Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Сигурно не е ништо,не се стресувај (иако многу добро знам како е). Следи ја ситуацијата, само да не се засили крварењето (иако и тоа ништо незначи,еве погоре пишувавме со Меу дека сме крвареле,па бебињата ни се здрави и живи). Сега како е ситуацијата? Имаш ли некакви болки? Пиши ни, и ако недај боже се појача крварењето,нема да чекаш до понеделник,одма ќе одиш на дежурен на клиника.

2. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Незнам дали и колку точно е глупаво прашањето ама ќе ценам ако некој упатен ми одговори на истото.Дали уствари може да се забремени ако, да речеме "се искористи" спермата од кондомот ?
    Запази од љубопитност прашувам, никако немам црни планови скраја да е :D Само сакам да знам дали има вистина во филмовите :D

3. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    секако дека може моја другарка за да го задрзи дечко и ја зема спермата од кондомот со шприц и си ја стави во вагината за жал и покрај тоа што роди дете си има несреќен брак

4. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас неможам да ти речам да не паничиш и јас во 5-6 недела имав мн малку ептем светла крв на кај розева и одма и се јавив на матичната, така да и ти јавии се, што дека е недела, и јас ја барав за викенд, барем да ти е мирна душата ;)

5. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    И јас мислам дека на почеток на бременост, светла крв, односно свежа не е добро. Кафено може да значи имплантација, моеже да значи ширење на матката, мада рано е.... Но, сепак доколку се засили веднаш на лекар, никако чекање.

Денес и јас сум во заблуда, нели ставам вагиналети Полигинакс, и утрово кога ми истече вагиналетата имав и две кончиња крв(овој пат не е кафено, туку црвено е :^) ). Сега ќе почекам да видам како ќе се одвива соитуацијата, за да знам дали да кревам се живо на нозе.
    Едно што ме плаши е што докторот ми оди на одмор, до 15.08. ќе се мрднам :envy: Дај Боже да е се како што треба, па да нема потреба од лекари и болници повторно :?:

6. tantela

tantela Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    15

не ми тече она обилно и незнам како да објаснам не е крв него белото прање не е бело него бледо розево...мрдната моја докторка отишла на одмор без да ме извести ќе се мрднам веќе :@ имам некои минимални болки не цело време така на периоди ..... ова нешто е мн долго планирано и ете после толку време си бидна работата и затоа сум најмногу загрижена што се тресам на тоа ептен и некогаш мислам дека повеќе ми е психата отколку дека стварно ми се случува нешто

7. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Не си единствена :lol: Маж ми ,вчер аму пукна филмот, вика што ти е, и почнувам ова она , незнам што се ме боли. Он ми се врти и вика тебе вика само главата те боли ништо друго :rofl:
    Реално многу размислување, тумачење претеризам, и да не ни е нешто ќе ни текне , што жени ќе бевме :angel:

8. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Тантела срце,сакав да ти кажам само да се контролираш,да не паничиш многу, зашто човек кога е вознемирен може само да ја влоши состојбата. Следи го крварењето (или белото прање,незнам како да го кажам), и иако матичната така неодговорно си отишла на одмор, има во секое време дежурни лекари на клиника па можеш да појдеш. И мојата бременост беше посакувана 2,5 год. и јас се плашам на секоја промена. Првпат прокрварив во 8 недела, па во 12 пак. Само што јас баш јако прокрварев. Знам многу добро како ти е. Ајде биди силна, одмарај си повеќе, лежи си и кажи ни како ти е состојбата. Те :*

Леле Меу незнам веќе што да кажам. И мене исто ми беше сабајле. Па уз тоа конците и течно како црвено-кафеаво. И ужасни болки во стомакот и кичмата. Мене ми се чини дека ова вагиналетиве го вадат најлошото од нас. Се изнамачи и ти, ајде барем нека се среди веќе еднаш, вака неможеме на раат да си уживаме во бременоста. Поздрав и пиши како си. :*

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jellena

Jellena Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дали е можно да сум бремена а да добивам менструација која ми трае пократко за разлика од претходните пати ? :o

10. tantela

tantela Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    15
    Тантела срце,сакав да ти кажам само да се контролираш,да не паничиш многу, зашто човек кога е вознемирен може само да ја влоши состојбата. Следи го крварењето (или белото прање,незнам како да го кажам), и иако матичната така неодговорно си отишла на одмор, има во секое време дежурни лекари на клиника па можеш да појдеш. И мојата бременост беше посакувана 2,5 год. и јас се плашам на секоја промена. Првпат прокрварив во 8 недела, па во 12 пак. Само што јас баш јако прокрварев. Знам многу добро како ти е. Ајде биди силна, одмарај си повеќе, лежи си и кажи ни како ти е состојбата. Те :*

офф се смирив малку си полежав така у тишина и ми текна на компирчиња пржени и после неколку мин ми текна на кечап и станав и црева истурив..ја се извинувам што ова вака детално го објаснувам ама прв пат ми е....во секој случај подобро ми е малце благодарение на вас :*

11. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    значи исто и мене така ми беше, само кога ке се избришев на тоалетната имаше како нешто лигаво розевкасто, кремаво, а два три пати на гаките имав... и тоа некаде два дена, и матичната ми даде утрогестан ги ставав една недела вагинално едно на утро едно навечер и си помина :D
    а твојата матична сигурно има замена кај која може да одиш додека не е таа тука, барем мојата има ;)

12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.315
    Тантела оди на лекар,чисто да се смириш.Лекарката мора да има замена.Па и во ургентен центар ако треба.

13. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Меу Силк, само смирено и позитивно следете ја бременоста се додека има позитивни резултати при контролите сигурно нема никаква причина за паника и нервоза. Можеби вашите стомачиња и (гнезденца ) се само малку повеќе осетливи и нежни па бременоста ја чувствуваат и даваат некакви реакции. Чим јуначињата се добри здрави и живи и супер напредуваат нема место за паника и нервоза а сите тие болки и промени се нормални во текот на целата бременост од причина што сите ние овде веќе не сме исти. Еве пример јас стварно ништо не чувствувам (исто како да не сум бремена ) ни болки ни грчеви ништо (а 14 недела ја почнав денес ) сепак има доста промени кои стварно ми кажуваат дека не е се исто како порано. (прво белото прање што предходно го немав ) па оној исцедок на почетокот што сега го немам. па ова бубуљициве по цело тело што никогаш во живот ги немав па по мрсна коса од предходно (ја перам секој ден) така да сигурна сум дека и она розево кафеаво ѓубре што ствара нервоза кај вас е само промена во поосетливите организми и кај едната и другата. Радувајте се на оние сонца кои ќе не огреат за неколку месеци од сега, за тоа како позитивно ќе ни се промени животот, зборувајте му на мешето уште сега , пуштете му ја омилената музика (немора да е класична - јас на моево јуначе му го рокнав пред некој ден Мајкл Џексон како нездрава :rock: :rock: и уживам стварно се испотресов на скринингот ама сега сватив па не сме нонстоп бремени па со овие паники па секирации па стравови, па дајте бре најубавото нешто не очекува уште малку, уживајте Сонца се додека контролите се супер.

Поздрав мамички и уживајте најмаксимлно што можете :* :inlove:

Тантела уживај и ти појди на контрола утре (ако веќе не си била ) и уживај мисли само позитивно и биди убедена дека се ќе биде супер најсупер најсупер , Господ е со сите нас мамички овде и нема да дозволи на ниту едно бебушче јуначе да му се случи нешто.

Само позитивно....

:D :D :rofl: :rofl:

На silk, meU и tantela им се допаѓа ова.
  14. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Ивановска јас сум 2 недели повеке од тебе, 16та сум, и сум целосна спротивност, косата кожата ми се исушија скрос, значи косата не ми се мрси ни после 3 4 дена не сум издржала повеке :) а пред тоа ми се појавува брунчиња сега се ми се исчисти и лице и деколте.
    Инаку сакав да ве прашам, кога правевте 4д за прв пат, мојата лекарка ми рече дури после 5ти месец се правело 4д, и сега наместо да одам на редовна контрола во среда јас ке одам другата среда за да бидам влезена во 5ти :envy:

15. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    па Димчев на скринигот во вторникот (13 Недела )колку што знам ме гледаше на 4 д и снимките што ми ги даде се на 4д , претпоставувам дека скрининг правеше нели ? а вториот скрининг ми го закажаа за 8 недели што значи дека тоа ќе биде кога ќе влезам во 21 недела.

а што се однесува до ова со кожава и косава умрев искрено да ти кажам ми се смачи ама ете порано немав никаков проблем ама сега така требало да биде па викам ако е до кожа и коса нека е само до тоа другото нека биде се во ред.
    Поздравче

16. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    незнам мене до сега на секој 4 недели ми закажува, но ме гледа само на обично ехо, ај за 2 недели ке видиме што ке покажи на 4д, и ми нема кажано дали се гледа или не се гледа какво е, ништо ептен не заинтересирана ми делува докторката, може нејзе тоа и е секојдневие ама мене не ми е, јас сум прв пат трудна и сакам се да знам за бебето, и да ми каже таа што да правам, а не да читам тука цели енциклопедии за да знам што и како треба, да му се мочам на докторите...

17. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.056
    Допаѓања:
    43.012
    Нема потреба од многу мислења . И јас кога бев бремена на прегледод докторот ке ме прегледаше на ехо ке го измереше плодот , пред преглед обавезно крв , мокрача , цтг . Докторот многу не беше по зборењето :)
    А јас си прашува нели што ме интересира .
    Иначе мајки ако се е во ред или има нешто самиот доктор ке си каже , не се оптеретувајте многу без потребно
    Уживајте во бременоста ! :D

18. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Па како бре не ти закажала скрининг за Даунов синдром , море носи ја у мајчину :@ :@ :@ :envy: :envy: :envy: ако можеш менувај доктор чим е така незаинтересирана и закани и се како така само ти закажува на 4 недели па сигурно ти кажала дека постојат испитувања и скрининзи и микробиолошки тестирања мораш под итно да се разбереш со неа и да и дадеш до знаење дека ти си битна и дека не си секојдневие па ајде ради реда да те гледа.
    Не ова со докториве е ставрно да те извадат од такт не за џабе вика мажми ќе платам ако треба ама стварно знаеш дека си гледан и чуван како треба и дека си битен во секој поглед....

Поздравче :*

19. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    епа на 3ти месец направивме микробиолошки тестови, и таа си ги виде резултатите мене ништо не ми збори, јас ја прашувам има нешто, кажи таа вика се е во ред ако не ја прашав немаше да рече ее во ред ти се тестовите, на ехо го мере плодот и ако не прашам што гледа колкаво е нема да ми каже, и што ја прашав на почетокот што треба да јадам што не, односи да имам или немам, таа почна да смее небаре јас гинекологија сум завршила и се треба да знам, едвај и ги влечам зборовите од уста, и тоа за даунов синдром колку што знам на сите им го проверуваат на 4д и тоа во 12та недела, а таа мене ми вика вие во фамилијата немате таква болест нема потреба од 4д еве јас на ехо гледам дека нема знаци на даунов синдром, и ми вика јас на моите трудници не им дозволувам многу да се здебелат, ( е тука ја оправдувам) но ми вика да јадам само зелка и моркови и се ке било во ред, изгледа сака да ставам зајак :D :D и да не некоја друга личност ако во бреноста јаде само зелка и моркови кај и е крајот.

20. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Ништо среќо, или развикувај се таму малку поозбилно да се понаша таа тн докторка или морковите и зелката напикај и ги во таа уста што ништо не ти кажува. :@ Менувај доктор што побрзо можеш затоа што сепак се работи за бременост не одиш да ти прави маникир и педикир па ајде понашај се како сакаш. Мора да има еден професионален однос спрема тебе а уште повнимателна мора да биде и од причина што ти е прва бременост. Ние првачињата нормално е да незнаеме ништо и се да прашуваме а редно е и докториве да бидат малку повнимателни околку првородкињи, и како тоа да не те упати на скрининг уууу пм нека иде таа неможе како она сака така да прави и не се гледа на обично ехо кај нејзе освен ако она нема 4д и ако е стручна за тоа.

Поздрав и решавај ја најбрзо што можеш затоа што не смее така да се понаша зелка и моркови па портокалова да шеташ ма дај молимте она нека стане портокал :devil:

Лесна бременост и поздрав ... :inlove: :*

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.