dali e podobro preku banka i direktno vo wester uniot da se pushtat pari za vo druga drzava. dali e ista sigurnosta
Jas celo vreme prakjam pari preku Western Union i do sega sum nemal nikakvi problemi, i parite stigaat istiot den. Pozdrav
Da tocno, ali jas mislam deka najmala provizija zimaat Ria money transfer, i tie se sigurni, samo poretko gi ima vo Mkd
Јас искрено немам ни слушнато за Ria money. Долго време користев WU а пред 6 или 7 години се префрлив на MG.
Преку вестер унион онлајн имаш опција и на сметка да пратиш.Ама дали може на мк сметки не знам.Немам праќано на сметка инаку има опција.
Другарка од Австралија сака за малиот да ми прати пари на сметка да му купам нешто. Знам еднаш ми праќаше ама пред години,на тутунска. Знае некој што податоци треба да и дадам? Ич не се сеќавам.
Здраво, Дали моментално во Македонија може да се влечат пари преку TransferWise, и како? По можност не би сакал да имам електронска картица, макар и да земаат повеќе провизија/данок ако вадам пари директно од банка (преку трансакциска?). Фала однапред.
Дали се 100 евра или се 1000 е небитно околу 25 евра земаат за услугата во зависност од која држава праќаш
како се отвара сметка на пејпл? дали може од мк банки да се подигаат парите? треба да најдам начин како да ми испраќа една американска фирма за работата што хонорарно им ја завршив..