Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Нана2112, јас колку што знам седиментација се покачува од некое воспаление во организмот. Јас на пример имам проблеми со тироидната жлезда и имам покачен седиментација. Мислам дека е доволно и заби подрасипани да имаш или крајници воспалени за да биде висока. Не му ја мисли, тоа се средува, ова друго за што се тепаме да бидне ;) , а седиментацијата ќе ја средиме. Со среќа

2. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    2.214
    здраво девојки и жени имам неколку прашања, со вереникот имавме односи,негде средина на март, ми каснеша почетокот на април мензис една недела направив тест ми излезе позитивен , сега после колку време треба да идам на гинеколкг за да се види, и до кога можже да се поправаат заби, викаат до 3 месеци после не извадив заб и сега треба да правам уште еден.Дали некој знае повеќе околу ова :P

3. vinozito05

vinozito05 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Честитки, ти посакувам лесна бременост, на гинеколог можеш да си отидеш за да ти потврди и да ти препише апчиња кои да ги пиеш.
    А заби мислам дека не треба да правиш до шести месец ама сепак консултирај се со доктор за тоа за посигурно да ти каже.
    И монибејби чувај се, поздрав и се најубаво.

4. vinozito05

vinozito05 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво црна мачка, мој совет ти е да не брзаш почекај ги резултатите и од вторите испитувања за да видите дали бактеријата се исчистила или сеуште ја има, затоа што ако останеш бремена а имаш бактерија таа бременост нема да биде успешна, а за плодноста плодна си сигурно само бактериите треба да ги нема.
    ти посакувам многу срека и да ни пишеш радона вест наскоро, поздрав и срекни празници..

5. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    здраво девојки, сакам да ве прашам нешто, доколку знаете или ви се случило кажете ми. Вака сега менструација имав на 6 овој месец, но нешто не беше во ред, секогаш ми трае 6 дена и тоа вториот и третиот ден била со толкава јачина што секогаш навечер ставав да мењам влошки, но овој месец ми траеше само 3 4 дена и може да се каже дека за 50% беше намалена јачината, значи малку по малку си течеше. е сега помина тоа и вчера гледам нешто бледо кафено, нема мирис, и вчера ми капна некоа капка еве и денес пак така 2 3 капки и тоа е. Ке одам на лекар во среда ама до тогаш не ми се чека за да дознаам што е ова. имам незаштитен однос со дечко ми и последните 2 месеци свршува внатре. Дали некоа од вас имала некое слично искуство, или знае што може да е ова?? Благодарам однапред :*

6. Temjana

Temjana Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site, jas sum nova na Femina, i dodeka da se snajdam kade se pishuvaat prashanja :) se nadevam deka sum na vistinskoto mesto...
    inaku, menstruacijata mi docni veke 11 dena (neshto shto ne se slucilo veke 4, 5 godini, tocna sum do den) no ne i ovoj mesec... imav malku stresen period, i si pomisliv deka e od toa, no deneska si kupiv test i mi izlegoa dve crticki -pozitiven :angel:

so deckomi sme veke 3ipol godini zaedno i ne koristime nikakva zashtita :worried:
    vo zegin mi rekoa deka se tocni 99% rezultatite, taka da malku sum zbuneta....
    ke da sum trudnicka izgleda

На taska и Eleonorastrumica им се допаѓа ова.
  7. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Нека ти е со среќа,ајде што побрзо свршувачка и свадба

8. taska

taska Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    trnenje na racete

zdravo devojki ... jas sum 29 nedela i od pred nekoj den mi se javi trnenje vo prstite i cela desna raka :( uzasno cuvstvo , ponekogas nemam oset so desnata raka ...nemam nekoi otoci ama ova me plasi :( neznam dali e isto toa sto pishuvaat deka imaat grcevi so trnenje (peckanje) pa pijat magnezijum ...jas pijam od calivita new life , c vit i omega 3 ... ako ima nekoj slicno iskustvo neka pomaga :*

9. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Со вторава бременост и јас имав многу грчење на левата рака и последните 4 месеци немав никаков осет со нејзе.Пиев и магнезиум ,па гинекологот ми ја зголеми дозата ама многу не ми помогна. Доколку ти почнат отоци обавезно испитај протеини ,зошто кај мене се испостави дека тоа го правело целиот проблем. Доколку пиеш железо (посебно) обавезно прави пауза од 3-4 саати меѓу него и магнезиумот ,затоа што кога се пиеле едно по друго се губело дејството (ова важи само ако се два различни препарати)

10. crnamacka01

crnamacka01 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    фала ти многу...еве ќе чекам резултати од скопје,микробиолошки,,,а и ќе го распрашам гинекологот во врска со фоликулите,овулацијата..итн...минатиот пат бев тотално збунета,ништо не прашав....се надевам дека се ќе биде како што треба,,само стравот е голем...среќни празници и тебе срцка...

11. taska

taska Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    ТИ благодарам на одговорот :) јас не пијам додатно железо ниту пак магнезиум , правев пред 1 недела крвна слика и се е ок ...а посебни испитуванја се прават за протеини ? и каде ? и дали ти поминаа трненјата после породуванјето? или останаа последици , можно е да приска бебето на некој нерв ? поздрав :D

12. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Сакам да прашам до кога одприлика ќе имам мачнини, значи смрт ми е станувам сабајле и знам дека ќе ми биде лошо до 18 часот :puke: . За доручек не ни помислувам а ручам со сила. И така веќе една недела.
    Јас ова поинаку го замислував, сабајле си викам ќе ми биде лошо еден саат и толку ама не е така.
    И дали некој може да ме посоветува што да правам за да се стабилизирам малце

13. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Сесилија мене ми беше лошо до 12 недела. И тоа буквално исто како што ти опишуваш. Искрено јас не најдов нешто што ми помогна којзнае колку. Велат јадењето крекери помага и ладно млеко, па можеш да пробаш. Само колку да те утешам со крајот на првиот трисеместар доаѓа и крај на маките. Барем кај мене дојде. Јас сум на почеток на втор семестар и веќе немам ни М од мачнини.

На cecilia му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Не мора да значи твојот случај дека постои бременост, според ова што го кажуваш јас мислам дека ти е менструација. секој месец не мора да е со иста јачина, понекогаш помалку, понекогаш повеќе и се тоа може да влијае од милион причини, но, за секој случај посети си гинеколог па да ти каже најубаво што е проблемот кај тебе. :)

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    колку е 4д ех? и каде го има?

16. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Во приватните и во државните го има.
    Во Систина знам дека е 3.000ден, за другите не знам.

17. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    фала многу, секако утре имам закажано, а дали можи за време на овулација да се појави тој бледо кафен исцедок?

18. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Види побарај едно мислење на Лолита777 она имаше напишано некоја терапија што и ја препишал доктор и беше задоволна

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Да, може, кај секого е разично :)

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    2.214
    Многу ти благодарам Виножито за советот, ке отидам на гинеколог оваа недела да видам што ке ми каже, поздрав многу до тебе. :!: