Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    абе знаем дека ика оти голта вода ама жал ми паѓаше многу долго икаше :) инаку бев вчера на цтг и ми рекоа за 2 дена пак, а јас колку што знам на тие што се после 40та недела му викаат така на брзо да доаѓаат на цтг ама ние што сме вака во почетокот на 9ти нели треба еднаш неделно?

а сесилија изгледа се гушка со бебето веќе, и јас одамна не сум ја сретнала.

и овие 2 3 дена тие болките во долниот дел на стомакот што како да ми се сече стомакот се се почести и по јаки, дури и се препотувам кога ги осеќам, па ова многу боли бре женички...

2. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    кои микроклизми ти ги дадоа за пред болница, овој мојов матичен ми вика нема што микроклизма ќе си лапаш компот од модри сливи, ама тоа мене ич не ми помага,а искрено несакам клизма во болница .... :D

3. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    а зашто ви се тие микроклизми ако може да знам?

4. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227

за прочистување пред болница, за да не ставаат клизма во болница, да го испразниме дебелото црево :rofl: :rofl: :rofl:

5. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    Сето тоа во ред ама со царски ли ке сте или неш др е работата?

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Elenika во Ск ставаат клизми кога те примаат во болница. Јас и покрај тоа што бев со царски ми ставија клизма, а за спонтан пораѓај е задолжителна.
    За низ другите градови не сум слушнала да ставаат, дури знам многу примери каде што не ставиле.

7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    меу тука ке кажам дека јас во гак се породив2003 год природно ама клизма не ми ставија а за второто добив значи порано клизмата ја ставаа сетрите ептен грдо чуство преку тенко црево дирекно во г***т ти внесуваат некаква течност и после одма ти викаат да одишцво вц и те напнува по голема нужда исто како стомачен вирус да имаш грдо у секој случај непријатно нешто а сега у последно време си купуваат чепчиња си ставаат и си одат у вц вака барем ке ја избегнеш непријатноста да ти пикнат црево во дупот :lol:

8. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    меу јас во штип бев со царски м иставаа ама за природно што беа тие на ниту една не и ставија клизма затоа се почидив :$

9. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Меу кажувај која микроклизма да ја земам од аптека , мојов матичен ми дава компот од сливи , да му се сневиди , од сливи ништо не ми биднува :rofl: ти си со искуство :D :D

10. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    овие моиве шо ми ги дадоа во аптека се како во малечки шишенца еве нешто вакво слично е паковањето

http://www.pharmed.si/slike/baza/74.jpg
    е сега кога се користат незнам, аптекарката ми рече дома, а пак други ми викаат на болница :?:

11. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    а како се користат срцуш, се растопуваат таму или ги вбризгуваш ????????????????????? :$

12. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ххехе е тоа незнам, ама мислам дека се вбризгуваат, зато шо тоа во нив е течност :$

13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    незнам женски мене во болница ми ставаа, не е ништо страшно. Чудно што ви кажале вие да си ставате сами :?: не ми влегува во главаа оваа работа. Според мене подобро кога ќе одите во болница, да си кажете дека имате, па да ставите, да не испадне работава и таму да мора обавезно да ви ставаат.

14. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас и така си мислев таму кога ке одам да им кажам , само ме збуна аптекарката, така ми рече...

15. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    и јас така знамдека таму ти ставаат и според мене боље така да не експерментираме дома многу :)

16. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    во упатството мора да пишува како се употребуваат и после колку време делуваат. јас сакав да ги земам дулколакс,незнам колку да земам :worried: . колку пари се овие што ги зеде ти Љубица?

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    NEEE Dulkolax ako si bremena!!! tie se jaki, vnimavaj :o

На roza102 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    во која недела се прави 4д преглед во бременоста и колку чини во ремедика или систина поздрав

19. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239

Јас сега сум 16та недела а 4д преглед правев во 14та баш во Систина мене ме кошташе 2000 ден.

20. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    јас сега сум 23 недела а до сега матичниот не ми има спомнато па затоа прашувам мислам дека е доцна. фала на одговорот поздрав