Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    па го удрив вчера сабајле бричот набрзина ама досега не ми се десило од брич :?: :?: :?: ме замисли

2. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    штом е само на усничките има големи шанси да е од бричот, не е страшно ке ти помини за 2 3 дена, а може и да се имаш гребнато од бричот баш таму и од малку влажност знаеш сите рани стануваат бели, така да не се плаши јас мислам дека не е ништо страшно ако не ти помини за 2 3 дена посети лекар.

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    И јас мака си имам со усничката и тоа смао едната, уште ми е надувана,отечена не знам како да ја кажам, на допир е тврда и ме боли малку и не знам што е и јас :worried:
    Вчера мислам дека некоја трудничка пиша оти и нејзе и била надувана па тоа било знак дека бебето се спуштало по родилниот канал, се спремало за излегувње и затоа ја натискало, па се смирив малце, ама па и не сум сигурна дали е така...ми е срам да и се јавам на гинекологот, си велам да почекам да видам дали ќе помине ако не да и се јавам да ја прашам :(

4. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    мислам дека јас го пишував тоа бидејки гинекологот тоа ми го објаснуваше , а и ми објаснуваше за тоа чепот што треба да падне , како и како изгледа кога ќе почне пукањето на водењакот и пораѓајот, што да се прави итн,итн...ама ова кај мене на усничките не е отеченост не е ништо само онака бело по милиметар од двете страни, па што вика сињорита може да е и од бричот ,ама досега не ми се десило од бричење а се бричам 8 месеци, ќе чекам да видам што и како е ,а и утре резултатите од брисеви ги земам , па си викам да не испадне некоја бактерија сега при крај да ја јадам уште тоа ми фали :@
    може и осетлива кожа да е во прашање (дај боже ) :P тоа е тоа

5. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    а јас во последните 2 дена имам појачано бело прање, ама нема мирис ни има некаква иритација да ме чеша или пецка ништо онака само си тече млечно бело е а на периоди и прозирно е. Е тоа дане знаете што може да е?

6. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Со оглед на тоа што веќе си во 9 месец, а претпоставувам дека брисовите ако си ги правела се негативни, самиот исцедок е сосема нормален на крај од бременоста ,дури и мојов гинеколог вчера ми објаснуваше дека тоа е сосема нормална реакција на матката и дека како ќе се приближува денот Д ќе смени малку на боја (но не на мирис ) и чепот кога ќе падне треба да биде кафенкаст слузест прокрвав , пред да почне фазата на пукање на водењакот која може да биде и на пр. две недели од паѓаање на чепот. Ваквиот исцедок белузлав без мирис и иритација е нормален пред крај на бременост а ќе почне и да се мократ гаќите се повеќе и почесто ...така да тоа и не е страшно ,само со лесно нека биде до крај и да си родиме здрави и прави бебушки . :)

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    лелеее едвај чекам да дојде тој Д денот, да се видиме со лавчето (што вика величествената :D :D ). инаку штом синоќа не се породив, ќе терам уште 2 недели секако :) синоќа цела ноќ имав контракции, не беа многу болни, ама и бебето беше раздвижено мислам дека околу 5 саати се случуваше тоа,и неможев да си застанам на нозете оти ме болеше и таму доле под матката, ке пукнев, едно време сум заспала и кога станав сабајлето се се смирило.

8. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    ЕЈ И мене знае долу другарка ми да ми направи таков притисок и да ме боли многу дури опфаќа болка и кај препоните , си викам дали вака почнува фазата на исчекување на денот Д , а овој мој лудак мм ми вика , па ти знаеш ли што значи да раѓаш , па тоа не е пљукни залепи, има да се извлечеме сега да се развлечеме, да се отвориме. Незнам дали и ти и другите мешковци имаат приметено , мојава другарка има сменето облик од пред бременост до сега, не личи на себе :rofl: :rofl: а од сабајлево и некој притисок на самиот стомак чувствувам, малиов не е толку активен ,ама тоа е затоа што веќе навлегол во родилен канал, ама ајде за тоа се живее , едвај чекам да го изгушкам, мојот мал компањон :D :D :D

9. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    како бре сменила облик?? јас многу неможам да се видам, ама и кога ке се видам не гледам некоја разлика и нели е уште рано да биде влезено бебето во родилен канал уште сега?

10. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Епа предходно ми беше како крофничка а сега личи на панцерота :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: си ја пратам јас со огледалце, :D и јас викам дека е рано за во родилен канал ама матичниов вчера ми вика толку е спуштено неможам главата да му ја измерам навлезено е веќе во родилен канал и сега јас цела во прашалници неможам да сватам со оглед на тоа што е рано ама матичниот вика може и да не е рано и да бркам телевизор за нова година ... :D

11. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    е извини ама за телевизорот се борам јас :D седи сега тебе ти е рано за нова година :D јас од кога го мислам тој телевизор, ахх само ако не е плазма со 3Д :!:

12. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    АЈДЕ ДАЈ БОЖЕ и од мене добиваш плазма со 3д ,само моево нека седи до стара нова година, да не ме изненади порано .......и мекици правам плус :D

13. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    се зезав така нека се родат кога сакат само да се здрави и живи, туку ние ако продолжиме вака да си ја полниме и оваа тема ке ни ја заклучат како труднички муабети :lol:

14. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Епа кога нема каде да пишуваме ,а надвор ладно у пм , а досадно е дома, само седиме и чекаме , нека има некоја тема за празни труднички муабети и онака кога е досадно да си муабетиме што да е ...... :D еве да ја отвориме од вечерва ... кога им е досадно на труднициве .... :D :D :D

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Хахахаха ме изнасмејавте со оваа ,,сменетава форма,,.Јас незнам каква ми е, си ја заборавив веќе, неможам да си ја видам,и веќе ми недостасува :lol: . Но ,,на осет,,вака,како сита да е,што знам, може палце како подотеченка, ама па и нормално е тоа, има толкав притисок врз неа...сиротка. И мене ми е бебето начукано со главчето во родилен канал, и јас осеќам ужасни болки во препоните,карлицата и нозете, и ваљда е нормално, сега е моментот на РАШИРУВАЊЕ. Не му се секирај Ивановичка, ете и јас сум 34 недела со исти симптоми како твоите :*

На ivanovicka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    јас од утре ке бидам со 36 недели полни ке влезам во 37ма и да ви кажам дека нема да ви поминат тие болки, кај мене уште постојат само што за разлика од 34та недела се малку по чести и по силни, но се издржуваа таа болка само треба се свиткате или да седнете/легнете тие 2 3 минути.

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ххехе и мојата е смената, му викам на мажево пораснаата ми е , нее мала како порано :lol: а тој не бе иста , така ти се чини, ама јас си ја познавам ;)

18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Ова прашање го упатувам до мешенцата и веќе идните мамички, од вчера осеќам чешање долу и си мислам дека закачив кандида, исцедок немам никаков, ни мирис ни ништо, само што ноќеска ме чешаше многу и може и затоа ми е надувана едната усничка на вагината :?: Ставам маст канестен ама не гледам дека има подобрување, па би сакала да ве прашам дали смеам да ставам вагиналети канестен, ги имам дома и не знам дали да ги ставам во бременоста сега, да не е штетно? Како што читав сега по сајтовите пишува дека не е штетно и се ставаат во бременост вагиналети ама јас некако се плашам се додека не се осигурам.... :worried: ајде еден совет од вас драги мои :tmi:

19. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Мешенца како сте, како издржувате на ладново :) ? Јас полека го одминувам втори месец и пола месец го поминав во кревет бидејќи примав утрогестан не беше ништо ризично но ми рекоа 2недели да си одмарам и на контрола сум во Понеделник се надевам се ќе биде во ред. Но сакам да ве прашам за мачнините секое сабајле станувам со гадење и четкичката за заби неможам во уста да ја ставам но морам да се измијам и секое сабајле :puke: како се справивте вие со овој проблем?

20. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Калиас, најдобро е да си го посетиш матичниот гинеколог, најдобро ќе ти каже! Не земај ништо на своја рака!

Стронг-грл, за да не ти се гади, насабајле дур сеуште лежиш-грицни си нешто (двопек, бисквита).