Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првата цигара?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од 2468, 4 јуни 2010.

1. CupCake

CupCake Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    165
    Сеуште немам пробано,не ме влече,а и не сум до толку љубопитна..

2. NB86

NB86 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    68
    Основно, осмо одделение :)

3. deer

deer Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    39
    Првата цигара ја запалив, на 14 години со една другарка бевме сами кај мене дома и многу ми се вртеше бидејки веднаш го повлеков, димот до крај но после тоа немав гајле пушам веке 2,5 години.

4. Sienna

Sienna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    25
    Првата цигара ми беше на почетокот од 1ва год, :x под влијание на другарка,уште првиот дим го вдишав и незнаев кј терам од кашлање..и после то не пробав зошто неможев да си го поднесам здивот и миризбата на алиштата само од еден дим,а од повеќе да не правам муабет :lol:

5. femina989

femina989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    14
    Првата цигара ја запалив крајот на прва година средно, јас побарав од еден другар да тргнам....после си купив пакета "само" за викендот, па после само до среда....и така си продолжив интензивно да пушам.

6. myst

myst Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    36
    Уште како дете, на некои 12 год. и тоа од чиста љубопитност. Јас брат ми и уште една другарка, собравме пари и трк во продавница по цигари, и потоа правец во паркот во населба позади грмушки...ни беше интересно што има тооолку посебно во цигарите што големите пушат а нас ни викаат немој да сте пробале опашка ќе ви порасне. После ни се вртеше на сите :envy: ги фрливме цигарите и изџвакавме едно пакетче мастики за да не не намирисаат дома :D

7. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    39
    во осмо одделение (на 14 години :^) )

8. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Сеуште ја немам пробано првата цигара. А не ни планирам. Ќе речете- никогаш не вели никогаш. Но јас сум сигурна дека не сакам да пробам.

На cigarce, QueenN, baguf4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    7мо/8мо одделение,со 2ца другари,на минус четернаес на кеј на Вардар,прстите не ги осеќав и групно се утепуевме од кашлање. Добри времиња.

10. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    на нова година во 7, значи 2009 :^) :lol:

11. SlAtKi4ka.SlAtKi4ka

SlAtKi4ka.SlAtKi4ka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    313
    Ќе ти кажам кај мене и татко ми и мајка ми пушеа сега направија две или три од кога не ги пушат.занеш како?
    кога ќе им се препушеше цигара TIC-TAC бонбонче од ментол и така :D :D :D

12. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    3.674
    Иако веќе се изјаснив во една тема за цигарите дека не сум пушач сепак и јас си го имав моментот на првата цигара.. :)

Се случи кога бев шесто одделение (Верувале или не, хихихих ).. Имавме час по физичко и друштвото што се дружев во основно беше кој од кој полудак даде предлог да одиме во недоградената сала веднаш до училиштето, да земеме цигари и да пушиме... Речено-сторено.. :)

Отидовме, се наместивме во круг и испозапаливме цигарите ко да сме пушачи со години... :) Влечи, тегни, вдушувај, не вдишувај, поткашни малку, едвај ги допушивме... :) Радостии беа... хехехе ... деца бе :D :D

13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Првата цигара беше на мои 13-14 год. Со другарка ми како криминалци ноќно време се напикавме во една недоградена куќа-да не не' види некој, а со нас еден куп мастики и дезодоранс...
    После извршениот 'криминал' излеговме од куќата со став на опасни типки чиниш во мафија сме влегле... И одма поинаку се понашаш утредента, мислам сега си пушач, badass, и ништо не е како порано :emo: :D

На Sara123, anabel-a и Magnolija им се допаѓа ова.
  14. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Имам 15 години а многу сакам да пушам :D но сакам да почнам на 18,19 години бидејки ако мајка ми дознае кје ми сокрши :x

15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    14, речиси 15 години.
    8мо одделение, бубачките во глава, сакав светот да го променам, и ете земав една цигара, мислев од тоа се почнува, но наредниот ден сфатив дека се останало исто.

Но љубовта сеуште трае.

16. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Па неодамна за да направам една фотографија, и не беше цигара не можев да најдам во тој момент цигара и некоја пура од која ми се слоши енормно многу. Со другарка ми се видовме преку скајп и ми викаше што си толку жолта, ги викна и другите во соба да ми се смејат на мојот тен и крвави очи.

17. Addicted

Addicted Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    65
    Првата цигара ја испушив пред 4 години на 17 годишна возраст и од тогаш спаѓам во пушачи :D

18. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Осмо одделение, полуматура.Сите школски собрани во една соба и што ѓавол ме натера на тој саат да ти пробам, а до тогаш бев најголемиот противник за цигарите. Сега неможам без нив, моментално градите ни оџачар нема да може да ми ги исчисти :D

19. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    2ра средно,16 години.Со друштво као сите пушат ај и јас да пробам :) И не ми направи којзнае колкав мерак,не ме влечат ич.

20. oblivion

oblivion Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    2ра година средно на екскурзија од Бес! И еве после 5год ми успеа да ги оставам :)