Можеш, но претходно треба да имаш потпишано договор за користење на апликацијата и да го активираш мТокенот.
Дали може од НЛБ да испратам пари на сметка што е од Стопанска банка , или мора од стопанска само да се испратат ?
Здраво Дали некој знае како да се пратат 10 000 евра од Македонија во странство преку банка, како подарок?
Здраво, Потребна ми е информација во врска со испраќање на пари кон странство. Имам девизна сметка во Комерцијална банка преку која е можно испраќањето да се изврши онлајн. Дали има разлика во провизијата ако налогот го потпишам во експозитура или онлајн? Може ли некој да го сподели своето искуство? И дали воопшто е објавен ценовникот со провизиите? Благодарам однапред!
Јас колку што знам пари пратени од странство преку western union стигнуваат одма но јас веќе недела дена чекам и ги нема На апликацијата пиши парите се достапни идам тука кај нас ми викаат нема не се стигнати,сега се чека и по 2 месеца ? Од кога ова?
Јас вадам секој месец од WU пари претни од Америка, предхофен месец кажаа имало измени и не може веќе во долари да се вади, само евра. А за ова 2 медеци да се чека ми нема смисла, прашај на друга локација или појди во банка.
Дали може да се искористат пари добиени преку ПејПал? Или кажете ми друга метода на примање пари од странство, но со нормална маржа
Ве молам за брз одговор, треба да добијам пари од странство, кој е најдобриот начин и со најмала провизија? USA & UK
Дали може да испраќам пари од странство во мк на моја трансакциска сметка востб ? Патем дали некој користи апликација на стб?
Може, но треба да имаш девизна сметка со валута на приливот. https://www.stb.com.mk/naselenie/pl...transtvo/#Prilivi_od_stranstvo_-_Loro_doznaka
Ама не мислев на девизна сметка ,дирекно на мојата трансакциска сметка на мојата дебитна картичка од стб
Мислам дека треба да се има девизна сметка која ќе биде поврзана со дебитната картичка, може грешам. Најдобро да прашате во Банката.