Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Да Јуле можно е да е бременост, потполно исто имав и јас кога останав бремена.Направи си едно тестче.

2. Anonimna88

Anonimna88 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo sakam da prasam, dali e mozno da se ostani bremena posle abortusot bez zastita no decko mi ne svirsi vo mene................. hellp zagrizena sum

3. Anonimna88

Anonimna88 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo sakam da prasam, dali e mozno da se ostani bremena posle abortusot posle pominati dve nedli bez zastita no decko mi ne svirsi vo mene................. hellp zagrizena sum

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    мислам дека не може после две недели да се забремени ама и така не сврсил во тебе не грижисе :)

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    A zosto abortirase?

6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Зошто одговарате на прашање на кои немате соодветен одговор....мислам дека не може не е одговор а и не е исправен во случајов.

Анонимна ако беше загрижена немаше да имаш незаштитени односи 2 недели после абортусот, тие незаштитени односи и те донеле до тоа да имаш абортус.После абортус е многу лесно да се остане повторно бремена, затоа после абортусот ти кажуваат докторите да се користат средства за заштита при односи.
    Никој тука не може да ти каже дали си или не си бремена, шанси при незаштитени односи секогаш има, да правиш тест и тој може да не е точен затоа што и до месец дена после абортус може да покажува позитивен тест, ако имаш други симптоми провери си преку крв и ако не сакаш да го користиш абортусот како начин на заштита почни да си користиш други форми на заштита од несакана бременост.

Некои женски лесно остануваат бремени иако не сакаат да имаат деца па одат на абортуси, некои иако сакаат не можат да останат бремени или потежок им е патот кон станување мајки, првите не се должни да им се правдат на вторите, тоа е едноставно така, живот :!:

На Bozica1980, TSS, Tenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.283
    Допаѓања:
    147.210
    :clap: :clap: вистински одговор БРАВО !!! :clap:

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    истото ке го писев и јас :^) ама кога писев од тел и потоа неможев да редактирам...ок
    сакав да кажам бидејки не сврсил во неа нема големи санси за забременување..сепак веке и даде убав одговор...само се надевам дека имала вистинска приЧина за абортус :^)

9. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    Незнам дали е оваа соодветна место за ова прашање но ке ве молам да ме упатите. Обично циклусот мик доага на 27 и трае до 30 во месецот. Имавме апстинеција од неколку месеци со сопругот затоашто јас сум на привремена работга во странство. Овој месец се видовме и имавме односи на 3 мај. На 23 мај мене ми потече крв како бледо розева течност, а на 24 мај беше малку црвена но сепак не ми делуваше како менструална течност. Дали мислите дека дека може за толку кратко време да сум бремена. Тоа ке ми биде најубав момент во животот.

10. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Хмм чудно со оглед на тоа дека менструацијата ти е кратка само 4 дена мислам да не е то, но сепак најубо земи си еден тест осигурај се најубаво, сепак доколку сакаш ти посакувам тоа да се случи :)

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    јас сакам да прасам несто-дали ако е слаб крвта и железото може да преставува поголем проблем за останување бремена???

12. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Не би требало да претставува проблем за зачнување, само во текот на бременоста и после пораѓај ќе имаш потешкотии. Кај мене хемоглобинот е низок и ми се јавува покачен пулс поради тоа, многу лесно се заморувам и слично. Мој совет, доведи си ја крвната слика до некоја нормална граница па потоа остани бремена

13. jasmin4e665

jasmin4e665 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    20
    Mamicki kolku e stetna temperaturata vo 17 nedela okolu 38 I sto da se napravi za da se povlece?

14. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Најдобро е да се посоветуваш со лекар,мислам дека нема место за паника и дека не е ништо страшно,можеш да си направиш супа и некое чајче,сигурно си настината,ке ти помине брзо,во секој случај ако не се симне температурата консултирај се со лекар да ти препорача соодветна терапија...Ти посакувам брзо да оздравиш.Поздрав ;)

15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.283
    Допаѓања:
    147.210
    можеш и парацетамол да се напиеш.дозволено е во бременост а и си во второ тромесечие па нема да ти штети сигурно,дане си ја мачиш душата со темперетура.мене грип ме фати во 10та недела и си се напив.и како што ти советуваа погоре чаеви супи и цедени сокови и ке ти помини.

16. jasmin4e665

jasmin4e665 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    20
    fala mn ne sum vo mk i nemam moznost koga sakam da odam na doktor sega se e vo red edno cajce dobar son pomogna sepak fala na pomosta pozdrav

17. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Бидејќи темата „ Труднички муабети„ е заклучена, се надевам дека нема да погрешам и дека на право место го поставувам прашењто :$ .

Кога бев на преглед и кога го видовме ангелчето, беше сместено многу долу. Докторката ми предложи да носам појас, за да може да се крене нагоре.
    Дали некоја има искуство со ова?
    Колку од прилика му е цената?

18. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Вчера имав еден исцедок ама како воденест и тоа на гаките ми беше мокро во големина на дланка (наеднаш ми истече толку), ама само еднаш. Не се испаничив многу пошто помислив да не ми е некое прочистување од односот од сабајлето, ама сега ме фаќа паника да не ми е пукнат водењакот. Слично искуство?

19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Околу 27-28 недела почнува лачење на голем број на жлезди кои го подготвуваат родилниот канал за породување, нивната функција е за навлажување така да очекувај засилен исцедок кој е сосема нормален.

Ако е водењакот не дај Боже пукнат нема само еднаш да има исцедок туку ќе е континуирано во мали количини, ако почувствуваш повторно така за секој случај оди на лекар ако не биди спокојна, не е водењакот.

Не би ти препорачала да носиш појас посебно не во летен период при високи температури, можеш само беља да си направиш.
    Не ги разбирам докторите таму со тоа што ве оптертуваат со тоа дека ниско е сместено бебето, каде мислат дека треба да биде сместено, скоро сите бебиња се сместени подолу, во тек на бременоста и како растат си одат сами погоре.
    Опасно е донекаде ако е сместено над грлото на матката (плацента превиа), тогаш се внимава на трудницата ако случајно прокрвари се прави серклаж и сите се породуваат со царски рез.

На Vetruska и Serafima им се допаѓа ова.
  20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    од кога почнавте да NE спиете на стомак завртени?
    јас сум 7недела и спијам како порано на стомак па завртување и слич....