Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.192
    Допаѓања:
    139.415
    ^ Да, по доаѓањето на млекото, дефинитивно.

На SimonaTino и roza102 им се допаѓа ова.
  2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Кога ке ти дојде млекото нема да можеш да ги препознаеш :lol:

На roza102 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    A na tie so carski koga im ide mlekoto

4. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    ^
    Mене ми дојде за 2-3 дена може зошто бев цела испаничена,зависи :?: Да не се нервирав може и порано,само биди упорна колку и да боли не се откажувај :)

5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.192
    Допаѓања:
    139.415
    Со царски доаѓа следниот ден или уште подоцна, за разлика од природен, кога доаѓа и истиот ден.

6. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    A klizmata za kolku vreme pocnuva da reagira???

7. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Мене ми дадоа чепче најверојатно е исто и ми рекоа за 20 минути до пола саат и за толку отприлика почна да реагира.

8. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    I mene mi dadia ama pred saat vreme i povece i samo gasovi mi se stvorija vo wc ne sum bila

9. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    С.Ломбарди, ти од боксот ли ни пишуваш бе душо ? :D :* :* :*

Баш те помислив сега, гледам си пишала. Со лесно :hug:

10. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Почекај ако не си јадена или ако си била скоро во wc може покасно ќе делува. Цимерката што беше со мене во соба рече дека не и делувало пред пораѓај, дури утредента отиде во wc.

11. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Epa moze do toa e. Anouk vi pisam oti ako ne ste vie jas do utre ke se mrdnam od umot. Vo 9:30 ke me nosat vo operaciona sala neznam kako ke zaspijam hihihi i sum si pustila nekoa srpska muzika samo toa faka ovde radioto sestrite me zezaat tkako na svadba ke sum odela a ne na poragaj.. :D

На zorica1993 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    со лесно с.ломбарди нека е зиво,здраво и среќно бебче :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

13. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    Ќе ми бидат како силиконски :lol:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Мене клизмата незнам и дали ми делуваше?????Се затнав скрос од страв,не отидов во веце вечерта и цела недела одкако се породив од страв да ме ми пукнат конците .А освен за мочкање немав друга потреба

15. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    :D Ако, пишувај ни, те мислам цело време :hug: :hug: :hug:

16. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    истиот случај :) само не знам дали не ми делуваше чепчето а страв до душа веке немав само побрзо да се олеснам а после тоа една недела скоро и не излегов во вц , само грешка правиме од страв да не ни пукнат конците ама искрено после тоа кога бев по голема нужда ми беше мн полесно , а за млеко ве читав погоре јас бев природно породена а млеко тие два дена додека бев во болница немав ама затоа кога дојдов дома :lol: швајцарска млекара :D индивидуално се и овие работи ,битно вие да си ги гушнете бебчињата здрави и прави и сите прашалници ,мисли ,болки ке исчезнат за еден миг :* поздрав

На LaChiquita и SimonaTino им се допаѓа ова.
  17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Труднички муабети

Девојки, срекен Бозик и се најубаво :$ Сакам да ве прасам, поискусни сте....знам дека прогестеронот е за подрска на бременоста, но ако го има премногу во организмот дали е мозно тоа да го оневозмози забременувањето? не сум била бремена и незнам,знаете дека правев едно инвитро и иако емрионот бесе перфектен, сепак не успеа, па се прасувам да не погресив некаде? и каде да се корегирам следниот пат? многу ми е теско и многу се измачувам....но нисто немозамн едноставно не ми се дава ;(

18. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Труднички муабети

Дали е нормално во бременоста да е покачен пулсот? Неколку пати ми е 95, а притисокот нормален

19. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Труднички муабети

Ич не се секирај пулсот се покачува во бременоста бидејќи срцето пумпа 50% повеќе крв одколку кај жена која не е бремена мене ми достигнуваше при крај на бременоста и110 тоа е нормално но внимавај на притисокот во текот на бременостаа за пулсот понекогаш ќе ти се покачува.

На Afrodita25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Немој воопшто да се измачуваш и да мислиш на разни глупости, природата мајка е чудо и не секогаш знаеме зошто се случуваат некои необјасливи работи. Тоа што не ти успеало еднаш не значи дека нема да успее вториот пат, така сакал Бог и не си ти воопшто крива, немој да се осудуваш самата себеси за некои работи за кои ни правите стручњаци немаат одговор, едноставно така требало да биде и не можеш тука ти ништо да промениш, но секое зло за добро е, да знаеш :!: немој да мислиш и да се оптеретуваш со непотребни негативни мисли, само позитивно размислувај и знај дека еден ден, порано или подоцна ќе се израдуваш и ти, таман работа, не така лесно се станува мамичка, само треба да се опуштиш, да не мислиш на тоа и кога најмалку очекуваш ќе се деси, верувај ми ;)
    Поздрав, а воедно и Среќен Божиќ и само позитивно и во најскоро време ти посакувам едно нај нај убаво бебенце на свет :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.