работи.

2. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Полот ми го кажаа во 17недела, за за брисот не се грижи не боли воопшто , мене малку ми беше непријатно...

3. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

не боли воопшсто,не ни осекаш внатре,евентуално зависи од раката на докоторот додека те рашири со тоа желевцето тоа може да ти е непријатно,но секако не боли,не се секирај. Свежи ми се впечатоците,пред две недели земав 4 бриса. За полот,во 15 недела не ми кажале ништо,освен нагагање,ама мислам дека ке се радуваме( и јас и ти) шсто и да биде. :)

4. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Блонд,а 4Д е скрининг?

5. blond

blond Популарен член

4Д, да скрининг на органите на бебето. Бидејќи е 4димензионално полесно може да се утврди полот, за разлика од 3д ехото.

6. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

ок,фала,би требало да правам скрининг 19 недела,така сум договорена.

7. Moira

Moira Популарен член

Каде ќе правиш, ако не е тајна?

8. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Да ти кажам право не ни знам дали тоа се прави кај матичниот гинеколог,бидејки мисам дека мојов има 4д,или ке ме прати негде по приватниве,немам поим,зал ми е ,не знам да ти одговорам...

9. Moira

Moira Популарен член

За друго те прашував - 19та недела ми изгледа рано, она што треба да се провери на 4Д во тој период е најдобро да се направи од 20-22ра недела, па некако ми дојде мисла - да не случајно те вратат пак за 2-3 недели, а ти да си платиш 2 пати на приватно.

Јави се во Систина и Ремедика и прашај која недела треба да си за 4Д ехото...

10. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

ок,тенкс,докторов е доста возрасен па го сметам за искусен,но сепак добро е што слушам ваков совет.ке се распрашам подобро.

11. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Како тазе правена 4Д скринг се убацувам во муабет да Ви кажам дека истот се прави од 20 до 22 г.н.

Bozica1980 likes this.
  12. bebushkaaa

bebushkaaa Активен член

bremena sum :D

zdravo so prajteee :D sigurno se sekavate na mene :D :D :D denes doznav deka sum bremena ama sakam da znam vase mislenje mn me boli stomako mi krkori dali e normalno to nesto ?? :D ve molam da mi kazite inaku gradite me bolat mn odam vo wc mn jadam :D mi se vrti mi se loshi ko ke jadam blago :D :D :D samo me interesira to dali e normalno stomako da me boli da mi krkori od vreme na vreme <3 :*

13. kallias

kallias Популарен член

bremena sum :D

Па ако не си јадена ќе ти кркори стомакот :D нормално :D
    Инаку кажи ни повеќе околу бременоста, кој месец си па за да ти кажеме совети и искуства ;)

14. bebushkaaa

bebushkaaa Активен член

awe nezz tocno mislam 1 mesec :D ponedelnik ke odam na ginekolog sega doznav so sure check i uste 1 zedov obicen i dvata izlegoja pozitivni :D i taka sega mozi da mi dajte nekolku soveti pls :D

vinozito05 likes this.
  15. kallias

kallias Популарен член

Честитки, со здравје да си ја износиш бременоста. Секако за сигурност треба и потврда од гинеколог така да кај него можеш да прашаш се во врска со бременоста и тој ќе ти каже најдобро што да правиш. :)
    Поздрав и со среќа :)

16. bebushkaaa

bebushkaaa Активен член

fala mn i tebe da ti se vrati :D sreka mn deca i seeeeee heheeh fala mn inaku se najubo pozzzzz mwaaaaa :* :* :*

17. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

bebushka честитки , трудна си , само оди на гинеколог да потврди па пиши ни што си направила :)

18. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

KAKVI SE SANSITE DA SE OSTANE BREMENA PRI NEREDOVEN MESECEN

zdravo devojki bi sakala da ve prasam dali znaete kakvi se sansite za ostanuvanje bremena pri neredoven mesecen ciklus...i kako da se presmetaat plodnite denovi pri takvi situacii pozdrav

19. nana2112

nana2112 Популарен член

Здраво на сите сакам на bebucha да и ја честитам бременоста нека и е со среќа и да ужива јас денеска проверка на седементацијата и ми покажа дека е 16/34 дека пак е висока дека вкупниот збир треба да биде 15 а кај мене сега е 25 бев и на гинеколог и нели требаше да правам ХСГ ама ништо не бидна ќе морам да ја чекам наредноит месец да ми дојде менструацијата и дотогаш да ја симнам висината на седиментацијата ми препишаа вебримицин капсули и ми рекоа да пијам и бе комплекс па сакам да прашам од што може да се покачи нивото на седементацијата почнав и со корекција на забите малку ми беше тешко денес дека нема да правам ХСГ и многу ;( ;( ми беше страв да морам пак опет наново да собирам документи за инвитрото но се јавив и во ФЗО и ми кажаа дека нема никаков проблем и ако ми е малку тежко и мојот сопруг не е покрај мене тој е во странство сепак тој и моето родители и братми и неговото семејство се мојата најголема подршка нема да запрам тука одам понатаму морам да изджам иако не е лесно ве поздравувам сите

20. crnamacka01

crnamacka01 Истакнат член

ќе ве молам,гледам дека сте далеку поискусни од мене...јас бев на гинеколог,,,во време кога требаше да има овулација јас имав многу мали фоликули ,две,,едната десно,а таа лево едвај ја виде,многу бесе мала,ми рече нема доминантни,чудно,а треба за два дена да имам овулација,,имам редовен мензис,не сум имала некои проблеми,,,но сега правам испитувања,микробиолошки,,,имам некои абнормалности,,дали мислите дека ради таа некоја бактерија,не можам да имам овулација,,и дека нема да можам да забременам?...ми зеде брис за микробиолошки испитувања,скопје ќе ги праќа...бидејќи на првиот пап ми покаша АСКУС и кандида,воспаление..дали е можно ради ова да не сум плодна?...не сум пробала до сега да забременам,рано мислам дека е,имам 25 год...но дали ќе можам да забременам во иднина,тоа ме загрижува.ве молам,доколку некоја од вас се разбира во ова,да ми помогни