Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.306
    ПОМОШ!

Како мислиш каде да се обратам, веројатно на лекар. И смени го лекарот ако постојано исто ти кажува, значи нешто не е во ред. Појди на испитувања, види што е работата, да не имаш закаснета овулација па тоа да дава погрешни резултати.

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    ПОМОШ!

Кога имате вакви ситуациии, а имате време да се обратите на интернет веројатно имате низок IQ што мене ме тера да не верувам во ова мислење.
    Од др страна каде да се обратиш? Како бе кадее, не те учеле да побараш второ мислење и уште одма да одиш во државна болница,клиника?
    Како тоа имате време да пишете мислење тука а немате време да побарате болници.
    Кај кој било лекар ќе одиш, колку што треба ќе платиш, или полесно ти е тука да се искажеш, ајде ние знаеме ќе кажеме или полесно е да земеш златна книга и да свртиш неколку броја.

Вака само ден губиш, а незнаеш дали си бремена или си болна од нешто ( не дај боже).
    Информирајте се не само туку губете време по интернет форуми тука нема да најдете одговор.

3. Milkablag

Milkablag Нов член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    ПОМОШ!

Не се плаши. Оди на Клиника или на било кој друг гинеколог бидејќи таму каде што си била е ХОРОР! Јас имав проблем со син ми кој имаше потреба од педијатар. Во свети Лазар има само еден педијатар и тоа човекот е во пензија. И биди сигурна дека ако немаш крварење, болки и мачнини НЕМА ШАНСИ да го побациш плодот!

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    ПОМОШ!

Феминкава прашува каде да се обратам, не за второ мислење на здравствена основа, туку каде да се обрати за непрофесионалноста на некадарниот кадар. Од тоа како ги има формулирано речениците, лута е, излажена, и не им било прв пат да и погрешат за таква сензитивна работа.

На mimiiiii, vodolija123 и Glasna им се допаѓа ова.
  5. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    ПОМОШ!

Mислам дека некој те лаже, или пак имаш некој хормон што покажува такви резлутати.Aко си оставила некоја поголема сума пари во болницита најверојатно те лажат, за жал. :!:
    Неверојатно е да си била бремена, да си имала спонтан абортус, а организмот да не реагирал, дури ни крварење, ни болки.. :?:

Сум слушнала дека постојат жени кои не знеле дека се бремени , добивале менструација, за да после девет месеци се породат.Но за случај како твојот :x
    Затоа барај друг гиниколог, по можност жена.Зошто подобро ќе те сфати, и нема да си игра со такви резлутати бремена си , си абортирала,
    Се за пари ....си играат со нечии чувства , здравје, без око да и трпне .Сешто. :?:

6. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    ПОМОШ!

На моја пријателка во систина и рекоа дека е вонматерично бремена и дека под хитно треба да се чисти.
    За среќа со себе не носеле пари и веднаш побарале друго мислење.
    Вториот дктор им кажал дека воопшто не била ни бремена, овие сакале само пари да им земат.
    Најдобро да си побараш друго мислење и припазувајте со приватниве болници

На Saricko му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    Irena1980 се надевам не каснам со моево мислење :)
    И претходно имам пишувано за Св. Лазар и таа установа за мене не е болница туку перална за пари. По консултација на бивш гинеколог бев советувана да одам таму пред едно 4 години. Тогаш само што почнаа да работат така добро ме ошурија и фискална не ми дадоа као наводно шифрите не им биле уште внесени во компјутер ,требаше уште тогаш да ги пријавам :swear: 11.00 илјади така им ги дадов за на крај да ме исплашат дека имало шанси бебето да ми умре а причина не кажаа. го тргнаа маж ми на страна и го нашушкаа.
    Така да мое мислеше ти е да побараш втор мислење. Не им веруај на тие хоштаплери!

8. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Бубаче што ти е тебе ? Жената е на мака , прашува за совет да не има некој слично искуство како нејзиното .. Богами сериозно е лекар да ти каже дека си бремена , а потоа да излезе сосем трето .
    А ти веднаш и го оцени коефициентот на интелегенција |( . Ај ве молам воздржете се од паметување во вакви деликатни ситуации .

На kjukli, joy1 и vodolija123 им се допаѓа ова.
  9. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    820
    Dobro utro moze li nekoj da mi preporaca ginekolog koj raboti so plavi kartoni ama da bide nekade vo blizina na debar malo kapistec bunjakovec nekade vo tie okolini :D fala odnapred

10. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    304
    Ординација Ложанковски позади Дом за градежници.

На Masnicka.5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    bi sakala da ve prasam vo vtornik sum vo skopje so upat od doktor za priska 1 pa me interesira dali na gladno zemaat krv od vena ili moze da doruckuvam inaku sum 11 nedela

12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.114
    Допаѓања:
    40.316

со оглед на тоа дека не ти проверуваат шеќер и маснотии претпоставувам можеш да јадеш. искусните трудници ке ти кажат за сигурно

13. orchidea.orchidea

orchidea.orchidea Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    24
    Здраво девојки,
    Со мм планираме бебенце, па јас си собирам информации :) Знам дека фолната киселина е препорачлива да се пие пред бременост , па би сакала да прашам какви се вашите искуства, ја пиевте ли вие пред бременоста , и дали мора да се пие со препорака од лекар или пак може да се купи во аптека без рецепт?

Фала многу ;)

14. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Ne ti treba recept, mozes da si ja kupis i da pocnes da ja pies :) Vitamin e toa i ne steti voopsto. Vi posakuvam ubavi vesti naskoro :) se izv na lat

На orchidea.orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Побарај ги жолтите таблети(има и бели) тие се со Б комплекс, обично тие се препорачуваат пред бременост, најдобро е да се пијат 3 месеци пред забременуванје, ама може и повеке, нема штета од нив

16. televizorce

televizorce Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    здраво девојки,женички .нова сум на форумов. иако сум возрасна поставувам глупо прашање. не сум многу информирана околу плодните денови,но за тоа е овде календарот на фемина. ме интересираше што точно значи апстиненција. фала

17. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Апстиненција значи во тој период што ти пишувало во календарот да немаш воопшто односи. Доколку сакаш бременост не се води по плодни неплодни денови, секогаш можеш да останеш трудна, а доколку несакаш да забремениш пазетесе.....

18. orchidea.orchidea

orchidea.orchidea Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    24
    Побарај ги жолтите таблети(има и бели) тие се со Б комплекс, обично тие се препорачуваат пред бременост, најдобро е да се пијат 3 месеци пред забременуванје, ама може и повеке, нема штета од нив[/quo

Благодарам на одговорите, не живеам во МК, но ќе се распрашам тука по аптеките , ќе видам какви има , па ќе почнам ;)

19. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ова со сувите смокви и маслиново масло што се преливат и што треба да отстои 40 дена. кој знае да ми каже дали треба на сонце или на темно да стои. нели убаво било да се јаде тоа за бременост

20. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ja mislam deka na svetlo treba da stoi, na sonce, ja go pravev uste pred dva meseci i na sonce sum go stavila, ene uste stoi ama ne go jadam od nemarnost :worried: