Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ехех абе во скопје даваат телевизор, а ?? би требало сега плазма да даваат, нели напред оди технологијата :D
    овај нашиов градоначалник гледав лани на тв, на мајките шо родиле на нова година има даде букет, и мислам по 10000 денари :o

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    море не ми треба телевизор, само нека поседи цуцево во меше уште бар две недели , па после нека искача ако сака, ама не одлучувам јас за тоа.... Со топло срце ви го препуштам и телевизорот и букетите (алергична на цвеќе ,најозбилно, ) а парите ги дуплирам само нека оди се по редослед. Ми треба уште малку време до пораѓај , :D :D

3. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    Ајде со лесно,се ќе биде не му се нервирај! Што не било па и тоа. Уште малку па ќе се мирисате со бебенцето и СЕ ЌЕ БИДЕ ВО РЕД и ќе частиш мекици!

На ivanovicka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227

мекици со сиренце, мммммммм обавезно ...... :clap: :clap: :P :P

На karak и Mama25 им се допаѓа ова.
  5. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    Eх сега па и ти, во детали отиде со мекиците ми се пријадоа :rofl:

На ivanovicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Јас имав појачан секрет последните недели. Прв пат слушам дека така се распаѓало чепчето :?:
    До душа, и не знам како изгледа паѓањето на чепчето, кај мене тој процес се прескокна или не сум го осетила :rofl:
    Да не ти земаа брисеви скоро? Може од тоа да е.

7. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Незнаев каде да го поставам прашањето па ајде тука. 2-3 дена на тоалетната хартија имам светло кафеав исцедок ама не се јавува постојано. Бев на гинеколог ме виде на ехо и рече дека се е во ред, ама не ми даде објаснување зошто се појавува. Ми рече само да мирувам, ама всушност и не се заморувам воопшто

8. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    :( Прими ли прогестерон инекции? Мислам дека и најмало крварење во така рана бременост (кое не е имплатациско) не е воопшто наивно. Јас би побарала и второ мислење, и терапија за превенција.

9. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Се согласувам целосно со HeidiDiWalt. Немој да седиш така и да чекаш да ти помине само од себе.Пак оди на лекар, и прими инекција прогестерон. И Утрогестан нека ти препише. Ова докториве само за да те откачат ќе ти кажат дека све е во ред. Ама после ние сме си тие кои си трпиме...

10. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Ништо не ми препиша, ми рече дека не е ништо страшно ама кога се вратив пак истото и незнам што да правам. Чудно ми е тоа што не е постојано туку повремено, сепак ако се повтори ќе побарам второ мислење

11. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Денес ве нема нешто мешиња :) убав беше денот за прошетка , јас излегов малку со керка ми на чист воздух ама од вчера чувствувам некоја тапа болка околу папокот еве и вечерва е некако поинтензивна :( не знам како да ја опишам ама се таму ми е паметот и кога ке го опипам местото ми е некако тврдо :worried: што мислите ???

12. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Да не се сместило таму буце со главчето па сега те бутка? Јас разбрав дека околу 21 до не знам која недела ако е папокот навнатре треба да излезе нанадвор (не знам стварно, така ми рекоа) :?:

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ете сме тука сме, хехех
    и ние денес од сабајле малку се рашетавме со мажево и искрено ми се смачи, ама пак после цел ден се осекав некако полесно и поубо од колку претходните денови, е сега дали имаше врска пешачењето појма немам :)
    а и мене понекогаш ме боли местото околу папокот, да видиш како ми е и мене затегнато, а бебушко само горе мрда и искрено ме боли, иако е убаво чувството кога ке го осекаш како мрда ;)

п.с мене папокот не ми излезе нанадвор, не ми беше ни претходно таков, туку само како да ми се рашири и сега има некоја боја ,како кафено околу него,еххехехех

14. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Pepita82 ne grizi se,i jas imam isti takvi bolki vo meseto,napati mi se stvrdnuva stomakot,napati imam ko bodezi de na leva,de na desna strana.A sto se odnesuva na papokot,mojot se izramni,ne e ni vdlabnat,ni ispaknat :)

15. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Цела нок ме болеше папочето , исто Каталина и кај мене не е испакнато ама изгледа бебушко тука беше скупчено сега почна да мрда на десната страна и горе околу папокот малку ми омекна стомакот инаку мислам дека ми распука ,сега ми е подобро ама се испаничив :doh:

16. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    и јас го имав тој проблем, од кога почна да расте бебето, и кога почна да се мести во незгодни пози поготово таму кај папчето, уфф мислам ме болеше и кога зборувам... :tmi: а сега пак кога стана големо бебе, не ми го закача папочето :lol: и тебе ке ти помине, таков му е периодот :lol:

17. love4ever

love4ever Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    37
    Феминки ај да ве прасам дали е нормално стомак да ме боли? 7-ма недела сум,и усте од самиот поцеток ме болесе како за добиванје, ама овие 2-3 дена напред ниското ме боли, па дури и како куковите да ме болат и кицмата.И ако е нормално до кога така? :(
    Исто и градите тврди,ме болат :( Ке престанат да ме болат или??? :)
    абе целата сум како воз да ме прегазил :?:

18. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    802

Не се грижи нормално е тоа ќе ти помине, а за градите е ќе болат некое време мене мм несмееше да ме пипне :D

На love4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    тоа е сосема нормално, всушност сакам да кажам не е несекојдневно. истото и мене ми се случуваше а сега од пред една недела има пак ми се активираа истите овие болки како на почетокот на бременоста. сигурно така треба.кој знае.. :?: :?:

На love4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  20. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    Девојки а дали и кога ви се зголемија градите? на мене ми се уште исти :?: незнам дали така треба или после породување со надоаѓање на млекото ќе ми се зголемат :?: