Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првата цигара?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од 2468, 4 јуни 2010.

1. renne

renne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    19
    Кога и зошто почнавте да пушите ?

А колку години имаше? :wasntme: :*

2. mirindaa

mirindaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    25

моите значи не знаат дека пушам цигари .. со другарката почнавме бидејќи ние сме оние од класот кои професорите највеќе ги мразат . .причината не ни е јасна ... учиме , примерни сме , ги извршуваме задачите .. и проблемите не доведоа до тоа да пробаме цигари .. и нејзините не знаат а планираме да им кажеме ..

3. Amore

Amore Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    72

Со другарките на кафе кога одевме, тие пушеа па ајде и јас покусо да не останам. пред 3 години почнав. Никогаш не верував дека друштвото може да те „зарази“ со цигарите :))

4. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554

Првата цигара ја запалив на 14 години. :tmi: Немаше некоја посебна причина, со најдобрата другарка сакавме да видиме како е. Па си ги мотавме рацете со гз папир и слично за да не ни мирисаат. :D И после нели обавезно, дезодоранс на кило. Смотани мали тинејџерки, со овој памет кога гледам на тоа ми доаѓа шамарчина да си опалам.

Потоа пауза некоја година, па активно пропушев во трета средно. Па ми се бендиса чувството на кафе и цигара сабајлечки, па ми одеше со по некоја пијачка, па ми одеше со друштво. Сега ми смируваат нервози, но намалив на 3-4 цигари на ден, што послаби тоа подобро. Планирам да ги откажам сосема за некоја година, не би сакала да сум од оние мајки што пушат пред децата и ги трујат по дома. Ама отом - потом. :)

5. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    ах почнав да пушам пред неколку месеци а тоа беше само поради некој проблеми кој ги имав а незнаев како да ги решам и утеха у смирување на нервозата барав во цигарите е сега сакам да ги откажам но прашање е како кога сите од друштвот мое пушат јас бев единствена која не сакаше цигари но се деси и тоа

6. Alone-Girl

Alone-Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    27
    Првата цигара.. хмм одамна беше :rofl: летото прва година средно. ;)

7. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    1.826
    Хмм... па одамна беше... мислам дека на 13. Ама сепак, не сум редовен пушач. :)

8. MorticiaAddams

MorticiaAddams Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    139
    4та година средно, второ полугодие :)

9. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Првата цигара ја запалив во втора гоина на факултет. Во средно никоја од другарките не пушеше и во прва на факс исто. Во втора имавме цимерка која пушеше многу па и ние решивме со другарка ми да пробаме. Палев по 2 - 3 цигари дневно, до 4 та на факс, после другарка ми продолжи и ден денес пуши, јас таа година што седев домапред да се вработам не запалив ни еднаш, едноставно не ми се створи навика. Откако се породив , значи година дена не сум запалила цигара иако претходно знаев во друштво да запалам, на излегување, кога ќе се запиеме и сл.

10. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Оваа година,мај месец.
    И од тогаш пушам. Со друштво,сам...
    Ради некои проблеми почнав да пушам.
    Можеби по ефикасно ќе беше да си купам вреќа за бокс ама уатева.

Ќе ги замолам мајките Терези на форумот само да не ми држат предавања за тоа како ова е лошо и гнасно и не ми треба.
    И вие сте го правеле истото...

11. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    4.896
    Во моиве 16 години,досега немам запалено цигра.А не ни планирам понаката.Едноставно неможам да го поденсам мирисот на цигарите. :puke: :puke:
    А и не го гледам спасот на некоја криза,со тоа што ќе запалиш цигара,па потоа да бидиш пушач.И мислиш дека тоа ќе ти помогне.

12. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Па пред 2, 3 месеци, незнам точно кога беше.Седевме кај другарка и најдовме од братучедка ѝ една цигара, и двете пробавме.Уствари не ни ја испушивме, по еден дим и се задавивме од кашлање. :rofl:
    Енивеј, грдо беше, ми беше да видам каков е филингот и не е убав, од тогаш немам пробано пак и не ни мислам да пробам.

13. Jas-sum-toa

Jas-sum-toa Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    хмм..на 13 години..Сите пробаа па ајде и ние со другарките :lol: ..Првиот пат не беше лошо,но потоа имаше и втор пат,и трет пат..али не сум активен пушач,пошто немам дозвола од моите. |(

14. emzzy

emzzy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    На 13 :)
    Од мајка ми си зедов и мислев кога ќе ја запалам ќе летам хахаха

15. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    На 18 година :D па еве неколку месеци од тогаш имам запалено неколку пати:D

16. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    На 14 години, глумев бед ес бунтовник, во такво друштво бев. Сите беа постари ама никој не ме искара, најверојатно зошто тие беа побудали од мене. А имав и „дечко“ кој ми забрани цигари, а мене никој не ми забранува ништо, па едноставно не можев да одолеам :) Имаше и личности што мислев дека ќе и кажат на мајка ми па ги тестирав. Кај ми бил паметот само тоа не знам. Си мислев јас дека сум најзакон од сите, а сега кога гледам 14 годишни со цигари ми иде да се самоубијам.
    И не се воодушевив нешто од чинот на труење на мојот респираторен систем, па освен со смог, со друго редовно не практикувам да го оптоварувам. Палам од време на време, кога сум нервозна или инспирирана.

17. Angel-Heart

Angel-Heart Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    9
    imav 17 :rofl:

18. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Исто и јас.Немам никогаш запалено,а не ни планирам.И друг кога пуши,неможам да поднесам,тој чад,тој мирис.. :puke: Знам девојчиња што на 11 год. почнуваат ама јас не би. Никогаш.Може зашто кај мене ни мајка ми,ни татко ми,ни вуујко ми,ни тетка ми...Никој не пуши кај мене,па може ете и јас како нив :)

19. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    И јас порано не ги поднесував цигарите, дури дома кога ке запалеше некој од моите правев триста драми да пушат на балкон зошто мене ужасно ми пречеа...
    а пред еден месец прв пат тргнав и видов дека не било толку страшно :^) јас си мислев дека готово ке се угушам :D
    Никој не влијаеше на мојата одлука да пробам цигари... самата сакав да видам од чиста љубопитност, и од тогаш знам да си запалам по една на неколку недели.. it's not a big deal.
    Инаку не планирам активно да пушам, само онака од кеф некогаш... и ке си останам на тоа се колнам! :)

20. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Во 10 години со сестрами од мајками зедовме една. :lol: