Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    Има ли некој искуство за инсеминација или ин витро во Св Лазар, обично гледам сите зборат за Систина? зарем во Св.Лазар не оди никој, нели е тоа специјализирана само за гинекологија и акушерство?!

2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Да не се "послолени св.Лазар"?Или врски се во прашање поим немам јас во државна одам

3. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    feminki dobiv na 8 mi zavrsi na 12 sega pak na 18 mi dojdi i denes mi zavrsi dali ima nekoja isto kako mojot slucaj me fati panika bidejki na 10 den pak mi dojde a obicno mi ide na 26 den pijev klomifen isto i dobroston, dobroston piev po dve na den a sega pijam po edno po preporaka od maticniot.

4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    труднички моабети ни е затворена па да прашам тука. Осеќам од неделата ете кога се бањав, завчера кога бев во тоалет и вчера кога одмарав како ме заболуваат јајници онака на кратко по некоја минута (како за добивање) и толку. дали е тоа нормално и дали со тоа се подготвува тело за пораѓај или.....

5. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    и мене исто, ме заболуваат јајници ко за добивање. Според сите информации, тоа е подготовка пред пораѓај, лажни контракции или Брекстон Хикс.

6. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Mamickiii deneska ic nesigo osetiv bebushko zemav u cokolado no nishto dali e Normanlo i osekam nekoja tapa bolka na desnata strana kaj kolkot i jajnikot da ne e nesto strasno

7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    А мене ми викаш да не паничам а? :P :lol:
    Се е ок и мене денес така ни на благо реагираше ни ништо па еве ја сега лумпува истото и вќера ми го направи.
    Абе јас не осекам болка во јајниците а со вас сум со термините... :?:

8. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    сваќичке добра си ти :D ке видиш како е кога ке почнат да те болат препони и да неможеш да се движиш лелеле мајко сега овие последни недели најтешко е :(

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Така ,така сваќе..ако е за утеха добро ме тешиш :lol: Јас си имам маки само со карлицата чак-пат ама ова што викаат они не,па затоа се зачудив.Ти уште си тука? Бацки до двајцата :*

10. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Dobrk utro mesinjaaa , mamicki i devojcinja.....trudnicki muabeti ni ja nema steta ama jas moram da si prasam pa se nadevam deka nema ljutis od administratorite.....
    Koga lezam na strana i koga si preta bebusko obicno kaj mene na desnata strana pod rebrata mu doaga nekade mi se slucuva (a vcera cel den toa) mrdanjeto i klockanjeto da i preminuva kako vo treperenje....i kaj vas lie isto ili ?????ne mi se slucuva prv pat no vcera bese mnogu izrazeno a i mnogu cesto.......
    Sto mislite vie ?????
    Forko mila uste deneska ke si sedes na rabota a posle domce pocnuva odmorot a ? Hahhahah.....
    Pozzzzz :*

11. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    И кај мене е така како треперење некогаш и јас се плашев ми рекоа дека се си е нормално а знаеш дека јас цепидлачам :lol:
    Не бе дома сум јас од завчера земав 2 дена боловање - петок и понеделник ни се неработни ради католички велигден дека јас работам со Швајцарија и од вторник одморот и ќе го спојам со трудничко.
    Ти домче си веќе?

12. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Aii super znaci si praznuvas ti po dva praznika....hahhaa iskoristuvas od dve majki hahah....ne sum domce mila uste sum tuka no sum bez infuzii salo na tableti i setam ....mlzebi utre ili nedela.....

13. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    е не ке се зезаме :lol:
    ај уште малку срцка и после уживанција :*

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Феминки, оваа тема полека но сигурно се претвора во Труднички муабети... Немојте и оваа да ја заклучат, затоа што нема само трудници на овие теми, тука сме и ние што се мачиме да забремениме и можно е некогаш стварно итно на сите да ни потреба некој одговор напишан на тема која сите ја читаат. Немам никаква намера да глумам моредатор, ниту пак да паметувам тука, само дајте да си ги чуваме теммите чисти и прегледни, ќе се изгубиме самите...

pravila-i-novosti/pravila-na-forumot-t44/

На ...Arthemisia..., Zaljubena111, MacenceEna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.858
    Феминки пред некој ден дознав дека сум бремена значи околу 1 месец и некоја недела сум бремена е сега прашањето ми е кога да одам на гинеколог за преглед односно после колку време треба да се иде досега немам одено

16. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Во 9та недела па во 12-та.

17. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    најбзо шо можиш, да те прегледа најдобро е лекарот па ке си знаеш точно колку време си бремена, и најбитно дали е се во ред со плодот ;)

18. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    да можеш во 6-та недела да ти потврди срцева акција па во 9та за н.н, па во 12-та и после на четири недели ке си одиш, барем јас така одев. позз

19. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Нешто не е во ред... !?

Морам да ви објаснам се од почеток за да можите да сфатите што ми е прашањето....
    Значи вака..

Една моја пријателка.. ( која веќе има дете од 3 год. со кое се породи природно и со кое се беше во ред ) на 15 Декември 2012 година дозна дека е повторно бремена... јас дознав дека сум бремена на 31 Декември 2012 година. Според термини за пораѓање јас треба да се породам на 16 Август а таа требаше на 26 Август. Нејзиниот матичен гинеколог и рече дека бременоста и е вонматерична и дека мора да абортира. Таа... за да се осигура отиде кај друг гинеколог кој и рече дека се е во ред, прегледот беше на 4Д.

Кога влезе во 12-13 недела... имаше спонтан абортус... од тој ден па до ден денеска.. јас сум веќе 20та недела јас си мислам дека нешто со моето бебе не е во ред. Од тоа што и се случи нејзе јас досега сум отидена веќе 3 пати на гинеколог ( иначе го имаме истиот гинеколог ) и и кажувам зошто сум отидена, таа ме прегледува на ехо и се е во ред... нашиот заедничкиот гинеколог ми рече дека кога мојата пријателка отишла кај нејзе за да ја потврди бременоста... докторката прво не видела срцева реакција, второ бебето не било во матката.

Станувам веќе параноична... одам на гинеколот непотребно само да за се уверам дека се е во ред со бебушот. Сега треба да отидам во Битола на гинеколот во болницата во која ќе се пораѓам... во 20тата недела бил најважниот преглед за бебето... и умирам од страв да не ми кажи дека нешто не е во ред...
    Не знам дали ми е на психичка база, дали дека сум бремена... битно знам дека сум опседната со тоа што мојата пријателка го изгуби бебето и постојано и постојано мислам дека и со мене нешто не е во ред. Пред неколку дена направив крвна слика и мокрача.. се си беше во ред само што железето ми беше малку под нормала ( ми објаснаа дека тоа е нормално кај сите бремени жени ), со килажата сум супер само 1кг сум здебелена... внимавам на исхрана.. значи се правам како што треба.. иако сум бидена три пати на контрола без потребно.. иако се е во ред... јас сум убедена дека нешто не е во ред... постојано мислам само на тоа... :sweat:

Не знам веќе кај да се обратам.... многумина ми рекоа.. никој тебе не требаше да те извести дека таа го изгубила бебето бидејќи си бремена и ќе си направиш милион филмови.. ама ете дознав и од тој ден па се до денес поминати се веќе 6-7 недели јас не можам а да не мислам на тоа и да се отповарувам со мисли дека и со нас нешто не е во ред... :(

На Miss-HeLL му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Нешто не е во ред... !?

Ако си будала продолжи вака и само ќе си направиш поголем проблем. Дали си ти жено нормална??? :fubar: Да ти раскажам какви се не работи се случија околу мене во текот на мојата бременост ќе се откажеш од секаква надеж! Па секој си е бре за себе! Немој да си правиш дополнителни проблеми кај што нема!
    Уживај во бременоста! Те читам и ти се крстам, па знаеш ли колку уште имаш да слушаш и да доживуваш во наредните 20тина недели? А има прост народ што едвај чека само за лошо да ти раскаже. Па толку народ на планетава излегол жив здрав и прав, баш ти најде да мислиш при здраво и убаво буце во тебе дека не е нешто во ред. За ќотек немерен си!!! Не си земај се при срце, како што ти реков! И јади! Како тоа само едно кило поправена? Од секирации ќе си направиш проблем.
    Твоите блиски знаат за твојава споулавеност? Будалче! Ме испоизнервира!

Немој да мислиш на глупости!