Јас првата цигара ја запалив во 8 одделение,под притисок на една другарка. Јас цело време ја одбивав но таа бесе многу упорна и на крајот попуштив... и така се случи и тоа. Сега не сум зависна од цигари,само во друштво можам да запалам.
Првата, најпрвата... Кога бев за седмо одделение А активен пушач станав во прва ... Сега поради бременоста помалку пушам (по 1 кутија цела недела)
И јас првата, прва цигара ја пробав во седмо одделение, исто под притисок на другари, сит пробале па ај јас, а инаку активен пушач станав во прва или втора година средно. Тогаш почнав редовно да си купувам цигари
Прва цигара во 8мо. Не беше под ничиј притисок.Израсната сум во семејство полно пушачи,мајка ми,татко ми,бабите дедовците сите ми се пушачи. Па си реков ај и јас да пробам.И така ете пробав еднаш два пати земав дим. Од тогаш до денес знам да запалам цигара само кога сум нервозна
Првата цигара ми беше некаде на 16 години. Држ-недај, држ-недај, и запалив . Два пати повлеков и одма ја изгаснав, појма неам зашо . И ден денеска често си палам. Родео слимс плаво. За арно нека е.
ех, мојата најголема глупост.. ЦИГАРИТЕ.. па мојата прва цигара беше во прва година средно, уште третиот ден од септември.. 3 другарки и гледаме кој како помине држи цигара, и им текна на нив ајде и ние, јас се бунев несакав, и они беа одлучни.. и идеме до трафика да си купат они цигари и јас им давам пари и велам ајде купете и за мене.. и од тогаш до ден денес, секој ден по една кутија на ден.. многу..
Пред две недели, ама само 2-3 димчиња, пошто бевме на гробишта и нели за да се најде пред починатата.
Првата,најпрвата цигара мислам дека ја запалив во 7-мо одд, а втората во прва или втора средно и после тоа станав сериозен пушач што пушеше по 1-2 кутии на ден...но, КОНЕЧНО се одлучив-и последната цигара ја запалив пред 5 месеци ( ми дојде памет,фала му на Бога )
Најпрвиот дим на 7-8 години од цигара на татко ми И многу искусно се покажав. Повеќе од страв не дозволив ни да се покашлам-ќе ми следи следувањето А првата цигара во седмо одделение на 13ипол години, украдов од мајка ми и се пикнав во тоалет, а дома со баба ми и сестра ми. Смешки. Тоа изгледа почувствувала баба ми зашо нешто работеше во ходник и почна да чука, а јас гајле неам се гледам во огледало и тресем во вц школката А во последно време другарка ми пропуше па покрај неа некое димче ама заради зафрканција,или па кога седиме во парк ќе купам рефус. Ама тоа еднаш во месецов.
Првата цигара во 1 година летото. Мајка ми беше пушач. И си ја остави цигарата запалена и отиде до вц. И јас си начекав прилика и повлеков димче.
Првиот дим го повлеков во седмо одделение заедно со уште 6-7 другарки на терасата кај една комшивка-школска другарка, ама тоа беше само тогаш. Потоа во прва година пак пробав кога бев на одмор, тогаш беа излегле едни цигари со вкус на ментол и оние другарки кои беа редовни пушачи пробај, па пробај и јас пробав, ама од ментолот ни м, ништо. Редовно почнав да купувам цигари во трета година и бев пушач 6 години. Престанавме да пушиме по договор со сопругот во 2000 година и оттогаш немаме запалено цигара.
Првата цигара зимскиот распуст од 1ва година .. нервози ми мавна превара дечкото со кој се глеав 4 месеци и така и после си запалував по некоја од кејф
Се секавам во 7одд другарките мои почнаа да пушат, јас ги гледав и им се чудев и си викав јас вакво нешто во уста да ставам нема шанси. Во 8одд почнав да пушам и тоа случајно отидов кај еден другар на гости и ај да пробам и си се заразив и сега сум си пушач со тендеција да ги оставам ( некогаш )
лани во седмо одделение бев нервозна и со една другарка почнавме да пушиме,таа продолжи,јас не пушам,ги оставив заради кошарката
Кога и зошто почнавте да пушите ? Јас почнав да пушам пред една година.. Онака со друштво ми викаа ај запали, ај запали.. и така една по една, тргна работата Еднаш мајка ми ме фати дома како пушам,, за мелце не си го добив затоа што избегав.. Ама потоа некаку ја убедив дека престанав со тоа.. Но неможам да престанам, ниту пак се имам потрудено да престанам..