Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Mila masala masala da tie zivo i zdravo napredno bebence dusicka mala.....ne se sekiraj moeto bebce vo 29ta nedela bese kilce taka da samo si uzivkaj vo bremenosta......
    Inaku dodusa i nemoze mnogu da im se veruva mnogu na tie aparatite bidejki tie pokazuvaat priblizno kolku i sto taka da samo nasmeano i poveke mazenje i pazenje.... :*

2. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Feminki sakam da ve prasam dali vo rana bremenost okolku sesta-sedma nedela nekolku dena pred mens osekate bolki malku posilni od kratkotrajnite,,,neznam dali toa e normalno ima veke dva tri dena osekam ednas vo denot malku posilna mens bolka,,zavcera bev na eho i se bese vo red so bebceto duri imase i srceva reakcija,,,sovet? dali i na vas istoto vi se slucuvalo?

3. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    271
    Не се секирај, не е ништо невообичаено. И мене ме болеше. Ќе помине наскоро нема да чувствуваш никаква болка. Среќно!

4. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Бебето го осеќам некако многу ниско, знам дека се спушта при крајот ама кај мене е рано за тоа. Незнам како да ве прашам како го осеќате мрдањето, до каде

5. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Ова си требала да му го кажеш на лекарот не се премолчува,инаку начесто за овие болки даваат да се пие магнезиум и најчесто се пие до крај на бременост

6. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    ДА ВЕ ЗАМОЛАМ, МОЖЕТЕ ДА МИ КАЖЕТЕ КОЛКУ Е ДОЛЖИНАТА НА БЕБЕТО И КАКО СЕ ПРЕСМЕТУВА СПОРЕД ОВАА СЛИКИЧКА ОД 3Д И 4Д УЛТРАЗВУК.....

ДАЛИ НА СНИМКАТА ОД 3Д ПИШУВА ВООПШТО КОЛКУ Е ДОЛЖИНАТА И КАДЕ, ДОЛУ ИЛИ ГОРЕ???
    ИАНКУ ТЕЖИНАТА СЕ ГЛЕДА, 145 ГР. , НО ДОЛЖИНА НЕМА..ИЛИ ЈАС НЕМОЖАМ ДА ЈА НАЈДАМ??
    ВИ БЛАГОДАРАМ...
    ПОЗДРАВЧЕ :hai:

Прикачени фајлови:

7. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    П.С. ДОКОЛКУ ЗНАЕТЕ НЕКОЈ САЈТ КАДЕ ШТО ГИ ОБЈАСНУВА КРАТЕНКИТЕ НА ПАРАМЕТРИТЕ НА УЗ..ПИШЕТЕ МИ ВЕ МОЛАМ....

8. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    третата колона горе 12.6 см големо да расте :)

9. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037

Фала му на Бога се испадна добро,магнетната резонанса си покажа дека е се во ред со бебето,и дека нема ништо на главчето..И сега ке си чекам да поминат уште 2 месеца и да си го изнагушкам :)

На HeidiDiWalt, karak, anicka1anicka и 4 други им се допаѓа ова.
  10. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222

11. love4ever

love4ever Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    37
    И јас сум ист слуцај како тебе :) Понекогас го осекам толку ниско,сто дури ми смета во одењето, особено ако седам подолго време, и кога ке станам првите 3-4 Чекори дури и болка осекам,додека да си се покаци понагоре :D Докторот вели нормално е, па затоа и не мислам многу многу каде ке мрдне дали ниско или повисоко.Малку пониско ги носиме, тоа е... не е нисто страсно ;)

На Afrodita25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    јас ја носам бебушка цела бременост ниско ,до скоро ми ги правеше партал јајниците и мн ме притискаше ,се одморив откако се заврте ,сега од време на време со главчето притиска , и јас кога подолго време седам имам болки и исто кога ке станам па одвај чекорам ,во хоризонтална положба најубаво ми е :) ништо страшно така ми кажа докторот ;)

13. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Изгледа и јас ја носам ниско, како што велите кога ќе станам од седење имам болка во долниот дел, јас па се испаничив да не се има спуштено. Во секој случај нареднава недела сум на контрола па ќе видиме до кај сме и како сме :)

14. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    ова мислам дека е една од најдобрите страни направени за сите што ги интерсира повеќе за бременоста па сакав да ја споделам со вас. се надевам дека нема да ви пречи што е на англиски.и тоа морав да ја копирам таму каде што е опис на недели, а вие шетајте и читајте што ве интерсира. ако имате проблем тука е чичко google translate да ви помогне. :) уживајте

http://www.babycenter.com/fetal-develop ... s-16-weeks

На martinuska и Lori-30 им се допаѓа ова.
  15. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Зашто сеуште ни ја нема темата труднички муабети? Изгледа не заборавиле нема кај да си пишиме убаво :?:

16. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

БЛАГОДАРАМ....
    ИНАКУ ТАМУ НЕ ПИШУВА КАКО СЕ ПРЕСМЕТУВА ДОЛЖИНАТА НА БЕБЕТО ВО ПООДМИНАТА БРЕМЕНОСТ, НАЈВЕРОЈАТНО ТАА Е ЗБИР НА НЕКОИ ПАРАМЕТРИ, САМО НЕЗНАМ КОИ? ПИШУВА КАКО СЕ ПРЕСМЕТУВА ТЕЖИНАТА, АМА ДОЛЖИНАТА НЕ..ИЛИ ЈАС ГРЕШАМ?

17. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    е стварно сме за греота, нас трудници да не нервираат што ни ја нема темата, јас само поради труднички муабети и ја вклучувам фемина, вака ми е безвезе немаме кај да си муабетиме, не излажаа за некој ден оно помина 2 недели. :) ќе ми се лутат што пишувам вака сориии

18. jasmin4e665

jasmin4e665 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    20
    zdravo idni mamicki, jas sum 10 nedela i na periodi cuvstvuvam kako tapa bolka vo gorniot del od stomakot kako pod gradite zakazava sum na doktor slednata nedela i ne ziveam vo mk pa nemozam da odam pobrzo kazete mi dali e toa normalno dali na nekoja i se ima sluceno ova pozdrav

19. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    771
    Mislam deka ne e nisto strasno,toa matkata ti se siri i ottuka proizleguva bolkata.I jas koga bev na pocetokot,a me zabolese meskoto odma ispanicuvav i pomisluvav na losi raboti.Ako bolkata ne e postojana,nemas za sto da se grizis.

20. jasmin4e665

jasmin4e665 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    20
    fala mnogu bidejki sum daaaaleku od mk pa nema so koj da se konsultiram znaev kade da se obratam ne se postojani bolkite samo odvreme na vreme fala uste ednas pozdrav :*