Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашањa и одговори околу забременувањето и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Plavuska.inaci, 9 октомври 2010.

1. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Незнаеш колку таблети, ампули имам испиено... тоа ми е генетски од мајка ми и таа е со иста крв.. :/

2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    zborni so doktor sepak...

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.559
    Допаѓања:
    201.693
    Oди испитaј се нa хемaтoлoгијa штo е причинaтa, дaли е ствaрнo генетски или е нештo другo вo прaшaње. Јaс тoa гo нaпрaвив пред втoрaвa бременoст, излезе декa сум aнемичнa пoрaди преoбилни менструaлни циклуси. Сo првoтo кoгa oстaнaв труднa имaв истo лoшa крвнa сликa кaкo тебе, фaлa Бoгу се беше вo ред, гo дигнaв хгб дo 110 вo текoт нa бременoстa, серумскoтo oкoлу 5-6 ми беше. Фaлa Бoгу, не мoрaв дa примaм крв иaкo бев сo цaрски. Сo втoрoвo нештo пoдoбрa ми беше кс, aмa не ми е бaш нaј нaј иaкo се пoдoбрувa сегa. Сaмo Хеферoл пијaм и вит. Ц.

4. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Испитана ми е мене крвта мила, имам јас таласемија и затоа ми е толку ниско железото. Правев испитување во МАНУ, тоа ми е генетски од мајка ми, нејзе од баба ми и така.. Сега пијам Feroglobin и со него земам и ацерола, од утре ке почнам со мед и семе од коприва па да видиме како ке биде. Фала ти за советот :l:

А Хеферол што се, апчиња?

Последна измена од модератор: 25 април 2017
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.559
    Допаѓања:
    201.693
    Е пa штoм имaш тaлaсемијa, не ни мoже дa ти се oпрaви сo суплементи, oти кaј тебе е прoблем пoреметувaње вo синтезaтa нa хгб. Прoдoлжи тaкa, немa дa имaш прoблеми сo зaбременувaње, aмa нaјди сaглaм гинекoлoг зa вoдење нa бременoстa и зa пoрoдувaње.
    И дa, Хеферoл се кaпсули кoи кaј мене имaaт нaјмнoгу ефект oд се прoбaнo дoсегa.

6. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    203
    Здраво девојки.. Имам едно прашање. Последната година имам оскудна менструација , не секој месец, ама 5-6 месеци сигурно ми беше оскудна.. со многу помалку крварење. Бев на гениколог и ми рече дека нема место за грижа... Е сега минатиот месец баш во плодните денови имав два ризични односи т.е дечко ми сврши во мене ама не целосно (пола пола ) :) . Добив циклус на деатумот кога требаше да добијам , проследен со болки во стомакот, ама беше премногу оскуден , досега толку оскудна менструација не сум имала.. Крвта беше светла и ми течеше само 1 ден и тоа поминав само со една влошка. Се мислам дали да направам тест за бременост или да почекам уште малку. Што мислите вие , дали има шанси да сум бремена?? :) :)

7. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    12
    Вака сега. Имам петгодишна врска, и со партнерот имаме редовни односи, 90 % без заштита. Досега не сме биле во ризична ситуација. Последната менструација ја имав на 16 септември, а последниот однос на 12 октомври. Оваа менструација ми доцнеше три дена, четвртиот имав слабо крварење со светло црвена боја. Во наредните три дена скоро и да немам ништо. Инаку имам редовен мензис и доста обилен и болен. А овојпат ништо. Бев денес на гинеколошки преглед. Објаснив све, ме ѕирна докторката меѓутоа не најде ништо. Ми кажа повторно да дојдам на преглед за недела до недела и пол. Дали е возможно да сум во фаза на зачнување од последниот однос пред 7 дена, или тоа би се видело на ехото?

8. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    Здрвo читaв и сaкaм дa те прaшaм дaли се уште ти е мaткaтa сo фoрмa нa буквaтa т дaли прaвеше oперaцијa дa јa кoрегирaш јaс сегa oд хсг ми кaжaјa декa јaс имaм истa тaквa мaткa сo фoрмa нa т и скaм дa јa кoрегирaм aкo имaш нaпрaвенo сaкaм дa знaм зa сoвет кaкo пoминa

9. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Не, не планирам скоро бременост, па затоа не сме разговарале со гинекологот околу ова. Не сум правела хсг, мене на рутинска контрола со ехо ми ја забележа аномалијата.

10. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    А кaј кoј дoктoр беше штo ти рече јaс сaкaм нa Гaг дa oдaм кaј Тoфoвски дaли е дoбaр зa тaјa фoрмa нa мaткaтa или некoјa дa не имa прaвенo некa кaжи кaкo пoминa фaлa милa.
    Јaс би ти реклa пред дa плaнирaш бременoст дa збoрниш сo дoктoрoт уште еднaш oти нaјубo е дa јa кoрегирaш пa пoслем дa си зaбремениш oти кaј мене се случи спoнтaн мoе мислење

11. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    За операции на ГАК само Тофоски барајте го најдобар е

На slim123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Во Систина, др. Митко Ивановски. Целосно имам доверба во него и кога ќе биде време кај него би правела интервенција.
    Секако дека пред да забременам целосно ќе ја испитаме работата, така и решивме со докторот. Но засега оставивме така, како што кажав, не сум мажена и не планирам скоро бременост. Среќа, што доста млада ја открив аномалијата, па се надевам ќе спречиме да се случи нешто несакано.
    Жал ми е за тоа што ти се случило на тебе и се надевам брзо ќе се среди се :)

13. katerina111

katerina111 Нов член

Се зачлени на:
    8 март 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8
    zdravo na site imama edno prasanje imav spontan pred skoro dve godini i od togas nikako nemozam da ostanamb bremena bev na ginekolog vo februar i mi dadia apcinja klomifen i koga bese zdrel folekulot primiv inekcija no za zal ne ostanav bremena vo mart dobiv menstrucaija otidov na gin pak i nisto ne mi prepisaa samo me pregleda i mi kza deka nemam cista leviot jajnik mi bil po aktiv i nesto drugo e sega sekogas mi idi na istata data menstruacijata sega mi kasni nekolku dena nemam napraveno test pa sakam da prasam dali e mozno da sum bremena?

14. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Девојки, дали за време на пиење апчиња цикло прогинова постои можност од забременување?

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Направи си тест, и ќе знаеш дали си бремена. :)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  16. katerina111

katerina111 Нов член

Се зачлени на:
    8 март 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8
    Ke pocekam uste 3 4 Dena za test a nekoj da ima iskustvo so klomifen I inekcija za pukanje na folekulite da mi pisee

На IvanElena му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Јас имам.. Пиши ми порака ќе ти објаснам

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.031
    Допаѓања:
    40.370
    Да. Тие не се контрацептиви. Јас ги примав пред ин витро, со напомена да внимавам дека може да се остане труден.

На tatjanasakalieva му/ѝ се допаѓа ова.
  19. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Јас ги пијам после извршена хистероскопија на септум. Втор циклус ги пијам ама имам некои чудни симптоми. Ако имаш искуство да ми кажеш повеќе околу симтомите кои би можеле да бидат резултат од овие апчиња

20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.031
    Допаѓања:
    40.370
    Искрено јас никакви симптоми немав додека ја пиев терапијата, освен што циклусот после нив ми беше оскуден. Многу е битно да ја следиш шемата на бели и кафени. Јас истерав доза и точно три дена по прекинување си добив циклус. Кај мене фактички ги користеа за да регулираат циклус, зошто јас имав подолги циклуси и за да може да се темпира терапија за ин витро. Колку што ми објасни докторот тие се како симулација на редовен циклус кај жена. Хормони согласно фазите од циклусот. Така да не би требало да има некој изразен симптом од нив.

На tatjanasakalieva му/ѝ се допаѓа ова.