Javi se utre u ujp i pitaj gi dali ako sakaat mozat da izvadat izvestaj kolku i od kade pari si primila Bankata ne ja mesaj toa e druga rab Zboruvame za pari zemeni preku wu
Ujp nema sto da se mesa, ako ti ne si socijalec I imas osiguruvanje na racun na drzava pari sekoj moze da zema od sekade kaj sakas da ti isprakaat po tvoja zelba tuka veke moze bankata da se umesa, ako ti stiga pregolema suma na pari I togas oni istrazuvaat od kade kako sto rab moz Western I preku transakciona smetka ja kazav deka pari moze od sekade da zemas ako ne koristis nisto na drzavata me razbiras ako koristis nesto zdrastveno ili si socijalec najdobri e preku western, a za toa dadov primer ja za bankata deka tamo imaat uvid sea normlano ako nekoj luge se osumniceni im sigaat mn pari preku western ke gi ispituvaat taka da covek ako zema epten Toa go kazav kako primer, a preku western vo ujp ne se vodi nikade deka jas na primer zemam pari toaa mozebi samo da se doznae, ako liceto prima golema suma na pari I protiv nego se vodi istraga
Дечки знае ли некој колку е провизија да испратам евра од сметка во Комерцијална Банка на сметка во странство?
Zdravo ako moze nekoj poiskusen da mi pomogne. me interesira postapkata okolu odanocuvanje pari od stranstvo. Pred nekolku meseca od Francija mi stignaa pari na smetka vo Tutunska banka suma od okolu 3600 evra parite gi podignav bez da me prasa bankata od kaj mi se ili da mi bara nekakov dokument da prilozam sea me interesira dali treba da gi prijavam ovie pari vo ujp za odanocuvanje i kako ide procedurata
А имаш платено данок во Франција ? Прашувам бидејки да не настане двојно оданочување .. Мислам од годинава не треба да се поднесува пријава во Ујп , ако имаш нешто за плакање они ке те известат
Почна бе ова двојното оданочување (пракање пари преку брз трансфер) измислен од покундурениот опинок Маја Лукаревска? И кој ке плака данок примачот или пракачот ? И колку е данокот ? Слушнав дека е 10%
Дали може да се испратат пари од странство на сметка во стопанска банка..И ако може колку зимат провизија..?
Moже, со приложување на IBAN и SWIFT код од сметката на која сакате да бидат префрлени. Провизијата зависи од банката од кај што се праќаат.
За неколку работни дена, банката ќе ви каже најсигурно колку. Обично известуваат телефонски коа стигнуваат. Барем во тутунска така прават.
Парите се пратени во сабота вечер ми рекоа четврток но уште нема пари..Дали покасно стигат или..Некој да не знае..?
Пак јас значи парите пак се вратени назад а овде ми рекоа дека пари нема стигнато..Плус има сопрено од парите 50евра Некој да знае подобро да ми објасни секако јас утре ке одам да видам што е работата
Duffi izvini. Sakam da uplatam 50 evra za seminar vo stranstvo. Dali toa znaci provizija 5 evra i koja e postapkata u NLB
Најверојатно да, би било околу 5е провизија. Не ти треба ништо посебно, само девизна сметка во банката од која ќе испраќаш. Ќе ти објаснат се на шалтер.