2% од сумата а не помалку од минимум 100 денари..... Ако извадиш 21 000 провизијата ќе ти е 420 денари
другарка сака да ми прати околу 3000фунти од англија преку сметка на нејзината фирма на моја сметка во нлб како подарок, дали ќе треба 10% данок да платам во ујп
Јас се убив барајќи, имаше само во банки но таму ми бараа сметка да имам кај нив за да можам да земам/пратам пари. Најдов вестерн унион дури позади автобуската, на другата страна од улицата малку подоле, горе имаше една банка и вработената ми кажа дека има вестерн под земјата по едни скалички.
Ако има некој/а член/ка што работи во банка, да објасни зошто никој не се нафаќа да процесира пратка на пари преку Вестерн Унион? Во повеќе банки сум бил сведок како одбиваат луѓе со "паднат е системот", додека во менувачници не е паднат истиот систем
Добро вечер Би сакала да прашам дали доколку денарската сметка е блокирана од извршители дали имаат право да блокираат и девизни сметки.. Јас мислам декс девизната сметка не се гиба не е поврзана со приливи од МК... Дали има некој искуство? Ќе започнам да работам за странска компанија Здравје Боже утре имам интервју последно првото го поминав.. Па ме интересира дали од девизна сметка смеам да подигам пари .. Притоа ќе си плаќам се од кога ќе почнам да земам пари со договор нормално кај извршителот... Прашањето ми е дали смее да се блокира девизна сметка?