Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    802
    јас правев во 25 недела и добро е што правевме покасно многу убаво си го видовме бебулето :)

2. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Jas pravev 21 ned. Kaj maticniot gin.i me kostase 1200den.Se vidovme detalno,osven polot(sramezlivkoto ne sakase da se pokaze) :) Mi dade samo 2 slikicki vo boja,nisto drugo.Po sk slusnav davale cela papka dokumentacija,poveke sliki i cd.

3. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    во моите нема упатство, а инаку 40 ден е една, јас зедов две ми рекоа дека е доволна, и дека тие бииле за трудници :)

4. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    Фала ти Лори :) реков јас дека ќе направам некој скандал со чепчињава :rofl:

5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    треба да го правам скринингот во 21 недела. нели викаат 21-22 недела треба да се прави. Ме интересира значи кога ќе влезам во 21 до почеток на 22 треба да се направи. Така е или не .... ???

6. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Може да се прави и до 23 недела. Јас го правев во 23 недела и 2 дена. Значи може и во текот на 22, па и 23 недела.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    пак јас да се пожалам, ама сама сум дома нема на кој , па морам вас ;)
    цело време ме боли долниот дел од половината, иститот дел како кај јајниците назад, ме разбирате? :?:
    незнам дали мие дека денес малку повеке се изнапешачив, или нешто друго??? само не се болки како пред породување така, тие се јавуваат постепено?? мене ме боли веке 2-3 часа, цело време :(

8. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    половината може да те боли оти ти теже стомакот на напред и врз половината се ствара притисок за да одржава рамнотежа, а ти си била поголем период активна и за тоа легни си малку одмори преспиј ке помини. и мене така ме боли чат пат половината посебно после генерално чистење ама ми поминува после некое време.

9. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    многу добро те разбирам Љубичица ,тоа ти е ако си била долго време на нозе или од подолго пешачење :) јас имам секој ден болки во кичмата баш како што кажуваш долу или позади јајниците јас велам над газот одма :D и тоа ми е од цел ден што сум турбо по дома :sweat: а кога одмарам болките исчезнуваат ,докторот ми рече да се штедам повеке :P

10. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    хехх е да баш во тој дел, дури се зафркавам осекам како ми слегува болката и надолу по газот :lol: :$
    ама тоа е кога нема кој да ти помогне , мораш сам да правиш се... можно е да од мн стоење денес на нозе, сабајле ги допеглав од бебушко работите шо ми беа останати, па после се шеткавме со мажево... сега ке си седам и ке си уживам :*
    п.с и секако дека бебушко ми теже ;)

11. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    И јас имам болка посебно во крстот над газето што викате вие :D вечерта ич не спиев добро мн ме болеше и сега ептен ми е отежнато спиенјето.

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.570
    Допаѓања:
    106.310

Негде по темиве прочитав дека веќе си при крај на бременоста , па нормално е нема зашто да се сеќираш :) и јас така тешко спиев и ми се чини коските дека ме болеа некое време и по породувањето :D ама нормално е уште малку имаш па ке се гушкаш со бебето :)

13. Tahitiana

Tahitiana Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    227
    Дали можеби знаете заради што може да дојде до неплодност на жената? Уште сум млада и немам пробано да забременам ама секогаш тоа ми се врти во глава, дали недај Бозе би имала некои проблеми и слично...

14. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71

Да веке сум 38 недела и очекувам секој момент :) леле одвај чекам малата да си ја земам во раце :*
    инаку незнам што ми стана последниов месец ич немисе седи дома само сакам да шетам да излагам

15. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Цеки ајде уште малку и ке се гушкате :) јас така пред крајот спиев на фотеља не можев да дишам ,се случуваше и по цела нок да не можам да заспијам и ниедна положба не ми одговарше мислам се гушев :) издржи уште малку а после те чекаат најслатките моменти :inlove: јас добивам една желба што побрзо да си го гушнам бебчето :) ууууу се топам кога ке помислам :) само со лесно нека е :*

16. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Ајде уште малку само господ нека ни помогне со лесно да поминеме. Кога бев пред некој месец на вагинален преглед викам се дерам дека ме болеше и гинекологот вика ајде ајде тука ке се чепите ке викате ама помислете дека со бебе се вракате дома има ли нешто поубаво и навистина е така :) а и така ме опушти малце ианку бев мн стегната :) И рече една многу паметна реченица вика не ги жалам тие што се бремени него ги жалам тие што не можат да забременат

17. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    баш прееска читкам дека речиси сите трудници ги прегледуваат и вагинално, мене докторката никогаш не ме има така пргледано, од која недела ве прегледуваа вагинално?? :?:

18. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Mene samo na pocetokot me pregleduvaa vaginalno,posle ne.Ama mislam tamu negde pri kraj na bremenosta ima vag.pregled.da se vidi sostojbata na grloto na matkata i nekoi drugi raboti.

19. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ааа значи мене тоа ми следува сега на наредниот преглед :lol: на 2 јануари треба да одам да ми го даде упутот , и картонот ,докторката и веројатно тогаш ке ме прегледа така ;)

20. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    мешенца јас осекам како да ме боцка нешто долу во џозефинче
    вагината
    , вие осекате така???
    мажево ме заебава ми вика, бебето го испитува теренот :lol: