Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Тие денови непосредно по менструацијата не се сметаат за плодни, но штом свршил внатре секако дека без разлика на тоа, има шанси. Направи си тест за бременост и ти држам среќа да го добиеш посакуваниот резултат. :)

2. tk2212

tk2212 Нов член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво,ме интересира доколку имам некаква инфекција/бактерија би можела да забременам? сум слушнала дека не може,но ме интересира дали тоа важи само доколку имам инфекција за време на односот или и после тоа?

3. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Кога ќе ти кажат термин тоа значи дека ДО тој ден треба да се породиш? Мене термин ми е на 16 мај тоа значи до 16 мај треба да се породам?

4. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Во пресметките за крајниот термин можно е да се додадат уште 2 недели плус затоа што не се знае кога точно е зачнато бебето. Се најубаво :)

На Cacuvche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Мене термин ми е 16 мај, дали тоа значи дека јас треба да се породам од 16 април до 16 мај, кога ќе влезам во 9ти месец?

6. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    На 16-ти мај влегуваш во 9-ти месец? Или на 16-ти април? Ако влегуваш во 9-ти месец на 16-ти АПРИЛ, тогаш најкасно треба да се породиш уште 2 недели од 16-ти МАЈ.

7. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Ми треба совет околу скринингот поточно 4д, каде сте го правеле и како сте поминале? Дали сте правеле во државна или на друго место.

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.246
    Јас го правев ехото кај матичниот гинеколог (Ложанковски) и платив 2 500 денари. Ми направи целосен преглед и се ми објасни. Во државна ехото е 150 денари со плави картони.

9. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    здраво на сите... сакам да ве прашам можеби е смешно не ете мене ме мачи и сакам неколку мислења ваш да слушнам... имавме односи со дечко ми не користевме презерватив и тој смета дека пред да го извади можеби прснало внатре :D и покрај тоа што сврши надвор од мене... но ме интересира дали и ако свршил малку или нз што може да забременам мн ми е страв некако :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: ве молам за мислење :)

10. enriketa1

enriketa1 Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    ЗДРАВО
    незнам дали да пишам овде или на друга теме ама ке ви бидам благодарна ако некој ми даде свое мислње
    Значи искрено имам само еден секусален партнер веке 4 години и скоро секогаш имаме незаштитен одно.
    еве во овие 4 години никогаш ништо не се случило (освен еднаш но испив апче). Се си мам нормална менструација и сега баш имав на 5 фебруари мегутоа веке три пати насабајле кога ке станам ми се тресат нозете срцето ми бие силно дури еднаш и повратив :lol: тоа трае окулу 5 10 мин и толку после се нормално имам болки негоаш и во грбот и во стомакот но тие од секогаш сум ги имала мислам пред да добијам.Разговарав со партерот тој како и јас е сигурен дека немало ништо но вели за да се направи тоа не е потребно една чаша туку едно сперматозоидче ххехеех.Би сакала да слушнам ваши мислељА бидејки немам храброст да купам тст или пак да отидам на гинеколог.се плашам од резултатот. :(

11. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Зошто да се плашиш од резултатот? Јас повеќе би се плашела од исчекувањето. Искрено за симптоми е многу рано, тие обично се очекуваат 3-4 недели од незаштитениот однос ( :!: дотогаш ќе знаеш дали си бремена бидејќи веќе ќе доцни менструацијата). По некоја логика да ти трае циклусот на пр. 5 дена, тоа е веќе 10, а си пишала на 16, значи кога најверојатно си била во овулација или таа само што завршила. Значи симптоми не се јавуваат 2-3 дена после односот. ;) Тоа што ти се случува, не е од бременост 100%. Мој совет ти е да не се грижиш, а ако си несигурна направи си еден тест (сеуште е рано, можеш да го направиш после 1 март за најсигурно, или да почекаш да добиеш, па ако ти задоцни тогаш направи го).

12. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    На мене плодни денови ми почнаа од 8ми ден после завршување на циклусот. Тоа го проверив со тестови за овулација. Овој месец циклусот ми заврши на 10ти а плодни денови - 18,19,20... :) :) :) :) :angel:

13. enriketa1

enriketa1 Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    заборавив да казам дека откако имав добиено немав односи ( бидејки уцам во др град а си бев појдена дома) се до вчера, :lol: мегутоа за времето додека бев дома значи после менструацијата ги имам овие симптоми да не речам,сега ме мачи да не можеби сум трудна ипокрај добиеното ,бидејки познавам девојче што 4 месеци имаше а сепак беше трудна :^)

14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.114
    Допаѓања:
    40.316

Од 37 недела па до 42 недела можеш да се породиш

15. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    zdravo na site jas sum 5 nedela bremena vcera na eho mi kazaa deka ima hematom :envy: na plodot ve molam za pomos jas dosega nemav krvarenje i doktorot mi kaza deka nesmeam da imam pa zatoa se plasam citam po forumi deka imale krvarenje i se e ok ne znam zosto na mene mi dadoa DABROSTON za pienje 2 pati na den, koga na site dosega im davale utrogestan se plasam mnogu ve molam za pomos :envy: :envy: :envy:

16. ema2011

ema2011 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Zdravo,bi sakala da ve prasam dali nekoj od vas piel vit.B12 pred zabremenuvanje i koja kolicina.Jas pijam folna,vit.E ,B6 i mi rekoa deka trebalo i B12....Dokolku nekoj od vas ima informacija ve molam pisete....

17. Daci07

Daci07 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    21
    Мамичкиии како се справувате со променливото време??? Значи изгледа сум станала голем метеопат откако забременив и некако ептен ми смета значи воздухот ми е тежок, ми смета промената топло па ладно, Др.Таше ми вика дека нормални се тие промени и дека се е како што треба....Вас како ви е??? :)

18. Irena1980

Irena1980 Нов член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ПОМОШ!

Дали може некој да ми помогне?! Бев во болница СВ. Лазар. Ми рекоа дека сум трудна и тоа траесе 3 недели. По третата недела мојот сопруг кога отиде да земе резултати во 18.30 часот, портирот на болницата му кажа дека болницата не работи. Утредента бевме заедно и на преглед ми кажаа дека сум го изгубила плодот. Воопшто не крварев и немав видливи проблеми. Дали е можно тоа? Ве молам да ми одговорите бидејќи не можам да издржам.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.306
    Oди на второ мислење, не чекај веднаш закажи кај некој приватен доктор. Ако си од Ѓорче, ти го препорачувам др. Митановски, помладиот, супер доктор и трудници и итни случаи ги прима веднаш. Мислам дека не е можно да си била бремена да го изгубиш плодот и да нема крварење, нејќам да тврдам, ете има искусни, нажалост на потешкиот начин дознале ама нека кажат они.

20. Irena1980

Irena1980 Нов член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ПОМОШ!

Ви благодарам. А што да правам ако е вистина тоа дека не сум била бремена? Каде да се обратам? Не е прв пат ова да го слушам дека не сум била бремена...