Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297

toa sto treba da se zadrzi ke se zadrzi ne se sekiraj...i mene sekogas dobar del mi istekuvase nadolu....ili ako ostanam vo krevet i prodolzam da spijam nasabajle gakive mi bea mokri i golema bela locka....taka da ne se sekiraj...

2. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.820
    И за тоа има многу едноставно решение :) после односот остануваш да лежиш и нозете ќе ги кренеш (на пр. потпри си ги на ѕид) и така лежи си и уживај. На тој начин се олеснува патот на „малите пливачи“ :D до матката и се олеснува оплодувањето.

3. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    да во ред потпомага тоа да ги крене нозете за полесно да пливаат сперматозоидите но кога ке ги спушти или кога ке стани или ке отиде до вц пак ке истече спермата тоа е нормално ,работи гравитацијата и истекуванјето на спермата н представува проблем за забременуванје

4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    259.861
    Девојки да ве известам :) бев денес на клиника за амниоцитеза и беше општ хаос, сега се враќам а главната работа не ја ни завршив. Имаше многу пациентки па поминав само на ехо и кај психологот а за вадење на плодова вода во четврток пак. Држете среќа па ќе ве известам :hai:

5. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Кога маж ти ќе сврши во тебе тоа се случува под притисок, сите сме виделе како прска нели :) Значи низ цервиксот поминува дел од спермата во тој момент, а другото нормално е дека ќе си истече. Така ич не се секирај, нема врска тоа со забременувањето.

6. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    да не те плашам но јас не би се нафатила на тој чекор ,амниоцитезата беше постапката за утврдуванје на даунов синдром на плодот?колку години имаш божица?оваа постапка се смета за ризична и ако немаш потреба би ти препорачала да не ја извршуваш ;) позз

7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    259.861
    ^Напишав вчера, поради Даунов синдром во потесна фамилија е препорачано да направам. Инаку имам 30 години, а јас сум изненадена од тоа колку многу жени имаше кои чекаа за постапкава повеќето од нив поради бременост над 35 год.

8. pa-pa

pa-pa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    ох олеснување, фала ви на сите , стварно ме измацуваше ова сега вејке не благодарение на форумов фала уште еднаш

9. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    А го направи PRISCA?

10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    259.861
    PRISCA се базира на статистика и во мојов случај не е препорачлива, верувајте и јас би ја избегнала постапкава но сите ми сугерираа дека е најпаметно да ја направам.

11. ana05

ana05 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    35
    Сакам да ги замолам сите за совет за тоа што треба да се носи во болница кога одиш на породување.Прашувам за велешката болница.Сите различно кажуваат па мислам дека најдобар одговор ке добијам од некои поискусни форумџики :)
    Значи ме интересира се,од работи за бебето до лична хигиена за мене.Фала ви...

Се извинувам ако има некоја друга ваква слична тема,не сум видела!

12. micakraf

micakraf Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Феминки сакам да ве прашам нешто ..бремена сум 2месец на почеток сум...многу често ми течи нешто како бел исцедок или бело прање не знам дали сето тоа е нормално или не..имал ли некој ткаво искуство..ве молам пишете..поззз до сите ..Фала ви

13. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Исцедокот е многу честа појава во бременоста, нема начин да се отарасиш од него, можеш само да го ублажиш. Побарај гинекологот да ти препише вагиналети.

14. micakraf

micakraf Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    фала многу на советот јас пак се исплашив си помислив нешто лошо е....фала ти

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.689
    Допаѓања:
    202.282

Нема ни потреба од вагиналети. Мојот гинеколог ми велеше без потреба во бременоста да не користам ништо. Дури и пред породување ми рече дека воопшто нема потреба да користам вагиналети кои најголемиот број на гинеколози ги препорачуваат за прочистување (Polygynax, Plantagin), пред се затоа што сите брисеви ми беа стерилни. А исцедокот е нормална појава, и како што се оди кон крајот на бременоста се повеќе го има. Тоа е сосема нормално.

На ciribiribela му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    девојки помагајте...почетна бременост имам пред два сата одам во вц на гакиве темно кафенооо вода како менустрација да ми е ама само темно-гадно....се јавив на гинекоголот и ми вели да сум отидела утре во 9ч...и доколку имам големи болки само да отидам на дежурно-што жена доктор ке беше у пм...јас немам никакви болки само нагло ме облии врела пот внатрешна и одеднаш ми се одеше во вц и имаше шо да видам...му се има на некој тоа денесно... :(

17. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Не се вознемирувај многу. И јас имав таков привремен исцедок во цела бременост, и примав вагиналетки за поддршка на бременоста (да не се дојде до спонтан). На лекар најверојатно веќе си замината...
    Одмарај, не кревај ништо тешко, без нервози... :*

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    259.861
    АМНИОЦИНТЕЗА-обиди 2 :@
    Вториот фала богу успешен, резултати за 3-4 недели :devil:
    Поздрав девојки јас само да си кажам :!:

19. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297

Какви вагиналетки ти даде? Мене ми рече само мирување и да одамна контрола за 2 недели....а јас се си мислам дека нејзе и се слатки само парите што ми ги зима како приватно....

20. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    утрогестан за поддршка на бременоста. А после 3ти месец Дабростон пиев 1-2 недели.