Форумџика на годината

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Se slozuvam so meU, osven tusiranje,ne se preporacuva lezenje vo kada so topla voda,isto taka i vo bazen.Zabraneto e i sedenje vrz pecka,radijator i slicno.

2. zajche

zajche Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Фала ви душички,јас претпоставував дека етака ама сепак да си прашам зошто многу сакам да си дадам малку одмор негде на релакс,ама тоа е ќе си мирувам јас да не направам некоја белја :$

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Замини си на планина ако си во можност, чист воздух, снег ако има и ќе се релаксираш знаеш како? Супер одмор ќе си истераш и секако со многу внимавање :!:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    зашто на благо одма мрдаат? :) :inlove:

5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    шеќер шеќер хиперактивнос :lol: најади се благо и се знае па и самата ти се осеќаш поубаво а бебето како на фудбалски натпревар. Или со кока кола каде што има кофеин :lol: :lol: (јас затоа не ја пијам) ќе биде револуција

На Forko и pepita82 им се допаѓа ова.
  6. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    ајјјј цуце на мама :) :inlove:

7. joana1

joana1 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    здраво јас сакам да прашам дали е можно да се забремени доколку партнерот не сврши внатре

8. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    јоана ај трк во темите на сексуалност и таму читај си

На Forko и Mama25 им се допаѓа ова.
  9. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239

Јас си бев да ви кажам една недела во Банско, не смеев ни базен ни сауна ни ништо од спа центарот да користам нели нормално ради инфекции а да не праиме муабет за скиење али толку ми годеше чистиот воздух на планина снегчето како паѓаше како од бајка стварно одмор одмор беше тоа, и на секоја трудница и препорачувам е така да си појди да си ја одмори душичката :)

На SimonaTino и pepita82 им се допаѓа ова.
  10. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    Феминки, дали има потреба да ги испитувам хормоните, а имам многу редовен циклус (27-29 ден) и при секој преглед на вагинално ехо имам фоликули?! Кога има потреба да се испитуваат? мојот доктор не ми кажал ништо за тоа дали треба да ги испитам,....... се обидуваме за бебушка, нели како сите феминки?!

11. dorina31

dorina31 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    здраво девојки сакам да прашам дали некоја од вас има пиено доблестон и од кој ден се пие и дали има позитивен резултат од него ? и ако знае нешто повеке за тоа да ми каже ... ви благодарам

12. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    Јас немам искуство со доблестон, а за што се пие?! Мене ме интересира дали некој пиел Декортин таблети?!

13. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    да не се дабростон таблети за орална употреба??????

14. dorina31

dorina31 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    Da za oralna upotreba se I se pijat vo vtorata polovina od ciklus namesto klomifen vo prvata.. si go piela Eva11? Izvinete za latinica od tel.vo kola pisam

15. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Што врска има Дабростонот со Кломифенот?
    Сакам да кажам - едното не го исклучува другото, напротив. После терапија со Кломифен во првата половина од циклусот, се продолжува со терапија со Дабростон во втората половина.
    Дабростонот го појачува ендометриумот, и со тоа го „помага“ вгнездувањето и задржувањето на плодот. Истата улога ја има и Утрогестанот, со тоа што тие можат да се користат и вагинално, а Дабростонот мислам дека е само орално.

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.476
    Дабростонот се пие 16ти ден од циклус 10дена,2по1.Покрај другите намени,се зема и ако дојде до бременост да служи како подршка.Исто како утрогестанот,со таа разлика што дабростонот се зема само орално а утрогестанот може и орално и вагинално.Така да дабростонот ти нема никаква врска со кломифен,си е сосем трето.
    Дабростонот се дава и з арегулирање на циклус и ред други индикации.
    Тебе за што ти го препишаа,или сакаш на своја рака да го земеш?

17. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Sakam da prasam dali na nekoja vi se slucuvalo vo rana bremenost da imate blagi bolki za mens? Vo mn rana bremenost sum no ponekogas imam blagi bolki za dobivanje i toa me buni. :-/

18. love4ever

love4ever Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    37
    Се е тоа нормално :) Јас во првите 3 месеци па скоро секој ден имав некои благи болки како за добиванје, и во секој момент мислев дека ке добијам.Дури неколку пати идев и до тоалет да проверам,мислев сум добила,готово :lol:
    Така да, немој многу да му ја мислис, уживај во бременоста ;)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  19. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Ti blagodaram sega mi olesna i jas istoto go pravam odam mislam deka sum dobila no nema nisto,,no sega mi e polesno od koga mi kaza deka toa e nprmalno,,,. :)

20. dorina31

dorina31 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    јас од некои други причини несмеам да го пијам кломофенот и затоа ми рекоа да пробаме со добрестон кој што се пиел во втората половина од циклус но кога и споменав на докторката дека мене овулацијата не ми е на 15-16 ден туку на 23-24 ти а ми доага на 33 ден, таа ми рече дека ке треба да го земам од 25ти некаде па ме збуна и затоа сакав да прашам дали некоја има слично искуство како моето.... ти благодарам ели25 и ако знаес уште нешто кажими ок ...поззззз