Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    A kakva e taa matka T-vid? Imam edno iskustvo od tetka na mm, ama neznam dali e toa istoto..

2. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    14.412
    Лево е нормална, а од десно т-облик матка

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    Matkata vo bremenosta kako i da e i kaj normalnava matka se siri... E sega neznam dali e istoto no tetka na mm imala rogovidna matka, taa neznam kakva e... Imala spontani nekolku i toa vo 5ti, 6ti mesec (ama ova ti zboram pred 20god bilo) sega e vekje se podrugo vo medicinata duri i bebinja rodeni mnogu porano prezivuvaat :) e sega ona ima sin golem vekje, so nego lezela cela bremenost vo bolnica i bila sosiena kaj cerviksot.. :) Jas mislam so sledenje od doktor nema da imas problem, moze kje mora da si lezis povekje od 5ti mesec..

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.054
    Зборуваш за преграда на матка?Ако е тоа мислам дека се отсранува хируршки .Го имаше и моја другарка и она изгуби 2 бремености.Една во 5 месец и една за жал во 9 ти.

5. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    14.412
    Не е преграда, туку како на сликата, нормалната матка има форма на тријаголник, а јас форма на буквата Т. Инаку години одам на гинеколог и никој до сега не ја приметил аномалијата, да не го сменев случајно гинеколог немаше ни да знам за ова.
    @mariz ти благодарам на одговорот. Како што кажав, сега за сега не планирам бременост, но секако дека кога ќе забременам посебно ќе внимавам :)

6. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    здраво не можев да најдам на форумов за белото праење затоа ја отворив темата јас имам зголемено бело праење 2 пати примам вагинлни и не ми поминува сите брисеви се во ред а белото праење не престанува немам ни чешање ни печење јас сум 28+1

7. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    феминки после колку време од ризичниот однос тестот ќе покаже дали е позитивен или негативен. немам трпение да чекам :)

8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Koga ke ti kasni ciklusot bar eden den

9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    3.856
    Јас имав ваква матка плус септун плус мала . Направив хистероскопија каде ми ја проширија и еве сега имам зверче по дома :) ама со ехо неможе да со сигурност се каже каква е матката мора хсг да се направи

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  10. I <3 Books

I <3 Books Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    100
    Дечки, не сакав да малтретирам да прашувам, мислев ќе си најдам одговор по постовиве ама многу има и не гледам тоа што ме интересира :) Вака, ние уште не сме почнале да работиме на случајот, некако збунети и исплашени како уште неподготвени ама колку што слушам/гледам, веројатно сите се чувствуваат така на старт. Па сега за почеток ме интересира дали треба претходно нешто посебно да се направи, некакви прегледи, подготовки, што било... Јас си одам редовно на гинеколог, сега бев пред 10 дена. Пап-от и ехото беа океј, стандард некоја вирусна инфекција зошто сум ептен осетлива на овие работи. Прочитав на неколку места дека треба гинеколошки и стоматолошки преглед, па ги средив тие две работи ама се си мислам дека мора да има уште нешто, ми е страв да не избрзам, па не дај Боже подоцна некој проблем да искрсне. Што предлагате, внимававте ли вие на нешто посебно пред забременување? Треба ли некои други тестирања, читав некаде анализи, па паразити, па бактерии...?

11. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.014
    @I <3 Books би било убаво да си направиш и микробиолошки брисеви, како и подетална крвна слика (со хормони). Може да почнеш да пиеш и фолна киселина (витамин Б9) од 400 микрограми. Убаво е да се внимава малку повеќе и на исхраната (повеќе свеж зеленчук и овошје). Останатото е многу забава и малку среќа. ;) Периодов е створен за љубов.

Ако имаш други недоумици, ти препорачувам да поставуваш прашања во темата за "Поддршка за сите оние што сакаат да забременат". Многу поактивна е и девојките брзо одговараат, а добар дел од нив се и доста добро теоретски потковани (на основа на лично искуство).

Успех. :)

На blessed2 и I <3 Books им се допаѓа ова.
  12. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    здρаво девојκи малκу сум во забуна со менѕтρуацијава тρеба да ми дојде на 14 септемвρи но една недела пρед тој датум потоцно на 6 овој месец имав мало κρваρејне ое тρаес е еден ден и следни от ден κафеавκо дали е можно да сум бρемена имам зголемен апетит и подуена сум цела дали да земам тест утρе да напρавам да видиме што κе е со душа цеκам да има 2цρти

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.054
    Ако си имала незаштитен однос се е можно :)
    Но стрпи се уште 2-3 дена бар
    Со среќа

14. Boni top

Boni top Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    Zdravo devojki. Mozebi glupavo prasanje ali sepak ke prasam. Dali znae nekoj kolkavi se sansite za zabremenuvanje pri svrsuvanje vo zadnik? (Izvinete no nemam mk podrska vo mob.)Pozdrav

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Нема никакви шанси.

16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Немаш никакви шанси!
    Шансите се големе ако партнерот свршил во вагината.

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    33.981
    Здраво девојки
    Јас и дечко ми пред една недела имавме односи(една недела пред да ми дојде менс.) т.е сврши во мене бидејќи така двајцата одлучивме..но се случи нешто чудно по неколку часа ми потече крв, бледа крв...Исто така и вчера вечерта пак по свршување во мене бидејќи сакаме да останам бремена исто ми се случи бледа крв. Дали има шанси да се некои знаци за бременост или ?

18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Kako moze uste istiot den posle odnos, da imas simptom za bremenost?!... Simptomite se javuvaat posle najmalku dve nedeli od odnosot. Toa sto si imala bleda krv moze da bide podraneta menstruacija ili ste imale pogrub sex, pa mozno e da e povreden nekoj kapilar. A simptom za bremenost ne e sigurno! Srekno!

На zalosna и joy1 им се допаѓа ова.
  19. Erata

Erata Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Ве молам за мислење. Поради здравствени причини последните неколку месеци сопругот често пие антибиотици - една недела пие, две недели здрав, па пак болен, и се вртиме во круг. Инаку планиравме второ дете ама почна да се случува ова. Прашањето ми е дали имат влијание антибиотиците врз спермата?

20. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Може ли да ми кажете колку кошта да се испитаат хормони и колку сермограм ??