Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    150 спермограм, 50 ден од еден хормон а се околу 10, ова за државно ти кажувам :)

2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Важи фала ти .. Ја идам приватно но работат со сини картони таму.. :*

3. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Женичи сакам да ве прашам дали е нормално меурчето да е празно без плод мојот гинеколог ми рече така но и дека нема потреба за паника и дека може да се појави плод.. Дали на некоја од вас или на некој околу вас и се има десено такво нешто. Ве молам за одговор збунета сум.

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Koja nedela si?

5. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Па 4 недели

6. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Гинекологот ми кажа меурчето е 17 мм

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Ne se sekiraj taman si e i kaj mene bese taka pa vo 6ta nedela go vidovme i bibceto ..a vo 7_8 nedeka imase i srceva ak...
    Cestitki i so lesno :)

8. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Ти благодарам мила од срце ми значи ова многу се надевам дека ќе биде се во ред.. Многу сум збунета.. А тоа што меурчето е 17 мм која недела би требало да сум. дали е мало па затоа сеуште нема плод ? кај тебе колкавко беше по мм?

9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Neznam kolku bese kaj mene ali znam deka na pocetokot bese prazno i se ispaniciv ..gin mi rece deka e to normalno i mi zakaza termin po 2nedeli ..koga pojdov posle 2 nedeli go vidovme i plodceto posle pak za 2nedeli imav termin i go vidovme i srcenceto kako cuka..mislam imam postirano sliki vo temata trudnicki muabeti..ali odamna bese to pred godina dena odprilija .. ako netie macno pobaraj ..jas gi nemam slikite vo ovaj mobilen za da ti gi prepratam :(..ti koga imas pak termin ?

10. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    За една недела

11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Sosema normalno e da e prazna kesa togash..odo za 2-3 nedeli kje chuesh i srce i kje vidish topche vo kesata
    chestitki :)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Ти благодарам милА се надевам дека ке е во ред се.. Гинекологот ме преплаши но тоа дека меурчето е 17 мм дали нешто значи која недела би требало да сум

13. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Би сaкaлa дa прaшaм(oд мoб пa незнaм дaли веќе имa темa) кoи испитувaњa се прaвaт пред зaбременувaње?Знaм пaп тест миржкрoнжбиoлoшки брисеви другo незнaм.Истo ме интересирa кaкo се oдвивa тoa дaли бoли или не.кaкo се oдвивa тoa пoздрaв

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.243
    Освен брисеви да се направи и ехо преглед и вагинално ехо. Добро е и да се испитаат хормони. Јас не правев никакви испитувања пред двете бремености. Ако имаш проблем со забременување околу една година, се препорачува да се направат и други испитувања.

15. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Нaјпрвo ти блaгoдaрaм нa oдгoвoрoт.Јaс имaм прoблем сo зaбременувaње a пред скoрo 2 гoд имaв еднa неуспешнa бременoст.Сегa сaкaвме дa oдиме дa прoвериме се пa aкo е се вo ред бoже здрaвје дa се фрлиме нa рaбoтa.Ти блaгoдaрaм

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lajlichka

Lajlichka Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki jas sum nova na forumot, so verenikot resivme da imame bebche i probuvame veke 2 meseci minatiot mesec dobiv 5 dena porano, ovoj mesec imavme sex vo plodnite denovi no pak dobiv denes a trebase na 25 i dobiv kako kafeno ne normalna menstruacija, napraviv test i ispadna negativen dali ima nekoja od vas vakvo iskustvo vo period na zabremenuvanje, nikogas ne sum dobivala vaka 7-8 dena porano.....

17. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    zdravo devojki dolgo me nema na femina sakm za edno mislejne ako moze vo maka sum imav dobieno na 17/06 nekako kako so prekini mi tecese bev na ginekolog vcera i mi vide zadebelena ligavica od 8mm so nee svatlivo posto vejke mi zavrsi nermozese da mi kaze tocno sto e toa dali moze nekoj da mi kaze sto moze da e a ponedelnik imam zakazano za snimajne na kanalive se nadevam kee se ok pozz i soryy sto nee na mk nemozev da go smenam hahhaha pozz i backii :*

18. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    446
    Што мислите за овие резултати од 3ден на циклус.

Прикачени фајлови:

19. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Здраво Феминки, незнам дали ми е прашањето за во оваа група.. ако не е извинете.
    Значи вака, од овој месец сакавме да се обидеме за бебче со маж ми, па вчера си ја проверив крвта и ми е многу слаба. Цел живот сум анемична.. Хемоглобинот ми е 9,5 а серумското железо 2,64 а треба да е од 6 до 30 и нешто. Дали со ваква катастрофална крвна слика смеам да останам бремена?
    Планирам да идам и на гинеколог за да побарам совет..но сакам и ваше мислење, искуство. ..

20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    prvo opraj si ja krvta ne se zezaj. ova e beter od neuhranetost. taka dete ne se nosi. zemi terapija opraj se pa praj bebule.

На Lolipop23 и mariatim им се допаѓа ова.