Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Discussion in 'Бременост' started by Plavuska.inaci, Oct 9, 2010.

1. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Тркни до најблиската апотека уште денес, и земи си Sure Chek тест [​IMG]
    околу 140ден. е мислам , а е за рано откривање на бременост. Најсигурно е да се прави 14 дена по зачнувањето...
    И со среќа...ти посакувам [​IMG] :rofl:

2. Delfin4etoo

Delfin4etoo Активен член

ve molam nekoj neka mi kaze dali mozam da bidam bremena ako mojot decko pri nasiot seksualen odnos prvin svrsi na strana a potoa prodolzivme so sex ? fala odnaprad :* :(:(:(

3. kallias

kallias Популарен член

Не :o

4. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Јас би рекла дека е можно да забремениш така! Ако дечко ти не се измил и не уринирал после ејакулацијата тогаш е многу веројатно семена течност да останала во каналите или на самиот орган! Поздрав

Li0ness likes this.
  5. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Девојќи ве молам помагајте. Од нез. секс. одн. поминаа 4 дена а 5 од последната менструација. (Значи односот го имавме прв ден од завршувањето на циклусот)
    Јас денес прокрварив (онака малку но доволно за да ме извади од памет) Затоа што знам дека само што ми заврши и не би смеело ова да ми се случува , никогаш ми се нема случено.... Претпоставува ли некој што би можело да биде???

6. simonice

simonice Истакнат член

Мислам дека нема шанси да си бремена ;)
    може се доцедило некоја заостаната капка од менстр. :*

7. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

дали може да ми кажете на ехо во која недела може да се види плодот?
    фала ;)

8. cecilia

cecilia Популарен член

Јас бев 6 недела значи ми каснеше 2 недели и бебушот се гледаше убаво дури и срцевите отчукувања беа видливи.

9. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

фала ти многу :*

10. Emilija-Emce

Emilija-Emce Истакнат член

Zdravo na site. Ve molam za vase mislenje. Jas sum 6 nedeli i dva dena bremena. Na pregled vide deka plodot se razviva srazmerno na dolzinata ma bremenosta. Se gleda embrion od 4mm no problemot e vo toa sto ne vide srceva akcija. Doktorot ne me me panicese, mi rece da dojdam za edna nedela. No jas od ova sto citam po forumi se slucuva vo 6 ta nedwla da ne se gleda plodot i srceva akcija da nema no vo tie slucai podocna bila ovulacijata i podocna ae zacnalo... A ova kaj mene porasnat wmbrion od 4mm, a da ne moze da se vidi srcenceto...ke poludam od grizi. Mu se slucilo li na nekoj vakvo nesto? Ve molam za mislenje.

11. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Растот во оваа недела е многу интезивен.
    Вашето бебе веќе има добро развиен и стабилен срцев ритам, иако е се уште слаб за да може да се слушне.
    Делбата на клетките е интезивна и веќе почнуваат да се формираат: очите, устата и ушите. Почнуваат да се формираат и пупки, од кои ќе се развијат рацете и нозете. Постелката веќе почнува да се развива, иако продукцијата на хормони ќе ја превземе дури после 12-тата седмица. Гестационата кеса е веќе добро видлива на ултразвук.
    Просечната големина на бебето е 2-4 мм.
    превземано од http://tvoebebe.com/BREMENOST/n6.php

12. anuHka

anuHka Истакнат член

Емилија-емце не се секирај воопшто....и кај мене беше истиот 'проблем' па еве фала му на бога стасав 7ми месец и се е во најдобар ред. Некои доктори имаат застарена апаратура..... ке видиш дека се ќе биде во ред позз

13. Elenika

Elenika Нов член

Девојки пред некој ден имав гушење во спиењето значи неможев да мрдам со ништо се скаменив како нз што шлушав се околу мене ама неможев да дишам нормално едноставно можев да вдижувам ама снемував воздух како жив мртовец бев ме држесе така 2-3 мин ии ме пушти си спиев на страна ко се разбудив ке добиев удар од страв целата се тресев бремена сум и тоа во 5 месец дали некој го имал ова искуство јас и пред да останам бремена го имав ова па нз кај да го поставам ова прашање па дојдов тука позз и мислам не ми замерувајте бидејки нз каде да побарам помош!

14. vega80

vega80 Активен член

Мислам дека нема шанси да си бремена ;)
    може се доцедило некоја заостаната капка од менстр. :*[/quouste e rano za da se utvrdi bremenost,no sepak ima sansi zatoa sto jas sum ostanata bremena za vreme na menstruacija imavme odnos vo 3 den.

15. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

денес бев на лекар, и ми лекарката ми рече дека резултатот од мочката покажал нешто и ми даде вагиналети. Дали некоја до сега користела вагиналети во бременост? мене ми е језиво да ги ставам ми е страв и дане му наштетам на бебето, уште е малечко. :?: :(

16. Elenika

Elenika Нов член

нема потреба од паника не му штетиш на бебето повекето од трудниците ги користата бидејки имаат бело прање или нз зашто а јас лично немам користено 5 месец сум до крај на бременоста нз може и мене ке ми дадат.позз

Nedzhla and senjorita.lombardi like this.
  17. zuzbuz

zuzbuz Активен член

Имавме предигра и се триевме со девојка ми и требаше да го иаме првиот сексуален однос ...но ја свршив над вагината..но она сеуште е невина иако имам дознато дека има жени што останале бремени што им се впила спермата...Се напи норлево за секој случај па ако може да ми ги кажете симптомите кој како што се од тие апчиња ..ајде ве молам премногу сум засекиран ..

18. blond

blond Популарен член

Како бе се напила Норлево а е невина? Ох Боже, Боже. Грујо, доста со споменици, давај задолжително сексуално образование.
    А патем, како ќе се впие спермата? По пат на осмоза :^) ? Зарем не знаеш дека треба да дојде до ВНАТРЕШНА пенетрација и свршување внатре за да има шанси за бременост ?!?
    Колку да појаснам...

Значи, ако си свршил на било кој дел, освен во тој кај што пишува Vagina, не може да остане бремена.

19. zuzbuz

zuzbuz Активен член

Епа добро ..Јас колку што имам читано за такви ствари и добро е не е таму кај што пишува вагина ... јас се потресов многу од кај да знам ..ме исплашија уште толку кога ми кажаа дека познаничка останала трудна на ваков начин ...Ајде боље да се спречи коа не сум сигурен .

20. blond

blond Популарен член

А бе невина бе? Дај бе не зезај. Во тој случај еве ти лек. Барем за кондоми сигурно си информиран.

Значи, имаш интернет, значи можеш да изгуглаш како се доаѓа до бременост, ЗНАЧИ изгуглај. Не биди паун! Значи... ;) ме сфати? ;) ;) ;)