Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првата цигара?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од 2468, 4 јуни 2010.

1. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    кај дедо ми бевме во куката јас братучед ми и братуцедка ми. тој запали со неа а јас помала од нив и му побарав, и онака си ја палам и демек сеа да влечам леле се угушив ке умрев! хахахахахахаха циркус беше тоа! :D

2. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Првата цигара ми беше летото помеѓу прва и втора средно...бевме излезени со друштво и едно девојче ми понуди цигара..и прво се мислев ама пробав чисто од љубопитност...после тоа ич немав запалено цигара и сеа во трета..чат пат запалувам цигара на викенди кога сме искочени со друштво...некад ми доаѓа да си купам кутија и да си пушам....алиии сепак не :rofl:

3. i.am.me

i.am.me Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    127
    Сеуште немам пробано... И искрено немам таква желба, ми пречи ужасно тој чад и мирис (повеќе смрдеа). :?:

На white.kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  4. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    :D :D леле кај ме потсетивте :D :D кога имав 8 години аххах имавме гости и седеа што седеа да си идат...станаа луѓево ајде пријатно и тато да ги испрати...и јас гледам пепељара пуна со пикавци и свртена со грб земам да запалам хаххах ццц пикавец замисли љубопитнист пуста,и таман да запалам тато позади мене...пусис а?и само толку беше и одеднаш 2 шамара не ни приметив како хахха.
    а инаку прва цигара што ја испушив т.е.ја испувкав беше на 13 год.7 оделенка :D :D киднавме од час со една другарка и она...ајде ма запали си една и јас и викам абе не сакам ќе ме каже некој дома.и некако ме убеди на крај и палам јас цигара и си пувкам и она ми вика...немој така може рак на јазик да фатиш,земи дим и речи-ИИИИИИИ ТАТОООООО демек го гледаш татко ти.И јас ок аај ќе пробам....леле кога почнав и кашлање и солзи немаше крај :D :D и се смее она бре ко откачена и вика..не е ништо додека се навикнеш.И така си се навикнав па до денес неможам да ги откачам :D

5. Kim-Dash

Kim-Dash Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    55
    Првата цигара охххоооооо :D бев 6то одд а сега имам 24 години значи сум пушач со стаж :D :rofl: отидов на спиење кај една другарка у комши и таму беше исто уште една другарка кога тие си излегоа на тераса паф пуф море реков ај и јас ке пробам :D пак и првата цигара не ми беше штогоде се трефна давидоф хихихихихиих и од тогаш си пушев така со паузи до кај 1ва год :D сега треба пензија да примам за пушачки стаж :rofl:

6. qqq

qqq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    7
    првпат пробав у 8мо..бевме излезени со другарки..и си купивме кутија цигари и глумевме лудило нешо..се брукавме..хаха..а редовно почнав да пушам у 2ра година :) иначе не пушам многу..по 3 цигари на ден најмногу..ептен некад петок сабота може по поише..

7. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Прв пат цигара запалив во школски двор со другарка ми, 7 мо одд само што почнавме. Дојде едно девојче што го знаевме, постара од нас 2-3 години е, запали цигар и ние две како да не пробаме, и побаравме. Ајде да запалиме, кога почнавме двете да се давиме :D :D :D
    Од тогаш не пробав се до полуматура. На полуматура во Охрид бевме, не носеа од школо. Седиме вечерта пред излегување, се спремаме у соба и една другарка вади кутија Родео :D :D :D пробав ама пак кашлав и ја фрлив цигарата.
    Е веќе 3 пат, во август 2005, 2 месеци после полуматура, бев кај другарка и со кафе да пробам како оди запалив.
    Од тогаш секој ден кутија купувам, до ден денес. Цели 5 ипол години :D

8. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Не се сеќавам колкава бев, ама бев помала можеби 7-8мо одд. Се сеќавам дека бев кај баба ми и барам грицкалка за нокти, ама место тоа најдов цигара, Марлборо и бидејќи бев сама на спратот решив да ја запалам , повлечив неколку пати и ја фрлив. Ми се згади, а и што да не прва и најјака хаха
    Оттогаш, па досега имам уште неколку пати пробано цигара , ама џабе бе , не можам и не можам.
    Ни со кафе, ни после јадење , ни на нервна база , едноставно не ми се убави.
    А и многу ми смета кога некој пуши во моја близина, се гушам одвај дишам.
    Бљак!

9. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Пробав пред некој си месец,од на другарка ми цигарата,после 2 годишно молење.

Ми се згади буквално,не го сфаќам тој чад кој што излегува од мојата уста,нити тоа што го вдишувам,а најмалку ја разбирам сета таа смрдеа што се рашири околу мене за 2 секунди. :puke:
    Место да си мирисам убаво на парфем,да мирисам на цигари.. не,благодарам. :angel:

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Пред неколку години беше тоа, можеби 3 или 4. Дома најдов кутија цигари од татко ми, а сама бев и запалив една. И не беше лошо. :D После тоа можеби година дена не запалив ниедна, а сега скоро секој ден купувам по една кутија. :|

11. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Првата цигара на 5 годинки :rofl: ..Си земав сама од пепелникот кај што стоеше,ја ставив во уста и ќе умрев од кашлање :D ..Љубопитно дете бреее !

На traktorska.guma му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Првата цигара ја запалив некаде во 8мо одделение, од пуста радозналост и дека сите другарки почнаа веќе да пушат ајде и јас, и кога се сетам сега колку било грозно, не дека пушев многу, продолѓив понекогаш кога ќе поссакав да запалам, во друштво, со кафе или излезена со пијалак што оди најмногу, но кога сакав моѓев слободно да ги откаѓам и така веќе 3 години немам никаква ѓелба за пишење, ми иде на нерви и ми смета димот :puke:

13. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    имам пробано од мајка ми 5 оделение коа бев... се кладевме нешто и мајка ми стана од маса и јас фап цигарата :rofl: нормално примети коа се раскашлав....
    Иначе на почетокот на втора почнав да пушам т.е. на скоро 16 ипол :)

14. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    на 15 години :lol:

15. traktorska.guma

traktorska.guma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    На 10 години. Повлеков дим и почнав да кашлам, најгрдото чувтсво досега. Во тој момент мразев цигари, се додека не ми подадија уште една, па уште една и сега ги обожавам,само не сум зависна од нив. Пушам само кутија во месец, дали и толку... Али уживам во нив :D :D :D :D

16. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Првата цигара...па некаде на 13-14 години и што е право од тогаш си почнав редовно да пушам,се до мојата 19та година кога цврсто решив дека сакам да престанам и преку ноќ тоа и го направив :) Пријателите и родителите до ден денес се чудат како успеав да издржам без ниту една да запалам :o

17. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Немам пробано, дури и во на мојата и сестра ми собата, на вратата стаив слики „ЗАБРАНЕТО ПУШЕЊЕ“ „НОУ СМОКИНГ“ „ТЕНК ЈУ ФОР НОТ СМОКИНГ“ „АЈ ВАНТ ЈУ ТУ НОУ СМОУК ИН ХИЈР“ „НОУБОДИ СМОУКС ХИЈЕР ЕНИ МОР“ (на англиски се разбира). Затоа што кога ќе и дојдат другарки и сл. абе собата ја праат дим дим дим на секаде.. И сеа така си одат во дневна и таму си пушат. ;)

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Desapointed

Desapointed Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    6
    Па првата ми беше кога бев малечка нз точно на колку годинки, мајка ми дека пушеше и јас да видам како е :D ама знам дека грозно беше...оттогаш немав запалено подолг период ама изминатово лето со друштво кога ќе се соберевме не поминуваше без да запалам, :) сега немам запалено одамна едноставно не ме влече не гледам некое задоволство во тоа :)

19. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    првата цигара на 14 год летото кога бев за 8-мо одд.... бевме излезени и ја видов мојата поголема другарка прв пат како пуши цигара се зачудив одеднаш кога ја видов...а потоа таа ме праша дали сакам .. јас од љубопитност ја запалив ... не сум некој зависник од цигарии.... се до почетокот на 2 год цигарите само ги "пафкав" а кога почнав 2 год на школо со другарки кафина ова она и почнав да ги тргнам навнатре...не ме влече нешто посебно кон цигаритее... :) :) моментално ги имам откажаноо затоа што му сметаат на мојот дечко но не велам дека не палам..кога сум во друштво на школо и такаа...ама пред него никакоо... :D :D :D

20. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    3та год. средно
    и тоа само што се разбудив, имав главоболка, и мојата братучедка ми ја доближи цигарата, и ми кажа-цигарата многу помага при главоболка, и така, после не можев да престанам да кашлам -.-