Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Не се секирај ќе биде во ред.

Колку повеќе се нервираш полошо е за бебето.

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308

Па и тоа планирав, да се консултирам со мојот гинеколог, сигурно знае за тоа нешто..... Не би требало да ме лаже за тоа што му го кажал докторот. Докоторот му понудил да прави и тест за стерилитет ако сакал, ама немало потреба според него...... Сепак фала најмногу......

Сепак фала што одвои

3. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Бремена сум веќе 10 - та недела и градите ми се многу чуствителни имам чувство дека ќе ми пукнат, посебно брадавиците, знам дека растат и се тоа ама дали постои некоја крема за ублажување затоа што неможам ни да спијам од нив.Ги масирам и мачкам со вазелин медицински на фитофарм ама освен понежна кожа нема никакви др. знаци на опуштеност.Прашање до искусните трудници до кога трае овој процес, цела бременост или до одреден месец , затоа што повеќе неможам да издржам?Поздрав..

4. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Меу, а ти кажуваат ли барем на лекар што го предизвикува тој исцедок? Инаку и јас го имам од почеток на бременоста, со една разлика од тебе што мене до сега ми направи пауза само неколку дена,инаку нон-стоп си го имам. Ама па јас имав и две крварења,и имам лакуни на постелката. Ставаш ли Утрогестан?

5. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    И мене ми беше вака на почетокот, до 20 недела ме болеа градите јас не ставав ништо освен АД капки , а и мислам дека нема нешто што би ти ја ублажило болката..

Со лесно нека ти е :)

6. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    298
    Нема некој лек за тоа :worried: Мене некако ми попуштија градите последниве 2 недели, немам никаков проблем, инаку знаеше претходно да се разбудам навечер од чудна реакција во градите како некоја рака од внатре да ме штипе цело време :lol:
    Ќе попуштат, масирај ги и мачкај ги повеќе пати во денот, друго нема. Мене ми беше полесно да си носам градник цело време , без него повеќе ме болеа кога ќе ги пуштев слободни.
    Јас купив големо хидратантно млеко за тело и внатре истурив едно шишенце рицинусово масло од галафарм и убаво го измешав.Добив доста ефектно средство за хранење и хидратација на кожата.

7. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    ‘Ахх мамички, познато ми е тоа чуство, градите се спремаат за млекото, тоа не е ништо тек кога ке дојди бебушот на свет а со него и млекцето :lol: Но све за нашите најмили ;)

8. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057

Од почеток на бременоста имав исто крварење поради хематом и примав утрогестан до 13недела. Се исчисти тој хематом се беше ок, до 18недела, па почна пак кафено, повторно хематом. Помина и тој, сите брисеви беа негативни и од тогаш почна на две недели да се јавува кафено кое трае по ден-два. На ехо не се гледа крварење, но за секој случај ми дадоа Дабростон(од 21недела) , а синоќа и Полигинакс вагиналети, наводно од инфекција ми е крварењето.
    Едниот лекар вика дека е од што се шити матката па пукаат крвни садови, другиот од инфекција. Е сега како тоа се шири матката ,зарем на секои две недели, точно до ден :?:
    Како и да е, почнав синоќа да ги ставам вагиналетите па ќе видиме.
    Има некој искуство со нив???
    Јас ги имам ставено ама додека не бев бремена, за кандида и никогаш не ми помогнаа.

9. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778

Меу, мене ми кажаа дека тој исцедок го имам поради тоа што претходно сум имала крварења,па ова била стара крв, т.е.дека како бебето расне така чисти околу него ако има нешто заостанато од крв. Не верувам дека ти е од инфекцијата,и јас имав инфекција,мислеа од неа,па испадна дека нема везе. Инаку и јас ги имам ставано овие вагиналети,и не бев задоволна, ама незнам дали ми ја исчистија инфецијата пошто мојава матична не ми направи контролни брисеви, дури следната среда ќе ми прави,а резултатите по еден месец ќе бидат,така да ќе си дремам без да знам.
    Ти посакувам се најдобро, мене денес ми се појача исцедокот, дури бајаги имам, дури и како конци едни ми излегуваат и мали парталчиња засирена крв, а какви болки имам во стомакот и половината да не кажувам.

10. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    туку сакам нешто да ве прашам, никогаш до сега сум немала проблем со мозолчиња, ама сега почнаа многу да ми излегуваат, на лицето, на челото, на делот над градите и онака се мали и црвени :( да не знаете со што би можела да се мачкам да ми поминат??? мн е грдо за гледање :(

11. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057

Мила јас таков исцедок од заостаната крв имав на почеток, а сега демек од инфекција. Ќе видиме , еве веќе два дена ставам вагиналети, па ќе видиме кој ќе биде крајниот резултат, за 10дена сум повторно на преглед, па нека му ја мислат ако има пак нешто се ќе испотепам веќе :devil:
    А ти од кога не си била на контрола, како така и исцедок и болки??? :(

Љубица, нормално е ова, јас пред бременоста имав многу бубулици на грбот, а лицето чисто чисто, сега обратно грбот ми е екстра, без ништо, ама затоа пак на лицето цела се исфрлам, повремено и на врат, деколте.. хормони, што да се прави :wasntme:

12. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    знам дека е се од хормоните, ама си реков да не има нешто за побрзо да ги снема овие мозолчиња :D

13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    па незнам, јас ставам хлорафеникол лосион, малку се смируваат.

14. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    и јас се мислев за тоа, ама ете би можела и да пробам ;) инаку јас имам еден коректор за мозолчиња се мачкам со него ама послабо некако се губат , хехех

15. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    имам преголема болка во колкот неможам да спиам го прашв докторот тој ми веели дека до крај на бременоста ке било така после ке сум раат ама неможам ни да одам ни ниш едвај станувам со помош мора ако знаете некој лек пшто вам ви го дале помагајте ова не се трпи!

16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Јас имав ужасни болки во колкот(десен), неможев ни да спијам. Тоа беше кога бев 9-13недела, потоа ми помина сама од себе.

17. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Меу јас секој втор ден сум по прегледи.Во понеделник сум за инекција Прогестерон,а од сабајле треба да идам на трансфузиологија да испитам тие хемостази и д-димери. После во среда сум за брисеви,а за 10 дена сум на контрола на клиника ради крварењето што го имав. А исцедок имам скоро постојано, а од пред три дена имам болки во кичмата и стомакот,па повремено и во јајниците.Незнам што да кажам веќе, се изнамачив, неможам да и се израдувам на бременоста како што треба. Ти посакувам се најдобро :*

18. tantela

tantela Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    15

таткоми да е жив и здрав не има 3 девојчиња со еден тестис ;)

19. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Потполно те разбирам, исто како јас да сум пишувала. Ти мила си уште на почеток, се надевам ќе ти се среди. Кај мене ете постојано е така, сеуште се немам опуштено, но еве изминува времето, па здравје Боже да биде се во ред, па ќе се гушкаме со бебушката, а се ова ќе заборавам , ветувам :)

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tantela

tantela Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    15
    пред малку бев во вц и забележав многууу бледо црвена течност како бело прање во паника сум :worried: на контрола сум во понеделник ама до тогаш ли да чекам...иначе бремена сум 4недела :worried: