Dali znae nekoj dali moze da pratam pari so izminat rok na pasos ili pak licna karta? (Ne makedonska) Preku western union...?
Се' уште не е донесен тој закон, колку што знам. А како ќе биде со електронското оданочување искрено не ми е познато. И мене тоа ме интересира.
Како може некој да ми прати пари од Америка од удобноста на својот дом? Дали може преку пејпал? Претпоставувам не, бидејќи читав не можеш да ги извадиш овде во Македонија. Додуша не ми требаат да ги извадам, ми треба да ги пратам на друга сметка овде во Македонија. Тоа возможно ли е? Или и тоа е вадење? Стварно не сум упатена. Ако пејпал не е опција, што останува? Даноци и провизии ми се ептен небитни, само да може да се префрлат пари без да се оди во банка, да се прават акаунти и слично.
Како се одвива процесот? Кои информации треба да му ги доставам на тој што ќе праќа и какви инструкции?
Да не мора да се оди во банка валда и за менувачница мисли Мора тие во америка да си имаат од банката апликација од нивната сметка , па ти ке им ја дадеш твојата сметка , исто и ти треба од банката да си спуштиш и да се регистрираш преку апликацијата ... Апликацијата ке ти служи и за постојано да имаш увид во твојата трансакциска сметка
Значи доволно е само да им дадам број од трансакциска сметка, така? А претпоставувам дека не е задолжително јас да имам апликација, бидејќи единствениот важен услов ми е за во Америка да не е комплицирано. Јас овде и онака ќе треба да префрлам низ сметки и не ми е проблем преку банка да го правам тоа.
Ако можеш или сакаш овде да одиш во банка не ти треба апликација , а на тие од Америка дај им ја само твојата трансакциска сметка
Zdravo Imam germanska platezna karticka Na nea imav samo 8eur, no bankata mi povlekla 20eur I sega sum vo minus 12eur,a jas sum vo MK Ve molam za sovet kako da gi uplatam tie 12 eur.dali mozam od Mk da gi uplatam I preku koja bamka Blagodaram odnapred
Да прашаш во банка? Мислам дека можеш да ги уплатиш на германската сметка од твоја трансакциска сметка.
Zdravo devojki imam edno prasanje dali ako podigam pari vo rok od 7 meseci primer od juli minatata godina do fevruari mesec i ako izvadam primer nekoj si 10.000 euro preku internet zarabotka ili uslugi dali treba da se prijavat tie pari za da se plati perosnalen danok ? Aj dokolku nekoj e zapoznaen neka pisi vi blagodaram odnapred
КОИ ПРИХОДИ СЕ ОДАНОЧУВААТ СО ПЕРСОНАЛНИОТ ДАНОК НА ДОХОД: Информации и упатства за годишната даночна пријава Приходи кои се остваруваат, во земјата и странство, а кои подлежат на оданочување и треба да се пријават во УЈП се приходите од лични примања, приходи од самостојна дејност, приходи од имот и имотни права, приходи од капитал, приходи од капитални добивки, приходи од авторски права и права од индустриска сопственост добивки од игри на среќа и други приходи, појаснуваат од Управата за јавни приходи.
Zdravo feminki , slabo se razbiram vo ovie bankarski raboti , sega navleguvam vo vozrasniot zivot , uste se ucam ... I bi bila mnogu blagodarna dodeka nekoj vo LP ke mi objasni pocekorno kako raboti moneygram , swift , WU , procitav vo temata mnogu info pola mie razjasneto ,no sepak imam nekoj prasanja . Se nadevam nekoj ke mi ispruzi raka , fala odnapred