Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Тоа значи дека не се изолирани никакви патогени бактерии и микроорганизми, и притоа нормалната вагинална микрофлора е присутна ;) Со други зборови нема бактерии.

На Eleonorastrumica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Многу благодарам на одговорот

3. lunami

lunami Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Zdravo feminki,jas sum bremena 5nedeli i napraviv krvna slika se e vo red osven sto e otkriena chlamydia trachomatisIgG pozitivna sto znaci toa?

[mod-kirilica:22vl25zv][/mod-kirilica:22vl25zv]

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.154
    Имаш инфекција која мора под итно да ја излечиш, само не знам колку е безбедна употребата на антибиотици во толку рана бременост. Ќе се консултираш со матичен гинеколог и ќе ти каже што да правиш, ама не чекај, оти кламидијата може да има штетно влијание врз плодот.
    Требало прво да се прегледаш пред да останеш бремена, и да ја излекуваш кламидијата. Биднало, па сега мисли позитивно. Ама не чекај за гинеколог, оди што побрзо!

5. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Правев срининг или Ме гледаа на ехо 4Д ама не беше ништо спектакуларно ко што читам дека се се гледало супер било ит. па ми е нејасно? Дали има врска и од апарат до апарат,која болница итн? Ве молам за одговор? А прашав ова ли е 4д ми рече да ова е и кога ми наплатија пишуваше скрининг... :?:

6. fosil4e1

fosil4e1 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    1
    sakam da prasam nesto..mi docni 12 dena a imam bolki vo stomakot i grbot no mn mai i ne sekoj den.neam nisto napraveno no strav mi e da kupam test zatoa sto imv eden abortus pred 5 meseci i nemozam pak da sum trudna mn se plasam no toa e sto e a nemam nikakvi simptomi kako prviot paat no sepak stravot e tuka ..mi kazaa deka posle abortusot mn brzo "fakalp"no mn se pazev i nezz....fala

7. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    девојце колку години имас,еден абортус?и мислис да си повторно трудна,па незнам дали сакас некогас да бидес мајка ама со вакви работи не треба да си играс,каков страв не ти било страв кога си спиела и не си мислела,бо рекла треба да се работи за срамота а не страв,извини сто сум строга тоа е моето гледисте

8. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Можно е да ти доцни од стрес,нервоза ,доколку имаш нередовна исхрана или си на некаква диета и тоа се одразува на количество хормони со тоа доведуваат до одложување на ментруацијата но доколку мислиш дека со партнерот сте ја згрешиле работава правец во аптека или проверка на гинеколог ,земи тест за бременост и провери си дали си навистина бремена а ако си никако не ти препорачувам повторно да абортираш ,треба да бидеш одговорна за своите постапки како ти така и твојот партнер ,ако не сте сакале бебенце сте можеле да се заштитите, барем денес има многу средства за заштита од спи и бременост .

9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Фемина не гледа на ехо или на кафе и не продава тестови за бременост :wasntme:
    Како можеш да седиш во неизвесност, земи направи тест и мирна ти глава. Јас пак имам слушнато дека малку потешко се забременува после абортус - мада немора да значи кај секој е различно. Ако си се пазела тогаш нема простор за сомневање

10. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Веќе неколку дена имам болки во долниот дел на стомакот. Значи не се болки за умирање, ами повремено ме здоболува некоја тапа болка и со оди. Читав по интернетот дека е нормално во 16-17 недела, затоа што доага до нагло растење на бебчето и стомакот се прилагодува. Гинекологот мој е многу далеку од мене, треба да се возам со саати, па се прашувам дали вреди? Имала некоја слично искуство? И уште нешто? Може да е од позицијата за спиење? Јас уште се будам заспана настрана со нозете високо кон градите подсвиткани. ( Се надевам ме разбравте). :doh:

11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Иако плодот е мал, сепак внатре слободно плива, така да можеби те удира, па осеќаш тапа болка. Јас осеќав слични болки, но само кај јајниците. И на еден преглед го прашав гинекологот и ми се насмевна дека со такво бебе што многу е размрдано внатре, не е чудна таквата болка.
    А плус е тоа што матката се шири, расте. Ако болките продолжат и/или се зголемат или пак се појави некакво крварење, е тогаш обавезно на преглед.

На macence85 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    И на мојата последна контрола бебчево играше фудбал во мене. Така да можи да си има журка деновиве. Фала Блонди, крварења немам никакви а и болката не е некоја страшна. Ќе почекам до утре да видам дали ќе ми се смири па ако не ќе одам да си мафниме на ехо пак си бебушо. :hug:

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  13. vanila20

vanila20 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Zenski ve sledam veke podolgo vreme , no konecno da vi pisam , mnogu mi e milo sto sme se sobrale site na edno mesto i si pomagame :) Imam eden problem za koj se nadevam ke dobijam sovet ,koristam kontracepcija JASMIN , veke 2 godini , nikogas ne sum imala nikakov problem dodeka sum koristela , se prasuvam dali e mozno da sum bremena so koristenje na jasmin a da dobivam ciklus, veke tri dena osekam neverojatna bolka vo gradite duri mi se povraka , drugi simptomi nemam , ne mokram cesto , nemam zapek , ne mi se povraka nautro , no i apetitot mi e zgolemen , i jas sum popravena nekoj 2 kila ( ne se mnogu no nemozev da se popravam mnogu dolgo vreme ) dali i ako sum trudna a neznam plodot bi bil osteten od apcinjata? mnogu sum zagrizena pomagajte , isto pred 3 meseci pravev pap test, pomina super imav malo zgolemeno belo pranje mi prepisaa ginodaktarin , ne se razbiram mnogu mnogu za papot - dali ako bi bila trudna bi zabelezile? fala vi kisss :")))

14. vanila20

vanila20 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    zaboraviv i da napomenam deka dobivav redovno prethodnite dva meseca kako sto gi zavrsuvav apcinjata okolu 3-4 dena mi traese , prethodno mi traese po 5-6

15. Leika

Leika Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    49
    Срце тоа и на ехо или обични или вагинално би се покажало, или при обичен преглед, јас би те советувала да ги отврлиш апчињата за контрацепција и да си користиш обична заштита, ако не си сигурна од на ехо или обично како што кажав или вагинално и ке бидеш нај сигурна ... среќно :)

16. vanila20

vanila20 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Ohhh..... :)) ne mi se odese kaj ginikologov ne go prezivuvam pregledot :))))))) ama sto e siurno , sigurno e :P a zasto da ja frlam kontracepcijata mislite deka ne ja biva? mene mi kaza doktorot deka bila dobra se reguliranje opsto na site hormoni , p akoga ke sum sakala bebe ke bilo polesno :D

17. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    Зенички кога ке може да се осети движењето на бебчето ја сум 16 недела ама прееска лежејки како да осетив нешто како ме клоца од внатре па дали е бебенцето или е нешто др. :rofl:

18. Skorpi

Skorpi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Сакам да прашам,дали ако сум бремена можам да примам анестезија за заб бидеки сум на забар а без анестезија неможам :D

19. T-A-N-J-e-T-o

T-A-N-J-e-T-o Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Значи вака... 3 месеци по ред ми доаѓа на 11 мај... Ама овој месец не... Еве денес 13 мај а мене уште ми нема дојдено... Периодот помеѓу едната менструација до оваа веќе има 33 дена.. Дали е нормално... ? Да напоменам : Имам редовно сексуални односи. До сега сме пробувале многу пати да останам бремена ама никако не успеало. Дали е можно овој пат да е тоа..? И дали е добро да направам тест за бременост во вторник ? Ве молам за помош :(

20. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Можеш тест уште денес да си направиш не мора да чекаш до вторник,одма ќе ти покаже дали си бремена или не ,па ајде да се фалеш да ти даде Биг и тебе една слатка мала бебушка