Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Калиас, не прави нисто на своја рака, јави се кај гинеколог и прасај прво дали смеес да ставис канестен вагиналетки, сепак ние не сме доктори! пиј чаеви од камилица и брусница мозеби ке ти биде подобро во медјувреме! инаку јас имав колеска сто кога бесе бремена имасе инфекција и и беа преписале канестен! но сто како не се секавам точно, а мозеби зависи и во која недела ти е бременоста! сепак за поголема сигурност не прави нисто на своја рака, без да с консултирас со гинеколог, мозеби имас инфекција за која канестен не се пригодни! чувај се.... :*

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  2. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    здраво на сите! може ли некој да ми каже дали одмивање со чај од кантарион може да биде штетно за бременоста. Моментално сум во 5 недела :?:

3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Неможе во никој случај...јас пиев и уље од жолт кантарион во рана бременост, препорачано од доктор консултирано со гинеколог...така да одмивање пак не би сметала во никаков ризик

4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Дури се препорачува одмивање со кантарион,особено пред породување, бидејќи покрај тоа што намалува чешање погодно е и за кожата, ја омекнува и спречува испукување при породување. Покрај надворешниот дел, можеш со прстот да го масираш и внатрешниот дел но само на почетокот, како мала масажа.

5. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71

Јас мислам дека најдобро е дасе консултираш со гинекологот, и јас имам белопранје без мирис без ништо и сега треба да ги направам брисевите..инаку пред неколку дена бев во Гак и кога ме виде др.ми направи дезинфекција пошто ми рече дека имам инфекција чим течело толку...ме дезинфецира со една лилакова течност и ми реце тек после неколку дена да идам за брисевите.

Нормално е тоа јас првите 4 месеци нон-стоп повракав и од се ми се гадеше ама фала богу после тоа веке ми се смири така да можно е и тебе така да те тера неколку месеци...

6. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    I na mene pred 2 ned.mi se pojavi beluzlav obilen iscedok,ne me cesase,ama me peckase po malko.Ginekologot mi dade Cansen vaginaleti,a piev i caj od brusnica.Peckanjeto se povlece,ama iscedokot se uste go ima,iako ne tolku obilen.Taka da vaginaletite ne mozat da nastetat,naprotiv,a i mn.trudnici gi upotrebuvaat vo razen period od bremenosta.

7. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Женски јас веке влегов во 37 недела сакам да ве прасам дали ви мрда бебчето многу ?мене одвреме навреме ке мрдне али многу јако мислам како да сака да искочи ептен онака некогаш дури и ме плаши...

8. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    хахаха ама ме насмеа. и јас влевам во 37ма недела денес па ке ја тераме полека а за бебето и кај мене е исто почнува да се смирува нема веќе акробации во стомакот ама кога удира мислам преку папок ке ми излезе :lol: не се плаши нормално е тоа оти бебето веќе нема место, таму кај што се наоѓа му е претесно и за тоа не се ни движи многу ама кога има движења ние ги осеќаме многу оти сепак веке се работи за пораснато бебе не е пола кило во стомакот, моето пред 3 дена го мереа беше 3килограми епа замисли како е 3 килограми да ти се поместуваат во стомакот :tmi: не е лесно :D

9. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Богами имаш право :) и мене пред неколкуи дена ми го измериа бебенцето имало околу 3.200 +- 400гр.сега значи веке е влезено во каналчето или рано е за тоа? тебе кога ти е терминот?

10. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    мене терминот ми е околу 10ти јануар ама лекарите што ме прегледуваат прогнозираат дека ке биде пред нова година оти бебето веке почнало да се спушта надоле, сеуште не е во родилниот канал влезено но сепак се спуштало надоле, и според нив терминот ми е поместен некаде за најногу 2 недели. ама јас пошто ке бидам со царски, договорено овие денови чекам да ми кажат термин за породување.

11. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Мене ми е на 6ти јануари ама често од глава ми минува некоја помисла дека можно е и јас порано да се породам незнам зашто :) :) баш кога ке отидам другата недела за брис да видиме дали почнало да влегува низ родиониот канал тоа може да се види така? а ти зашто царски ке се пораѓаш?

12. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    да да на лекар убаво може да се види дали е влезено во родилниот канал или не. а јас ке се пораѓам царски од неколку причини, прво ке се пораѓам во скопје а не живеам во скопје, и за тоа ке биде договорен царски оти ако чекам дома да ме фатат болки ми е страв нуму додека да стугнам до болница да се породам по патот :D и по безбедно е за бебето оти има некој мал проблем што кога ке се роди треба да се прегледа убаво, и да не го мачиме дополнително со природен пораѓај.

13. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Труднички да ве прашам нешто во врска со соновите имам слушано дека трудниците сонуваат многу, јас ноќеска сонував како сум имала крв на гаќите и цел ден само на тоа мислам едвај чекам да дојде понеделник и да си отидам на контрола

14. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Аха ок тогаш нека ти е со лесно како на нас така и на сите трудници...само да сме здрави и живи заедно со нашите бебенциња...поздрав.

Не се секирај најнормално нешто во трудноча е да се сонува,дури некогаш ке сонуваш нешто што никогаш не си помислила на тоа :D јас така многу сонував а сега помалку,на почеток и јас се плашев си викав леле што е ова но со тек на време ке видиш дека тоа е се психички така да кесе навикнеш...поздрав

15. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Благодарам многу... бидејќи кај мене се појави на кратко кафен исцедок и примам утрогестан само таму ми е паметот во Понеделник сум на контрола се надевам се ќе биде во ред. Ви посакувам да имате лесен пораѓај и награда за НГ :) :) :) уште малку ќе си се гушкате со ангелчињата едвај чекам да поминат и кај мене месециве :inlove: :inlove:

16. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    да ве прашам за плацентата како треба да биде поставена позади или напред и дали е нормално да се сменила полозбата? поздрав до сите трудници

17. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    мешенца ич не ми е добро, осекам некако стомакот цел ми се здрвува, а на моменти долу кај јајниците како да ме сече нешто :( ова е нормално или да ја барам докторката?? :(

18. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Според мене најнормално. Би требало да се лажните контракции. Ама ако мислиш дека е нешто сериозно, ако не помине за неколку минути, слободно јави и на докторката. Ако стоиш легни, или ако и при лежење те боли, пробај шетај низ соба бавно би требало да помогне. Бар мене ми вршеше работа

19. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ете после некое време конечно ми попомина малку, за лежење ич неможам да лежам, само на десна страна и тоа пак станувам на 15-20 мин...
    фала ти многу, се надевам дека ке ми помине, и дека се тие лажните контракции ;)

20. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Vo vrska so placentata,kaj mene e na preden zid,a dali se menuva vo tekot na bremenosta,stvarno ne znam! ;)Ako ima nekoj poiskusen neka pise...