1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. zuzbuz

zuzbuz Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0

Te сфатив добро е :D Сметам дека е посигурно така поради тоа што и двајцата не памтиме добро што како...беф малце пивнат јас ..Но се мислам дека не беше кај тоа ВАГИНА на сликата што пишува...Ни двајцата не сме сигурно па затоа боље да се спречи сеа ..отколку да се деси нешто па цел живот мака...

2. loveyou98

loveyou98 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    vo 10ta nedela sum od bremenosta no seuste nemam pocnato da pijam folna kiselina vo plan sum da kupam utre i da pocnam da pijam,citav na edna stranica deka folnata kiselina se pijala do 12 nedela me interesira dali e toa tocno i ako ne se vnesuva kakvi posledici mozi da ima toa na plodot fala odnapred

3. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    pa dosega trebalo da gi pijes,da se pijat do 12 nedela,pokraj nivn treba da zemas i drugi vitamini i magnezium

4. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Женски да ве прашам нешто, бремена сум 8 недела, и денеска ми се појави еден исцедок како жолто-кафеав. Дали е тоа нормално, по моите пресметки доколку не бев бремена, денеска ќе требаше да добијам, па ваше мислење дали може да е до тоа? Инаку немам ништо обилно, само кога се бришам има малце на тоалетот.Поздрав

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Мислам дека не е ништо страшно, но сепак извести го гинекологот за ова, сепак тој најдобро ќе те пососветува, за кафеав исцедок обично се дава утрогестан вагинално или орално за поддршка на бремееноста, за да не дојде до спонтан, не знам дали ти ги користиш тие таблети :?: ако не, согурно ќе ти ги препише гинекологот/ Поздрав и се надевам дека не е ништо страшно и ти посакува најубава бременост :)

6. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Фала ти на одговорот Калиас, инаку не, не ги користам тие табелти, мојата докторка не ми ги ни спомна, но се надевам дека ќе ми се среди работава. Фала ти за убавите зборови и честитки. :*

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    по правило фолна киселина се пие 3 месеци пред а забремениш и после до 12 гестациска недела а ако има недостаток од фолна киселина организмот најчесто се јавуваат дефекти на централната туба уствари на кичмата рбетот и рбетниот мозок и на нервениот систем

8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    И јас кога бев бремена крварев или имав кафеав исцедок тие периоди (кога би требало да добијам). Ама сепак секогаш одев на преглед кај гинекологот (до душа, јас и претходно прокрварував малку пообилно, па затоа секогаш паничев кога ќе видев крв).
    Сепак мислам дека нема место за паника.За секој случај, посети си гинеколог. Ем помирна ќе ти е совеста.

9. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Фала Блонд на одговорот, сега ставам утрогестан вагинално, ама така пак по малце си имам, али ти во право си што викаш дека е нормално, еве си поминува со тек на време. Поздравче

10. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    Девојки сакам да ве прашам до кој месец е препорачливо да се има односи бидејки сум 5 месец и ми е страв да не се случи неш со бебето,позз

На Nedzhla му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    се додека тебе ти е убаво и ти се осекаш добро можиш да имаш односи бебето не можиш да го повредиш не се секирај тоа си е убаво стокмено во матката јас во првата бременост до кај 8 а втората до крај :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:

На Elenika му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Денеска дознав дека сум бремена по преглед кај гинеколог тоа 4 недели и 1 ден.Многу се израдував а воедно и сум исплашена за тоа што следува.
    Незнам дали прашањево е во соодветна тема ама незнам како да постапам, со дечко ми правиме планови за веридба, но незнам како ќе реагираат моите, при крај сум со магистерска секој момент чекам да ми закажат датум да бранам ама со тоа што ќе решам да го задржам бебето дали ќе постапам правилно, односно не сум свесна сеуште за тоа што се случува.
    Секој совет од ваша страна е добредојден и доколку прашањето не е во соодветна тема, модераторите нека го преместат.

На pandelka и Sun.shine им се допаѓа ова.
  13. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    леле срцка па подобро нешто од ова и не би можело да ти се случи
    иако сега првично сето ова ти изгледа дека е страшно биди срекна ова е нешто многу убаво значи ке имаш бебе уствари ке имате бебе со човекот кој најмногу го сакаш така? се ке се среди немој дасе нервирас и магистратура и свадба и веридба се ама баш се верувај твоите ке бидат многу срекни па знаеш колку девојки плачат за бебе а немозат да дојдат до него насмевни се и секе биде во ред :* :* :* :* :*

14. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    eva 11 ти благодарам многу што се потруди да ми одговориш и се надевам дека се ќе се среди, се договоривме да не кажуваме додека не видиме дали има срцева реакција, односно за 3 недели отприлика и тогаш да има соопштиме на моите и тоа заедно со дечко ми, затоа што сама некако немам храброст, мајка ми нешто насетува ама сеуште не и кажувам ништо, додека со татко ми немам којзнае каква комуникација, така да се надевам дека се ќе се среди и сеуште сум во шок.Благодарам уште еднаш :).

15. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    немој да се плашиши да се нервираш ејј за еден месец ке се смеешкако првично си изреагирала хахахаха
    оди си на контроли земи си ги сите витамини што ке ти ги препише лекарт односно најбитно е фолната киселина земај си ја и се е биде ок ај па кога ке кажис пиши ни :D :D
    со добромисла нека ти е :* :*

16. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    nice.girl ти честитам на бременоста и уживај во неа, не се секирај за твоите и така планираш веридба и свадба твоите се твои а твојот живот допрва почнува само напред и не се секирај. пиј си фолна киселина и витаминчиња спремај си магистарска и свадбичка и уживај во најубавиот период од животот.

Јас денес бев на гинеколог си го видов срценцето пораснало 10 мм срцето му е супер (7 недела сум и 4 дена и уживам )

поздравче до сите идни мамички ..... и уште еднаш уживај и честито ... :inlove: :*

17. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Честитки пред се за душичката што ја носиш во себе.Ако ви е добро со дечкото и планирате веридба и свадба тоа е супер,нема потреба за грижи и паника. Ке си магистрираш и ке си направите свадба и се ќе биде совршено добро. А,за твоите? Сигурна сум дека ќе се пресреќни кога ке разберат дека ќе станат баба и дедо. :D Се најдобро,Поздравче

18. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    Здраво девојки :) ми треба совет ако може. Деновиве направив три теста за бременост трите ми излегоа позитивни арно ама имам болки во стомакот како за добивање, требаше да добијам пред три дена и ги имам тие болки од тогаш. Бев прееска кај матичниот лекар и и кажувам и она ми вика ај ма не се секирај ќе добиеш...Па сакав да прашам дали некој имал вакви болки дали е нормално или да одам на друг лекар да видам што е како е дека на гинеколог сеуште не отидов дека на работа сум....

19. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    На три позитивни тестови она ти вика дека ќе добиеш ? Мењај гинеколог одма !!!

20. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Честитки Мравче :*
    Мој совет е уште утре да одиш на гинеколог штом тестовите за бременост се позитивни! Нормално е по малку да те заболува стомак како да треба да добиеш ама никако не треба тоа да бидат силни болки пропратени со крварење. Среќно :)